Pelancongan Ekologi Mewah di Arab Saudi Membuat Langkah Besar Dengan Zardun

(SeaPRwire) –   Pengumuman terbaru dari Lembaga Pengarah NEOM, Zardun telah direka bentuk sebagai tempat perlindungan alam semula jadi dan hidupan liar yang memulihkan untuk tetamu yang berkelas

NEOM, Arab Saudi, 24 Jan. 2024 — Pelancongan ekologi mewah di Arab Saudi telah mengambil langkah besar ke hadapan dengan pengumuman Zardun, tempat perlindungan mewah yang dibangunkan oleh NEOM, kawasan mampan yang sedang membentuk di barat laut Kerajaan.

Luxury ecotourism in Saudi Arabia takes a major step forward with Zardun

Luxury ecotourism in Saudi Arabia takes a major step forward with Zardun

Pengumuman oleh Lembaga Pengarah NEOM, Zardun telah direka untuk menyatukan kemewahan kontemporari dengan alam semulajadi dengan sempurna. Destinasi unik ini merupakan destinasi terbaru dalam siri aset pantai yang membentuk bahagian pembangunan berterusan yang sedang berlaku di seluruh kawasan NEOM.

Menengadah ke air kristal Teluk Aqaba, Zardun merupakan resort berasaskan alam semula jadi yang akan menjadi tuan rumah kepada empat bangunan tanda tangan ultra-mewah, yang semuanya akan bersatu dengan landskap sekitar dengan harmoni. Bertujuan untuk mendefinisikan semula kemewahan dalam konteks alam sekitar, Zardun bertujuan untuk menawarkan pengalaman pelancongan ekologi mewah tertinggi untuk tetamu yang berkelas.

Meliputi kawasan yang menakjubkan empat kilometer persegi, Zardun akan menjadi tempat perlindungan yang telah dipulihkan dengan teliti dan dipenuhi dengan tumbuh-tumbuhan asli dan haiwan. Terbentang dari gunung ke pantai, kecantikannya yang menakjubkan akan dialami ketika tiba oleh pengunjung di pusat pengalaman terkini, yang merangkumi dek pemerhatian 360 darjah.

Zardun akan terdiri daripada tiga hotel butik mewah yang berbeza dan menawarkan secara keseluruhannya 100 bilik dan suite, semuanya dipengaruhi oleh visi masa depan yang lebih mampan dalam alam semula jadi yang telah dipulihkan ini. Setiap hotel akan mempunyai tema yang berbeza supaya tetamu dapat menikmati pelbagai pengalaman yang mengambil pandangan menakjubkan ke lembah dan laut.

Zardun akan menawarkan aktiviti seperti berjalan kaki, berbasikal gunung, mendaki dan pelbagai aktiviti sukan dan rekreasi yang lain, termasuk menyaksikan bintang, meditasi dan yoga. Selain itu, tetamu akan dijemput untuk menyertai program pendidikan dan lapangan tentang perlindungan alam semula jadi, pemuliharaan dan pengembalian semula alam liar.

Strategi kemampanan Zardun merangkumi semua aspek penjagaan alam sekitar dan akan termasuk penciptaan siri oasis untuk menyokong habitat pelbagai jenis. Sumber air hayat ini akan memudahkan pengenalan semula dan pembiakan haiwan asli, pokok dan spesies tumbuhan. Di sepanjang pantainya, Zardun akan menyokong ekosistem yang hidup, termasuk pemuliharaan terumbu karang dan kehidupan laut yang lain di Teluk Aqaba, menekankan komitmen NEOM yang berterusan terhadap pemuliharaan alam sekitar.

Aset terbaru yang diumumkan oleh NEOM, Zardun menyertai pembangunan pelancongan mampan Leyja, Epicon, Siranna, Utamo, Norlana dan Aquellum di Teluk Aqaba, yang semuanya berkongsi komitmen NEOM terhadap kemajuan mampan.

Mengenai NEOM

NEOM ialah pemangkin kemajuan manusia dan visi tentang apa yang mungkin dilihat sebagai Masa Depan Baru. Ia merupakan kawasan di barat laut Arab Saudi di Laut Merah yang sedang dibina dari asas sebagai makmal hidup – suatu tempat di mana keusahawanan akan melakar laluan untuk Masa Depan Baru ini. Ia akan menjadi destinasi dan rumah bagi mereka yang bermimpi besar dan ingin menjadi sebahagian daripada membina model baharu untuk kehidupan yang luar biasa, mencipta perniagaan yang gemilang dan mencipta semula pemuliharaan alam sekitar.

NEOM akan merangkumi bandar pintar yang saling berhubung, pelabuhan dan zon perniagaan, pusat penyelidikan, tempat sukan dan hiburan serta destinasi pelancongan. Sebagai hab inovasi, para usahawan, pemimpin perniagaan dan syarikat akan datang untuk menyelidik, mengininkubasi dan mengkomersilkan teknologi dan perniagaan baharu dengan cara yang revolusionari.

Untuk maklumat lanjut, sila hantar emel ke atau lawati dan .

Bahan ini diedarkan oleh Teneo Strategy LLC bagi pihak Syarikat NEOM. Maklumat tambahan boleh didapati di Jabatan Keadilan, Washington, DC.Kata Laluan: NEOMZardun

 

Luxury ecotourism in Saudi Arabia takes a major step forward with Zardun

Luxury ecotourism in Saudi Arabia takes a major step forward with Zardun

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.