Pengalaman Simulator Penerbangan Baru Mengambil Alih di Toronto – Menempatkan Penumpang di Kokpit Airbus A320

New Flight Simulator Experience Takes Off in Toronto - Puts Passengers in the Cockpit of an Airbus A320

TORONTO, 30 Oktober 2023 /CNW/ – AviaSim, sebuah pemimpin internasional dalam bidang simulasi penerbangan dari Perancis, memperluas cakrawala ke pasaran hiburan Kanada dengan melancarkan pengalaman simulator penerbangan baru di Toronto. Usaha mencanang ini terbang minggu ini di Delta Hotel by Marriott Toronto Airport & Conference Centre, menawarkan kepada sesiapa yang pernah bermimpi mengendalikan pesawat, peluang untuk berbuat demikian tanpa perlu meninggalkan darat.

Dengan misi untuk membuat aviasi mudah diakses oleh semua orang, simulator penerbangan AviaSim menawarkan replika sebenar kokpit Airbus A320. Dilengkapi dengan teknologi aeronautik terkini dan dibimbing oleh juruterbang sebenar sebagai instruktor, simulator ini dibuat di Kanada dan memberikan pengalaman yang menyerap untuk semua umur 10 tahun ke atas. Sama ada anda pernah bertanya-tanya bagaimana rasanya terbang pesawat atau berazam menaklukkan ketakutan terbang, AviaSim menawarkan cara yang selamat, menyeronokkan dan pendidikan untuk menjelajahi dunia aviasi.

“Kami gembira membawa pengalaman AviaSim ke Toronto dan membuat keajaiban penerbangan mudah diakses oleh semua orang,” kata Thomas Gasser, Pengasas AviaSim dan seorang peminat aviasi yang ghairah. “Ekspansi ini merupakan penanda aras penting bagi syarikat kami kerana kami teruskkan berkongsi kegembiraan terbang dengan penonton baru.”

Simulator penerbangan AviaSim boleh diduduki secara solo atau berpasangan dan mampu menampung sehingga tiga penumpang untuk perjalanan. Peserta juga boleh memilih dari 24,000 destinasi maya. Di luar menjadi pengalaman menyeronokkan, simulator penerbangan AviaSim juga memanfaatkan kesihatan mental, peluang pembinaan pasukan dan menaklukkan ketakutan terbang, juga dikenali sebagai aviophobia atau aerophobia. AviaSim menawarkan kelas khas yang mencapai kadar kejayaan 93% membantu individu mengatasi ketakutan terbang mereka.

Sebagai syarikat Perancis yang mapan dengan lebih satu dasawarsa pengalaman, AviaSim memulakan kerjasama dengan hotel semasa krisis kesihatan COVID-19 untuk mewujudkan perkongsian bermanfaat bersama. Pengenalan pengalaman simulator penerbangan membolehkan hotel beralih dan mereka bentuk semula model pengalaman pelanggan mereka. Ia juga membolehkan ruang kosong seperti bilik simpanan dan bilik pakaian digunakan, memerlukan pelaburan minimum dari hotel dan mencipta keuntungan bersama bagi semua pihak.

“Kami benar-benar gembira membawa pengalaman simulator penerbangan AviaSim kepada tetamu kami,” kata Daniel Woodburn, Pengurus Besar, Delta Hotels by Marriott Toronto Airport & Conference Centre. “Perkongsian ini menambah tawaran unik kepada tetamu kami dan memberikan mereka pengalaman aviasi yang tidak terlupa di sini di hotel kami.”

Selepas melancarkan dua operasi berjaya di Quebec antara November 2022 dan September 2023, AviaSim kini bersedia untuk memperkenalkan lokasi ketiga di Toronto. Dengan matlamat ekspansi Amerika Utara, syarikat itu menetapkan sasaran seterusnya ke Kanada Barat.

Tentang AviaSim

Diasaskan pada tahun 2012 oleh Thomas Gasser, seorang pengusaha penerbangan yang ghairah, AviaSim menawarkan pengalaman simulator penerbangan yang menyerap dalam kokpit sebenar. Pengalaman ini direka untuk peminat aviasi, calon juruterbang, atau sesiapa yang mencari pengalaman adrenalin dan pendidikan. Tanpa mengira umur, “Kapten-untuk-sehari” melangkah ke kasut juruterbang dengan bimbingan juruterbang pembantu. Pengalaman penerbangan ini disediakan untuk peminat santai, mereka yang mencari menaklukkan ketakutan terbang, serta aktiviti pembinaan pasukan korporat. Kini ditubuhkan di 20 bandar di Perancis, Switzerland dan Belgium, AviaSim meluaskan jangkauannya di Kanada dengan rancangan untuk memperkenalkan lima simulator penerbangan baru pada tahun 2024, selain lokasinya yang sedia ada di Montréal, Quebec City dan Toronto.

Lawati AviaSim di www.aviasim.ca

SUMBER AviaSim