Pelancaran Platform Altair® RapidMiner® 2023 Menyampaikan Kemampuan Generatif AI Generasi Baru

(SeaPRwire) –   Kemas kini termasuklah auto-clustering, keupayaan pengkodan SAS, Python, dan R yang diperluaskan, dan lebih banyak lagi

TROY, Mich., Nov. 28, 2023 —  (Nasdaq: ALTR), pemimpin global dalam sains komputasi dan kecerdasan buatan (AI) mengumumkan bahawa , platform analisis data dan AI-nya, menjadi lebih terpadu, lebih berkuasa, dan lebih mudah digunakan berkat siri kemas kini yang memecahkan batu.

Kemas kini kepada Altair RapidMiner meningkatkan keupayaan platform ke tahap baharu dan memperkukuh lagi kedudukannya sebagai penawaran yang menyeluruh, hujung ke hujung, dan unik dalam sektor analisis data dan AI. Dengan memberikan pengguna pelbagai tahap kemahiran dan peranan akses yang lebih berkuasa dan mesra pengguna kepada keupayaan kod rendah dan tiada kod, Altair RapidMiner adalah ekosistem yang mengubah permainan untuk organisasi dalam semua industri.

Kemas kini kepada Altair RapidMiner meningkatkan keupayaan platform ke tahap baharu dan memperkukuh lagi kedudukannya sebagai penawaran yang menyeluruh, hujung ke hujung, dan unik dalam sektor analisis data dan AI. Dengan memberikan pengguna pelbagai tahap kemahiran dan peranan akses yang lebih berkuasa dan mesra pengguna kepada keupayaan kod rendah dan tiada kod, Altair RapidMiner adalah ekosistem yang mengubah permainan untuk organisasi dalam semua industri.

“Kemas kini kepada Altair RapidMiner meningkatkan keupayaan platform ke tahap baharu dan memperkukuh lagi kedudukannya sebagai penawaran yang menyeluruh, hujung ke hujung, dan unik dalam sfera analisis data dan AI,” kata Sam Mahalingam, ketua pegawai teknologi, Altair. “Dengan memberikan pengguna pelbagai tahap kemahiran dan peranan akses yang lebih berkuasa dan mesra pengguna kepada keupayaan kod rendah dan tiada kod, Altair RapidMiner adalah ekosistem yang mengubah permainan untuk organisasi dalam semua industri, membantu mengurangkan gesekan dan mempercepatkan perjalanan transformasi digital mereka.”

Alat Baharu, Maju untuk Mengintegrasikan LLMs ke Dalam Aplikasi Perniagaan

Penyelesaian dalam ekosistem Altair RapidMiner dengan AI terbenam kini menyediakan keupayaan AI generatif, membolehkan pengguna menyederhanakan reka bentuk alir kerja dan membina versi unik model bahasa besar (LLMs) seperti ChatGPT menggunakan data mereka sendiri.

Contohnya, syarikat global boleh mencipta versi ChatGPT yang ditapis semula untuk mengikut istilah mereka, alam semesta produk, aplikasi, dan pelanggan. Platform Altair RapidMiner juga menggunakan API baharu ChatGPT supaya pengguna boleh menambah baik lagi tanpa perlu menulis sebarang kod. Selain itu, pengguna boleh mengakses semua model 300,000 Hugging Face dengan satu klik dan menapis semula model dengan bilangan parameter berbilion. Altair RapidMiner juga menggunakan LLMs untuk meningkatkan pengalaman keseluruhan: pengguna boleh hanya nyatakan transformasi data yang diperlukan dan perisian akan mencipta alir kerja yang sesuai secara automatik.

Ciri-ciri AutoML dan Pembangunan Tiada Kod yang Diperluaskan Membawa Sains Data ke Semua Orang

Set alat AutoML Altair RapidMiner kini menyokong pemodelan terkumpul secara automatik selain pemodelan ramalan, jurutera ciri, dan ramalan siri masa. Pengalaman penggunaan penyihir berasaskan membantu pengguna baharu kepada pembelajaran mesin membina model siap guna untuk pengeluaran.

Perisian ini juga menyokong pelaksanaan satu klik model AutoML dan menyederhanakan operasi model pembelajaran mesin dilatih dengan AutoML sebagai titik akhir API REST. Pengguna bukan pakar seperti penganalisis data dan ahli sains data rakyat boleh melaksana dan mengintegrasikan model pembelajaran mesin dalam masa beberapa saat menggunakan tetapan pelaksanaan berkonfigurasi pra Altair RapidMiner.

Selain itu, Altair RapidMiner kini menyediakan alat berasaskan penyihir untuk membina pokok keputusan unik, berpaten dan sangat terang Altair. Ini membolehkan pengguna tanpa latar belakang sains data untuk memvisualisasikan interaksi kompleks dalam data dan memahami bagaimana model AI menghasilkan outputnya. Pengguna boleh tumbuh pokok secara automatik, mencari pecahan terbaik, memadam pecahan, dan menyimpan alir kerja penarafan.

Pengalaman Pengkodan yang Dipermudahkan untuk Bahasa SAS, Python, dan R

Altair RapidMiner juga menyertakan , persekitaran bahasa SAS alternatif, dengan persekitaran pembangunan terpadu lengkap ditambah alat kod rendah dan tiada kod untuk menyokong ciri-ciri analisis lanjut, produktiviti tinggi, dan kitaran pembangunan dan pelaksanaan pendek. Dengan Altair SLC, kini lebih mudah lagi bagi syarikat untuk berpindah ke platform analisis yang fleksibel, moden dengan kesan perniagaan minimum.

Tambahan pula, API Python yang dipertingkatkan membolehkan pengguna menguji dan menjalankan kod bahasa SAS dari dalam persekitaran pembangunan mereka.

Selain itu, keupayaan ruang kerja Altair RapidMiner memperkenalkan paradigma pembangunan baharu untuk pembangun Python dalam Altair® AI CloudTM. Ruang kerja terdiri daripada sesi pengkodan interaktif yang membolehkan pembangun menggunakan IDE piawai untuk membangunkan kod Python bersiap guna berdasarkan persekitaran Python yang ditadbir dan disediakan secara pusat. Untuk menjalankan kod mereka, pengguna boleh dengan mudah menentukan dan menghidupkan sumber pengkomputeran mengikut keperluan mereka, termasuk memilih perkakasan GPU untuk tugas pemodelan kompleks seperti pemprosesan imej, pemodelan bahasa besar, atau fungsi serupa.

Alat Baharu, Berkuasa untuk Visualisasi Data Sejarah dan Langsung

, penyelesaian visualisasi data dan analitik aliran Altair RapidMiner menawarkan antaramuka disederhanakan, termasuk generasi baharu bahagian visualisasi data, templat susun atur baharu dan alat, dan tetapan gaya baharu yang menjadikan pembinaan, penerbitan, dan penggunaan papan pemuka lebih intuitif daripada sebelumnya. Penambahbaikan ini bermakna pereka boleh menghabiskan masa kurang pada pengaturan dan memberi tumpuan kepada pembinaan dan pelaksanaan papan pemuka yang lebih baik dan lebih mudah difahami.

Selain itu, penganalisis boleh menganalisis dataset besar, kompleks dan berubah cepat dengan lebih baik, mengesan nilai luar biasa dan keganjilan, dan memperoleh wawasan baharu ke dalam data mereka dengan cepat. Panopticon memaparkan data – termasuk data awan, data fail, data besar, dan data aliran – ketika ia berlaku, menggunakan pempengkacauan ingatan tanpa penyimpanan tengah. Ia menawarkan pencampuran data ingatan, menggabungkan data dari sumber berbeza, dan membolehkan pengguna mevisualisasikan lebih banyak titik data berbanding sebelumnya. Kemahiran tadbir urus datanya memberikan pengguna akses kepada papan pemuka yang sama tetapi dengan kandungan data individu.

Pelaburan Berterusan dalam Pengekstrakan Data dan Persediaan

Altair RapidMiner terus merekod lebih 30 tahun pencapaian pengembangan pengekstrakan dan persediaan data – dengan – menawarkan prestasi yang dipertingkat dan keselamatan, termasuk sokongan baca/tulis terus untuk penyimpanan blob Azure, penyimpanan awan Google, penyimpanan awan Oracle, dan Azure Active Directory. Dengan keupayaan PDF ke Excel dan keupayaan mengekstrak laporan sistem bank inti dan perakaunan, Monarch terus menjadi pemimpin pasaran.

Untuk maklumat lanjut mengenai Altair RapidMiner, lawati . Untuk maklumat lanjut mengenai keupayaan analisis data dan AI Altair, lawati .

Mengenai Altair

Altair ialah pemimpin global dalam sains komputasi dan kecerdasan buatan (AI) yang menyediakan perisian dan penyelesaian awan dalam simulasi, pengkomputan prestasi tinggi (HPC), analisis data, dan AI. Altair membolehkan organisasi dalam semua industri bersaing dengan lebih berkesan dan membuat keputusan yang bijak dalam dunia yang semakin terhubung – dengan mencipta masa depan yang lebih hijau dan lestari. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Hubungan Media

Altair Korporat                       

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Asia: Japan, Korea, Australia, Arab; Greater China: Hong Kong, Taiwan, PRC China; Southeast Asia: Singapore, Vietnam, Thailand, Malaysia, Indonesia, Philippines; Europe: Germany, France, Spain, Italy, Russia, UK; America: US, Canada, Mexico, Brazil)