Penawaran infrastruktur digital Goodman berkuasa ke hadapan dengan peluasan pusat data di Asia

(SeaPRwire) –   Titik-titik Utama:

  • Kerja-kerja infrastruktur telah dimulakan untuk 1,000 MW kuasa yang boleh didapati di kampus pusat data baharu di Bandar Tsukuba, Wilayah Tokyo Raya, Jepun
  • Telah menandatangani Perjanjian Kepala untuk menyewa pusat data pertama 50 MW yang akan dibangunkan di kampus baharu Goodman di Tsukuba
  • Kerja-kerja pembinaan pusat data baharu 50 MW di Tsuen Wan, Hong Kong SAR sedang berjalan dengan penyiapan dijangka pada 2026
  • Pejabat baharu di Singapura telah ditubuhkan dan Hugh Baggie telah dilantik sebagai Pengarah Urusan, Pusat Data, Asia.

HONG KONG, Jan. 25, 2024 — Goodman Group, penyedia harta industri dan infrastruktur digital terkemuka di peringkat global, sedang mengembangkan dan meningkatkan kapasiti pusat datanya di Asia sebagai sebahagian daripada strategi globalnya yang difokuskan dalam sektor ini. Goodman telah menandatangani perjanjian untuk menyediakan sehingga 1,000 MW kuasa di Jepun, memulakan pembinaan pusat data baharu 50 MW di Tsuen Wan di Hong Kong SAR, dan telah membuka pejabat baharu di Singapura untuk menyokong pertumbuhan strategi pusat datanya di Asia.

Goodman Tsukuba Data Centre campus, Greater Tokyo, Japan (artist’s impression).
Goodman Tsukuba Data Centre campus, Greater Tokyo, Japan (artist’s impression).

Goodman telah membangunkan pusat data pertamanya di Hong Kong pada tahun 2006 dan telah menyediakan 0.6 GW pusat data dan tapak berkuasa global untuk pelanggan hiperskala dan penyewaan kolokasi dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Portfolio pusat data global Goodman hari ini termasuk beberapa pusat data dan teknologi baharu. Bank kuasa globalnya sebanyak 3.7 GW termasuk kemudahan yang siap, kuasa yang dijamin dan projek pusat data berpotensi di 12 bandar antarabangsa utama.

Ketua Goodman untuk Asia, Paul McGarry, berkata, “Kemampuan kami untuk menjamin tanah dan kuasa di lokasi berprofil tinggi di pasaran teras 1 seperti Jepun dan Hong Kong SAR telah menghasilkan bank kuasa bernilai 1.8 GW di Asia. Bank kuasa ini, ditambah dengan keupayaan perancangan, senibina dan kejuruteraan kami, dan tadbir urus kewangan yang kukuh, bermakna Goodman berada dalam kedudukan yang baik untuk terus memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk kemudahan pusat data baharu, bernilai tinggi dan berkualiti tinggi di bandar-bandar utama di seluruh Asia.”

Kampus Pusat Data Baharu Bandar Tsukuba, Wilayah Tokyo Raya, Jepun

Goodman sedang menubuhkan kampus pusat data baharu di Jepun yang akan menyediakan 1,000 MW kuasa. Kerja-kerja penyediaan tapak dan infrastruktur telah bermula, dengan kemudahan pusat data pertama dijangka siap pada 2026. Goodman telah menandatangani Perjanjian Kepala untuk membina dan menyewa pusat data pertama 50 MW di kampus baharu ini kepada pelanggan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.