OKG (1499.HK) Menjadi Penaja Tajaan Rasmi HKDAS InnoFront 2024

(SeaPRwire) –   Pengerusi Ren Yunan Dilantik sebagai Penasihat Industri dan Hakim Akhir

HONG KONG, 30 Jan 2024Hong Kong syarikat teknologi rantaian blok tersenarai OKG Technology Holdings Limited (“OKG”, 1499.HK) hari ini mengumumkan bahawa ia telah menjadi penajaan utama pertandingan promosi tahunan Hong Kong Digital Asset Society (HKDAS), InnoFront 2024. Encik Ren Yunan, Pengerusi syarikat akan berperanan sebagai hakim akhir dan mentor untuk pertandingan tersebut. Di samping itu, beliau akan berkhidmat sebagai penasihat industri untuk HKDAS, menggalakkan dan membimbing individu muda dalam inovasi teknologi.

InnoFront 2024, dianjurkan oleh Hong Kong Digital Asset Society, telah menerima sokongan besar daripada pelbagai agensi kerajaan dan universiti, termasuk Hong Kong Cyberport, Invest Hong Kong, University of Hong Kong, Chinese University of Hong Kong, City University of Hong Kong, Hong Kong University of Science and Technology, dan Hong Kong Polytechnic University. Tema pertandingan berkisar pada AI (Kecerdasan Buatan), Rantaian Blok, dan Keselamatan Siber, menarik kira-kira 50 pasukan daripada lebih 10 universiti, dengan bilangan pasukan yang mengambil bahagian terus berkembang.

Sebagai syarikat teknologi rantaian blok yang tersenarai di Bursa Saham Hong Kong, OKG memikul tanggungjawab sosial untuk memacu pembangunan industri dan memupuk bakat. Encik Ren menyatakan, “Sokongan kepada golongan belia dalam pembangunan teknikal dan inovasi teknologi sentiasa menjadi tanggungjawab sosial OKG sebagai perusahaan rantaian blok. Pertandingan promosi InnoFront, melalui kerjasama erat dengan universiti dan jabatan kerajaan, menyediakan platform untuk pertunjukan projek dan inkubasi bagi belia di Hong Kong, Kawasan Teluk Besar, dan juga di peringkat global. Kami berharap dapat menemui lebih banyak belia inovatif yang cemerlang dan memberikan bimbingan dan bantuan dalam model perniagaan dan inovasi teknologi, secara kolektif mendorong Hong Kong menjadi hab penting untuk inovasi teknologi rantaian blok.”

Pembangunan industri rantaian blok bergantung kepada inovasi infrastruktur asas. Teknologi canggih yang terlibat dalam InnoFront, seperti kecerdasan buatan, rantaian blok, dan keselamatan siber, termasuk dalam skop perniagaan OKG. Sebagai perusahaan terkemuka dalam industri rantaian blok Hong Kong, OKG akan menjelaskan senario aplikasi perniagaan praktikal kepada peserta dan menawarkan sokongan kepada projek yang berpotensi untuk berkembang.

Mengenai OKG Technology Holdings Limited
OKG Technology Holdings Limited (the “Company”, together with its subsidiaries, the “Group”, stock code: 1499.HK) is a listed company on the Main Board of the Stock Exchange of Hong Kong Limited. As a subsidiary of OKG Group, our commitment is geared towards establishing a globally leading blockchain technology enterprise, fostering a brighter future through technological innovation.

With a strategic focus on developing applications rooted in blockchain, big data, and AI, the Group’s Web 3 comprehensive data analysis platform, OKLink, currently provides a rich array of solutions, which include blockchain explorer (“Explorer”), on-chain anti-money laundering solution (“Onchain AML”), all-in-one investigative and traceability platform (“Chaintelligence”) for regulators. With a robust and extensive OpenAPI service, we contribute to the positive development of the industry.

In addition, the Group also provides virtual asset trust and custody services and operates proprietary trading in the virtual assets. In Hong Kong, the Group is registered as a trust company with a trust or company service provider (TCSP) license and holds a money lender license.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.