NTT DATA dan CYFIRMA Umumkan Perkongsian Strategik Global dalam Bidang Kecerdasan Buatan Berkuasa-AI dalam Bidang Intelijen Ancaman Siber

(SeaPRwire) –   DeCYFIR CYFIRMA meningkatkan keupayaan Pengurusan Ancaman NTT DATA

TOKIO dan SINGAPURA, 29 Januari 2024 — , pemimpin global dalam perkhidmatan digital dan perniagaan IT, dan CYFIRMA, syarikat peneraju platform pengurusan lanskap ancaman luar, hari ini mengumumkan perkongsian strategik global. Kerjasama ini membina atas Pengurusan Ancaman NTT DATA yang baru diumumkan dan meningkatkan keupayaannya. Bersama-sama, NTT DATA dan CYFIRMA menyediakan pendekatan baru untuk menguruskan keselamatan siber di mana kerajaan dan perniagaan dilengkapi untuk mengubah strategi pertahanan siber mereka daripada bertindak balas kepada ramalan menggunakan maklumat terkini.

Iklim geopolitik yang tidak menentu, ketidakpastian ekonomi dan pembangunan teknologi pesat telah menyaksikan peningkatan serangan siber di mana pelaku ancaman canggih memanfaatkan teknologi terkini untuk terlibat dalam kempen jahat dengan kesan kewangan, reputasi dan kehilangan nyawa manusia. Dengan lanskap ancaman menjadi semakin kompleks dan dinamik, NTT DATA dan CYFIRMA telah bergabung tenaga untuk menyediakan perkhidmatan pengurusan lanskap ancaman luar yang menyeluruh disesuaikan dengan keperluan khusus setiap pelanggan.

Perkongsian itu memanfaatkan platform kecerdasan siber berdaya AI CYFIRMA, DeCYFIR, yang membolehkan organisasi untuk secara proaktif mengenal pasti, memantau dan menangani ancaman siber. DeCYFIR memberdayakan organisasi untuk terus ke hadapan pelaku ancaman dan mengenal pasti kelemahan potensial yang boleh dieksploitasi dengan menyediakan penemuan permukaan serangan, maklumat kelemahan, maklumat jenama, pemantauan risiko digital, kesedaran situasi, pemantauan risiko pihak ketiga dan maklumat siber mengenai satu skrin tunggal. Dengan perkongsian ini, CYFIRMA dan NTT DATA bertujuan untuk mentransformasikan pendekatan pengurangan risiko dengan menggunakan DeCYFIR sebagai pusat saraf pertahanan siber dalam perkhidmatan Pengurusan Pengesanan dan Respons Bersatu NTT DATA.

“Di NTT DATA, kami sentiasa berusaha untuk menawarkan penyelesaian termaju dan paling boleh dipercayai kepada pelanggan kami bekerjasama dengan rakan kongsi strategik untuk memenuhi keperluan IT dan keselamatan mereka yang sentiasa berubah. Bersekutu dengan CYFIRMA dan memanfaatkan kecerdasan ancaman maju DeCYFIR secara global adalah langkah penting untuk meningkatkan keupayaan Pengurusan Ancaman kami,” ujar Hidehiko Tanaka, Naib Presiden Kanan, Ketua Teknologi dan Inovasi, NTT DATA Group Corporation. “Dengan perkongsian ini, kami bertujuan untuk menyediakan pelanggan enterprise global kami dengan mekanisme pertahanan yang kukuh untuk mengesan, mengurangkan dan menangani risiko siber secara proaktif dan berkesan. Integrasi DeCYFIR dengan kepakaran global NTT DATA menguatkan komitmen kedua-dua syarikat untuk menyediakan perkhidmatan keselamatan siber tanpa tandingan, menawarkan perniagaan penglihatan masa nyata ke atas ancaman dan kelemahan potensial di seluruh aset digital mereka,” tambah beliau.

“Kami gembira dapat bergabung tenaga dengan NTT DATA, pemimpin global dalam perkhidmatan IT, untuk merevolusikan cara perniagaan mendekati keselamatan siber. Kami telah membina DeCYFIR dengan tujuan untuk menyatukan pelbagai keupayaan keselamatan berasingan dan membantu organisasi menyampaikan petunjuk ancaman maju dan peribadi yang boleh menyingkirkan bunyi, mengarahkan sumber untuk mengurangkan risiko paling kritikal dan memacu efisiensi yang diperlukan ke dalam amalan pertahanan siber. Dengan DeCYFIR sebagai teras Pusat Operasi Keselamatan NTT DATA, perniagaan boleh meramalkan ancaman siber secara proaktif, membolehkan mereka terus ke hadapan dalam lanskap ancaman yang sentiasa berubah. Bersama-sama, kami memberikan organisasi keyakinan untuk mendigitalisasikan perniagaan, memanfaatkan kuasa sambungan dan memacu pertumbuhan hiper dengan yakin bahawa mereka dilengkapi dengan teknologi kecerdasan siber terbaik disertai dengan bakat keselamatan terunggul,” kata Kumar Ritesh, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif, CYFIRMA.

MENGENAI CYFIRMA

CYFIRMA ialah syarikat platform pengurusan lanskap ancaman luar. Kami menggabungkan kecerdasan siber dengan penemuan permukaan serangan dan perlindungan risiko digital untuk menyampaikan amaran awal, maklumat berkonteks, luar dan pelbagai lapisan yang berpersonalisi. Platform analitik berdaya AI dan ML awan kami menyediakan pandangan hacker dengan wawasan mendalam ke dalam lanskap siber luar, membantu pelanggan bersedia untuk serangan yang akan datang. CYFIRMA beribu pejabat di Singapura dengan pejabat di Jepun, India, AS dan EU. Pelanggan termasuk kerajaan serta syarikat Fortune 500 dalam sektor pembuatan, perkhidmatan kewangan, runcit, produk perindustrian, sumber asli dan farmasi.

Mengenai NTT DATA

NTT DATA – sebahagian daripada Kumpulan NTT – ialah inovator IT dan perkhidmatan perniagaan global yang dipercayai beribu pejabat di Tokyo. Kami membantu pelanggan mentransformasi melalui perundingan, penyelesaian industri, perkhidmatan proses perniagaan, pemodenan IT dan perkhidmatan pengurusan. NTT DATA membolehkan pelanggan, serta masyarakat, bergerak dengan yakin ke dalam masa depan digital. Kami komited kejayaan jangka panjang pelanggan kami dan menggabungkan jangkauan global dengan perhatian pelanggan tempatan untuk melayani mereka di lebih 50 negara. Lawati kami di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.