OKX Ventures Mengesahkan Pelaburan dalam Celestia Labs

HONG KONG, Oct. 16, 2023 — OKX Ventures, cabang pelaburan syarikat ternama pertukaran kripto dan teknologi Web3 OKX, hari ini mengumumkan penyertaannya dalam pusingan pembiayaan siri B Celestia Lab‘s.


(PRNewsfoto/OKX Ventures)

Celestia merupakan rangkaian blok pertama yang boleh diubahsuai, yang bermaksud pembangun boleh menggunakan Celestia sebagai lapisan asas untuk konsensus dan fungsi data, dan kemudian memilih mesin maya, seperti Ethereum, Solana, zero-knowledge roll-ups atau mana-mana lapisan pelaksanaan kontrak pintar yang serasi, untuk membina dan melancarkan rangkaian blok mereka sendiri. Ini berbeza dengan generasi terdahulu infrastruktur blok rantai yang mana Rantai-1 melaksanakan konsensus, fungsi data dan pelaksanaan secara serentak – struktur yang Celestia namakan ‘monolitik’.

Celestia juga dijangka menjadi rangkaian blok pertama menggunakan Sampling Ketersediaan Data (DAS) apabila ia dilancarkan lebih kemudian tahun ini. DAS adalah cara yang lebih ringan, lebih pantas untuk mengesahkan blok tanpa memerlukan nod mengunduh semua data dalam blok. Dengan membenarkan nod untuk mengesahkan data kecil yang dipilih secara rawak dalam sesuatu blok, Celestia bercadang untuk mengelakkan pertukaran skala yang secara sejarah menghalang Rantai-1 sehingga kini.

Pengasas OKX Ventures Dora Yue berkata: “Untuk kepentingan skala, kami melihat trend ke arah kemodularan dalam industri blok rantai. Celestia telah memperkenalkan pendekatan yang sepenuhnya berbeza berbanding dengan rantai-1 tradisional, memberi pembangun keupayaan penyesuaian yang lebih besar dan berpotensi membawa infrastruktur blok rantai ke era baru.”

Pembangun boleh menerima beberapa manfaat dengan menggunakan Celestia sebagai lapisan asas untuk melancarkan rangkaian blok yang boleh diubahsuai. Manfaat ini termasuklah skala yang lebih tinggi, keselamatan bersama untuk interoperabiliti antara aplikasi, dan fleksibiliti untuk memilih di antara persekitaran pelaksanaan termasuk Ethereum dan Solana.

Untuk maklumat lanjut mengenai Celestia, klik di sini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: Media@okx.com

Mengenai OKX Ventures

OKX Ventures merupakan cabang pelaburan syarikat ternama pertukaran kripto dan teknologi Web3 OKX, dengan komitmen modal awal sebanyak USD 100 juta. Ia memberi tumpuan kepada menjelajah projek blok rantai terbaik di peringkat global, menyokong inovasi teknologi blok rantai mendatar, mempromosikan pembangunan sihat industri blok rantai global, dan melabur dalam nilai struktur jangka panjang.

Melalui komitmennya untuk menyokong para pengasas yang memberi sumbangan kepada pembangunan industri blok rantai, OKX Ventures membantu membina syarikat inovatif dan membawa sumber global serta pengalaman sejarah kepada projek blok rantai.

Dapatkan maklumat lanjut mengenai OKX Ventures di sini.

Mengenai OKX

OKX merupakan syarikat teknologi terkemuka di peringkat dunia yang sedang membina masa depan Web3. Dikenali sebagai salah satu platform pertukaran kripto paling pantas dan boleh dipercayai untuk para peniaga di seluruh dunia, pertukaran kripto OKX merupakan yang kedua terbesar secara global berdasarkan jumlah urus niaga dan dipercayai oleh lebih 50 juta pengguna.

Penyelesaian keselamatan OKX yang terkemuka termasuk dompet OKX Web3-kompatibel, yang membolehkan pengguna menguasai aset mereka dengan lebih baik sambil meluaskan akses kepada DEX, pasaran NFT, DeFi, GameFi dan beribu-ribu dApp.

OKX bekerjasama dengan beberapa jenama terkemuka dunia dan atlet termasuk: Juara Liga Perdana Inggeris Manchester City F.C., McLaren Formula 1, Festival Tribeca, pemain golf Ian Poulter, Olimpian Scotty James, dan pemandu F1 Daniel Ricciardo.

OKX komited kepada ketelusan dan keselamatan serta menerbitkan Bukti Simpanan mereka setiap bulan.

Untuk maklumat lanjut mengenai OKX, lawati: okx.com

Penafian

PENGAUMAN INI DISEDIAKAN UNTUK MAKLUMAT SAHAJA. IANYA TIDAK BERTUJUAN MEMBERI MANFAAT UNTUK PENGINVESTASIAN, CUKAI ATAU NASIHAT UNDANG-UNDANG, ATAU DIANGGAP SEBAGAI TAWARAN UNTUK MEMBELI, MENJUAL, ATAU MEMEGANG ASET DIGITAL. ASET DIGITAL, TERMASUK STABLECOIN, MEMBABITKAN TAHAP RISIKO YANG TINGGI, BOLEH BERUBAH DENGAN BESARNYA, DAN BOLEH MENJADI TANPA NILAI. OKX TIDAK DIREGULASI OLEH FCA, OLEH ITU, PERLINDUNGAN SEPERTI PERKHIDMATAN PENGADUAN KEWANGAN ATAU SKIM KUMPULAN INSURANS KEWANGAN TIDAK AKAN TERSEDIA. ANDA PERLU MEMPERTIMBANGKAN SAMADA ANDA MEMAHAMI BAGAIMANA KRIPTO BERFUNGSI DAN SAMADA MENJALANKAN ATAU MEMEGANG ASET DIGITAL SESUAI UNTUK ANDA MENURUT KEBERKEWANGAN ANDA. NILAI ASET DIGITAL ANDA, TERMASUK STABLECOIN, BOLEH MENINGKAT ATAU MENURUN DAN KEMUNTUNGAN MUNGKIN TERTAKLUK KEPADA CUKAI KEMUNTUNGAN MODAL. PRESTASI LAMPAU TIDAK MENUNJUKKAN KEPUTUSAN MASA DEPAN. SILA BERUNDING DENGAN PROFESIONAL UNDANG-UNDANG/CUKAI/PELABURAN ANDA BERKENAAN KESUSILAAN KHUSUS ANDA.

SUMBER OKX Ventures