Peluang Baru dalam Pasaran E-Dagang, akses pakej lengkap – Technavio

93 Emerging Opportunities in the E-Commerce Market, access the complete bundle - Technavio

NEW YORK, 4 Okt 2023Pasaran E-Dagang dijangka mengalami pertumbuhan yang ketara, mempercepatkan CAGR sebanyak 27.15% dan anggaran peningkatan sebanyak USD 12,951.56 bilion antara 2022 – 2027. Perkembangan pasaran didorong oleh kelebihan platform e-dagang. Walau bagaimanapun, faktor seperti isu pengawalseliaan seperti undang-undang yang tidak konsisten memerlukan peraturan dan undang-undang yang konsisten mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Pasaran E-Dagang dibahagikan mengikut aplikasi (peralatan rumah, produk fesyen, barangan runcit, buku, dan lain-lain), jenis (B2B dan B2C), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Pembahagian ini membolehkan analisis tren serantau dan keperluan pelanggan yang berkesan, membolehkan strategi yang berkesan untuk syarikat-syarikat.


Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terkini bertajuk Pasaran E-Dagang Global

Beli laporan sekarang

Technavio menyediakan laporan dalam pakej yang berkaitan dengan Pasaran E-Dagang, menawarkan wawasan dan pemahaman yang komprehensif tentang status semasa dan prospek masa depan mereka.

 • Nilai pasaran bersejarah dengan anggaran masa depan
 • Analisis mendalam pemisahan dan 10+ negara
 • Dinamik pasaran semasa dan peluang pertumbuhan
 • Strategi pertumbuhan 20+ syarikat dengan tawaran

Dengan membeli pakej berpatutan ini, anda memperoleh akses kepada maklumat dan wawasan yang berharga. Ia menawarkan beberapa laporan pada harga diskaun, menjadikannya lebih mampu berbanding membeli laporan individu secara berasingan.

Pasaran E-Dagang Automotif: Saiz pasaran e-dagang automotif dianggarkan akan berkembang pada CAGR 16.08% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran dijangka meningkat sebanyak USD 82,409.66 juta. Laporan ini secara meluas meliputi pemisahan pasaran mengikut Jenis Kenderaan (kereta penumpang, 2-roda, dan kenderaan komersial), Saluran (pasaran selepas jualan dan OEM), dan Geografi (Amerika Utara, APAC, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika).

Pasaran E-Dagang Perniagaan ke Perniagaan (B2B): Saiz Pasaran E-dagang Perniagaan ke Perniagaan (B2B) Global dianggarkan akan berkembang pada CAGR 11.92% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran dijangka meningkat sebanyak USD 7,354.98 bilion. Laporan ini secara meluas meliputi pemisahan pasaran mengikut aplikasi (rumah dan dapur, kecantikan dan penjagaan diri, elektronik pengguna, dan pakaian serta lain-lain), segmen perniagaan (perusahaan kecil dan sederhana, dan perusahaan besar), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika).

Pasaran Pembayaran E-Dagang: Bahagian pasaran pembayaran e-dagang dijangka akan meningkat sebanyak USD 376.45 bilion dari 2020 hingga 2025, pada CAGR 26.41%. Laporan ini secara meluas meliputi pemisahan pasaran e-dagang mengikut jenis (e-dompet, kad, perbankan dalam talian, dan debit terus) dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan MEA).

Pasaran Platform E-Dagang Langganan: Saiz pasaran platform e-dagang langganan dianggarkan akan berkembang pada CAGR 68.44% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran dijangka meningkat sebanyak USD 407.31 bilion. Laporan ini secara meluas meliputi pemisahan pasaran mengikut jenis (luar talian dan dalam talian), aplikasi (kecantikan dan penjagaan diri, makanan dan minuman, pakaian dan fesyen, hiburan, dan kesihatan dan kecergasan), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika).

Pasaran Logistik E-Dagang: Pasaran logistik e-dagang dianggarkan akan berkembang pada CAGR 20% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran dijangka meningkat sebanyak USD 404.84 bilion. Laporan ini secara meluas meliputi pemisahan pasaran mengikut penggunaan (domestik dan antarabangsa), perkhidmatan (pengangkutan, pergudangan, dan lain-lain), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan).

Dengan setiap laporan, anda boleh:

 • Menemui dan menganalisis peluang pasaran dengan teknik ramalan.
 • Menilai potensi pertumbuhan pasaran pada tahap terperinci dengan data bersejarah dan diunjur.
 • Kekal dikemas kini tentang tren dan perkembangan industri dan pasaran yang terkini.
 • Membangunkan dan mengesahkan strategi anda menggunakan wawasan dan tindakan yang kritikal.
 • Menilai risiko persaingan dan faktor kejayaan utama dalam pasaran yang berkaitan.

Laporan pakej ini akan bermanfaat kepada syarikat-syarikat termasuk:

 • Alibaba Group Holding Ltd.
 • Amazon.com Inc.
 • eBay Inc.
 • Flipkart Internet Pvt. Ltd.