Pelancaran Rasmi Platform Penemuan Molekul Peptida Sanyou Super Trillion Hari Ini

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 20, 2024 — Pada 13 Januari 2024 waktu tempatan, Sanyou Biopharmaceuticals (Shanghai) Co., Ltd. secara rasmi mengumumkan pelancaran “Platform Penemuan Molekul Peptida Trilion Super Sanyou”.

Platform Penemuan Molekul Peptida Trilion Super Sanyou merupakan sebahagian integral daripada “Platform Penemuan Bioperubatan Inovatif Sanyou Trilion Super (STAL)”, dengan kapasiti perpustakaan sehingga 3.05×1012 CFU (30 trilion). Platform ini sesuai untuk R & D ubat-ubatan berasaskan peptida yang menyasarkan penyakit seperti metabolisme, tumor, serta aplikasi dalam pemeriksaan imej perubatan, diagnosis molekul, dan bidang-bidang lain. Peptida yang diperoleh melalui proses penyaringan platform boleh terus dibangunkan menjadi pelbagai jenis ubat-ubatan baharu, termasuk PDCs, RDCs, protein penyatu antibodi, dan peptida kitar.

Sanyou Biopharmaceuticals telah mengembangkan Platform Penemuan Molekul Peptida Trilion Super dengan teliti dengan mengumpul dan menganalisis beribu-ribu urutan asid amino semula jadi. Platform ini menggabungkan protein penyatu tag paten unik, dibantu oleh reka bentuk AI, dan menggunakan teknologi pamag pencarian, menyesuaikan ekspresi eukariot dengan penyaringan berkelajuan tinggi. Proses pembentukan platform yang tegas memastikan urutan perpustakaan mengikuti corak semula jadi, mempamerkan kepelbagaian tinggi, dan melalui pengesahan sasaran yang menyeluruh.

Dengan Platform Penemuan Molekul Peptida Trilion Super Sanyou, Sanyou Pharmaceuticals boleh menyaring puluhan hingga hampir seratus molekul pemimpin dengan perbezaan urutan yang sangat ketara untuk sasaran tunggal. Peptida yang disaring mempunyai daya ikat yang sangat tinggi, dan dengan bantuan AI dan pengoptimuman berpandukan struktur, ia boleh mencapai tahap nM dan sub-nM.

Dr. Guojun Lang, CEO Sanyou Biopharmaceuticals, menyatakan: “Ubat-ubatan peptida mempunyai kekhususan tinggi, imunogenisiti rendah, ketoksikan minimum, dan boleh digunakan untuk pelbagai sasaran seperti intraselular, ekstraselular, dan permukaan membran. Pasaran ubat peptida kini mempunyai potensi pertumbuhan yang besar, dengan jualan global hampir $20 bilion pada tahun 2023 untuk hanya satu ubat, Semaglutide. Menubuhkan perpustakaan peptida adalah penting untuk pembangunan ubat peptida, dan ia merupakan cabaran teknologi. Dengan menggunakan pengalaman bertahun-tahun dalam bidang bioperubatan inovatif dan pembinaan platform Perpustakaan Antibodi Trilion Super STAL, Sanyou Biopharmaceuticals telah berjaya mengatasi pelbagai cabaran teknikal dan melengkapkan pembinaan Platform Penemuan Molekul Peptida Trilion Super. Diyakini bahawa pelancaran Platform Penemuan Molekul Peptida Trilion Super Sanyou akan mengatasi kesukaran pembangunan ubat peptida, dan akan mempercepatkan proses pembangunan ubat peptida dengan ketara!”

Mengenai Sanyou

Sanyou Biopharmaceuticals Co., Ltd. merupakan syarikat bioteknologi terkemuka di peringkat dunia yang memberi tumpuan kepada R & D dan perkhidmatan ubat-ubatan biologi inovatif. Sanyou komited untuk menghubungkan R & D ubat dengan rantaian bekalan pembuatan sepanjang hayat, dan telah membina corak perniagaan 4C yang mengintegrasikan “CRO berbeza, CDO bersepadu, CPO inovatif dan CRS ciri”, untuk mewujudkan misi “untuk memudahkan R & D untuk biologik inovatif”.

Sanyou telah menubuhkan makmal R & D ubat biologik inovatif bersepadu seluas dua puluh ribu meter persegi dengan kemudahan terkini, dan mempunyai pasukan profesional dengan kebanyakannya memegang ijazah kedoktoran atau sarjana. Sanyou telah membina tiga platform teknologi terkemuka yang dicirikan oleh “super-trilion, integrasi, dan kecerdasan”, yang terdiri daripada lebih daripada 50 sub-platform dengan platform pamag pencarian trilion super inovatif sebagai teras, dan disokong oleh platform penyediaan bahan, penemuan biologik, pengoptimuman molekul, kesan in vitro dan in vivo, pembinaan baris sel pengeluaran, pembangunan proses hulu dan hilir, R & D praklinikal, pembangunan perindustrian, dan sebagainya.

Jaringan perniagaan Sanyou telah meluas ke seluruh dunia, termasuk Asia, AS dan Eropah, dan menubuhkan cawangan di Boston, Philadelphia, San Diego dan London. Sanyou telah menubuhkan hubungan perniagaan rakan kongsi dengan lebih daripada 1000 syarikat farmaseutikal, institusi R & D ubat dan syarikat diagnostik di seluruh dunia. Sanyou menerima pensijilan peringkat kebangsaan sebagai syarikat teknologi tinggi dan syarikat canggih khusus, dan lulus pensijilan jaminan kualiti ISO9001 dan sistem pengurusan harta intelektual GB/T.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.