Nutraland USA, Inc. Melancarkan SomatoTM: Sumber Melatonin Makanan Asli Pertama Dari Tomato

4 2 Nutraland USA, Inc. Launches SomatoTM: The First Whole-Food Derived Melatonin from Tomatoes

IRVINE, Calif., Oct. 16, 2023 — Nutraland USA, Inc., pembekal utama bahan-bahan yang lestari dan semula jadi, hari ini mengumumkan pelancaran SomatoTM, melatonin berdasarkan makanan utuh yang diperoleh secara eksklusif dari tomato. Inovasi ini dijangka akan merevolusikan industri produk semula jadi, menawarkan pilihan alam sekitar yang mesra dan semula jadi kepada melatonin sintetik untuk digunakan dalam makanan berfungsi dan suplemen diet.


SomatoTM: The First Whole-Food Derived Melatonin from Tomatoes

Melatonin merupakan salah satu bahan bantu tidur yang paling dikenali dan kerap digunakan dalam suplemen diet. Saiz pasaran global untuk melatonin adalah $1.69 bilion pada tahun 2022 dan dijangka akan mencapai $6.6 bilion menjelang tahun 2032 (CAGR 14.5%). Walau bagaimanapun, kebanyakan suplemen hari ini mengandungi melatonin sintetik. Dengan pengenalan SomatoTM, Nutraland USA membuka jalan kepada penyelesaian yang lebih semula jadi, diperoleh daripada makanan utuh yang biasa dan mesra pengguna: tomato.

Gene Bruno, Ketua Pegawai Sains (CSO) di Nutraland USA, menyatakan semangatnya terhadap produk perintis ini dengan berkata: “Walaupun populariti nutrien berdasarkan makanan utuh telah berkembang secara eksponen, sehingga kini industri produk semula jadi bergantung terutamanya kepada melatonin yang dihasilkan secara sintetik untuk digunakan dalam suplemen diet. Kini, dengan pengenalan SomatoTM ke dalam pasaran, Nutraland USA mampu menawarkan industri produk semula jadi pilihan melatonin yang benar-benar semula jadi dan lestari, diperoleh daripada makanan utuh: tomato. Kami amat bangga dengan pencapaian ini dan gembira untuk memperkenalkan nutraceutikal baru ini di pameran perdagangan SupplySide West di Las Vegas pada 25 Oktober dan 26 Oktober.”

SomatoTM diperbuat daripada tomato kering utuh, sumber semula jadi melatonin dan sebatian bermanfaat lain seperti likopen, antioksida berkuasa. Ia sesuai untuk vegan dan vegetarian dan tidak mempunyai sebarang kebimbangan alergen atau GMO. SomatoTM juga diperoleh secara lestari dan beretika, diluluskan Kosher dan Halal, dan mematuhi semua peraturan berkenaan.

SomatoTM merupakan penawaran melatonin semula jadi kedua Nutraland USA, menyertai Somnatural® yang berdaya saing tinggi perusahaan itu, diperoleh daripada sumber herba.

Nutraland dengan rasminya melancarkan SomatoTM di pameran perdagangan SupplySide West di Las Vegas pada 25 Oktober dan 26 Oktober. Lawati Nutraland di booth #6951 untuk maklumat lanjut mengenai SomatoTM dan eksplor peluang menarik yang ditawarkannya kepada pasaran suplemen diet dan makanan berfungsi.

Mengenai Nutraland USA, Inc.:

Nutraland USA merupakan pembekal utama bahan-bahan nutrisi lestari berdasarkan tumbuhan untuk produk makanan, minuman dan suplemen. Syarikat berfokus kepada penyelesaian berlabel bersih, lestari dan komited untuk menyediakan produk berkualiti tinggi dan inovatif yang memenuhi keperluan pelanggan yang sentiasa berubah. Untuk maklumat lanjut mengenai bahan-bahan nutrisi Nutraland USA, lawati www.nutralandusa.com.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Nutraland USA – sales@nutralandusa.com


Nutraland USA, Inc. (PRNewsfoto/Nutraland USA, Inc.)

SUMBER Nutraland USA, Inc.