Pavlov Media Mengambilalih NetExperience untuk Mempercepat Ekspansi Global Telecom Infra Project (TIP) Solusi OpenWiFi

(SeaPRwire) –   Pavlov Media mengambil alih NetExperience untuk mempercepatkan Ekspansi Global bagi Telecom Infra Project (TIP) Solusi OpenWiFi.

CHAMPAIGN, Ill. dan OTTAWA, ON, 24 Januari 2024, pembekal perkhidmatan jalur lebar dan penyelesaian perisian terkemuka, hari ini mengumumkan ia telah mengambil alih , pembangun bagi Pengawal Awan (Cloud Controller) terkemuka bagi (TIP) OpenWiFi. Syarikat ini, akan dikendalikan sebagai bahagian bebas Pavlov Media, akan terus memberikan perkhidmatan kepada pelanggan sedia ada, dan membolehkan pelaksanaan pesat bagi teknologi OpenWiFi yang terbuka dan tidak bergantung.

Pavlov Media akan kekal sebagai pembekal perkhidmatan terurus bebas untuk industri pemilikan berbilang, melaksanakan solusi rangkaian Wi-Fi yang berfokus dan berdasarkan OpenWiFi untuk pelanggannya.

Anak syarikat NetExperience, akan kekal berpusat di Kanada. Ia akan beroperasi sebagai Platform Awan untuk masyarakat OpenWiFi TIP. NetExperience akan terus dikendalikan oleh pengasasnya, Ketua Pegawai Eksekutif Bernard Herscovici dan Ketua Pegawai Teknologi Marcel Chénier, dan Pavlov Media akan mengekalkan pasukan NetExperience sepenuhnya.

“Teknologi OpenWiFi melayani set pelanggan tertentu. Kami telah menjadi penyokong teknologi ini sejak pelancarannya, dan telah berjaya melaksanakan penyelesaian ini,” kata Cory Douglas, Pavlov Media, CEO. “OpenWiFi melengkapi perkongsian rangkaian nirkunci kelas perniagaan kami yang sedia ada dan, bersama-sama, mereka akan memberikan nilai yang luar biasa untuk industri ketika ia bergerak ke arah Wi-Fi 7 dan seterusnya.

“NetExperience akan terus menyediakan perkhidmatan pengawal awan kepada pelanggan OpenWiFi sedia ada  dan berusaha untuk menyokong pelanggan baru dengan pelaksanaan OpenWiFi di seluruh dunia,” kata Herscovici.

“Matlamat utama kami adalah untuk memperluaskan peluang pasaran bagi industri dengan menggunakan dan meningkatkan ekosistem OpenWiFi. Teknologi Wi-Fi yang tidak bergantung menikmati lebih banyak daya tarikan merentasi pelbagai sektor pasaran dan pengambilalihan NetExperience memenuhi matlamat pertumbuhan dan perluasan kami,” sambung Douglas.

OpenWiFi memenangi Anugerah Industri 2023  (WBA) untuk Teknologi Rangkaian Wi-Fi Terbaik. Katanya tentang OpenWiFi, “TIP OpenWiFi seolah-olah mengenai pasaran pada masa yang tepat! Menangani kunci pembekal, disertai dengan kekurangan bahagian dan masalah rantai bekalan lain, OpenWiFi membolehkan pengendali menyumber peralatan perkakasan dari pelbagai pembekal dan menggunakan OpenWiFi untuk pengurusan. Dari perspektif itu, ia mencatat skor tinggi dalam inovasi teknikal dan perniagaan. Ia juga mempunyai daya tarikan pasaran yang baik.”

Pada tahun 2023, OpenWiFi juga memenangi Anugerah Industri 2023 WBA untuk Wi-Fi Terbaik untuk Kesan Sosial dan Anugerah Leading Lights Light Reading untuk Kerjasama Awam Swasta Terbaik.

Masyarakat TIP OpenWiFi termasuk MSP, ISP, pembekal penyelesaian, cip, serta ODM dan pembekal OEM. Masyarakat global menghitung lebih daripada 1,100 wakil dari 330 syarikat sebagai ahlinya. Terdapat lebih daripada 30 pembekal akses point dan pengawal awan dan, sehingga kini, lebih daripada 165,000 AP menyokong OpenWiFi telah dilaksanakan dalam rangkaian komersial di seluruh dunia.

Mengenai Pavlov Media
Pavlov Media beribu pejabat di Champaign, IL dan menawarkan perkhidmatan jalur lebar, suara, video dan perisian. Syarikat mengendalikan rangkaian serat persendirian dan perbandaran yang disambungkan ke rangkaian tulang belakang 100 Gigabit kebangsaannya di 44 negeri dan Kanada. Pavlov Media mengkhususkan dalam rangkaian persendirian yang direka bentuk, dibina dan dikendalikan oleh pasukan profesional yang komited dari industri hartanah berbilang.

Mengenai NetExperience:
NetExperience memimpin peralihan ke rangkaian Wi-Fi dan LAN yang tidak bergantung. Platform Awan NetExperience termasuk keupayaan pengawalan dan pengurusan WLAN yang canggih dan berskala tinggi yang direka bentuk untuk pembekal perkhidmatan Wi-Fi. Platform ini selari dengan komponen utama seni bina Telecom Infra Project OpenWiFi dan OpenLAN dan selari dengan akses point OpenWiFi dan perkakasan Switch OpenLAN. Pelajari lebih lanjut di

Mengenai OpenWiFi:
Dilancarkan pada 2021, OpenWiFi adalah platform sumber terbuka yang dibangunkan masyarakat yang direka untuk menurunkan kos membangunkan dan mengendalikan rangkaian Wi-Fi. Direka untuk menyertakan SDK pengawal awan dan suis dan perisian akses point kelas perniagaan yang disahkan bekerja secara licin bersama-sama, pendekatan unik platform ini terhadap Wi-Fi mencipta tatarajah teknologi terbuka tanpa kunci pembekal, memastikan cara kos efektif dan licin untuk melaksanakan sambungan dalam pelbagai kes penggunaan. OpenWiFi dicipta melalui Telecom Infra Project (TIP), masyarakat global syarikat dan organisasi yang memacu infrastruktur terbuka dan penyelesaian tidak bergantung untuk maju sambungan global. Masyarakat OpenWiFi semasa termasuk lebih daripada 330 peserta, termasuk pembekal perkhidmatan, OEM, ODM, ISV perisian, penyepaduan sistem, pembekal cip dan organisasi industri. Pelajari lebih lanjut mengenai TIP OpenWiFi  dan Persatuan OpenWiFi.

Chris Hunt
Pavlov Media

217.531.9031

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.