NOVOSENSE telah menjadi ahli rasmi AEC

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 19, 2024 — NOVOSENSE Microelectronics baru-baru ini mengumumkan bahawa ia secara rasmi telah menyertai Majlis Elektronik Automotif (AEC) sebagai ahli Jawatankuasa Teknikal Komponen AEC.

AEC pada asalnya ditubuhkan pada tahun 1990-an oleh Chrysler, Ford dan General Motors untuk menubuhkan satu sistem piawaian kualiti dan kelayakan universal untuk kenderaan dan komponennya. Sebagai contoh, piawaian AEC-Q100 yang dibangunkannya kini menjadi piawaian pengujian cip automotif piawaian industri. Hari ini, AEC telah berkembang menjadi sebuah pertubuhan industri berwibawa yang merangkumi puluhan OEM automotif dan pembekal komponen. Jawatankuasa Teknikal Komponen, diketuai oleh AEC, memberi tumpuan kepada pembangunan piawaian yang boleh dipercayai dan berkualiti tinggi untuk komponen elektronik automotif, menetapkan piawaian untuk pembangunan mampan merentasi industri.

Kini, industri automotif global telah memasuki peringkat pembangunan yang dipercepatkan bagi penjanaan tenaga dan kecerdasan, memacu pertumbuhan permintaan yang pesat untuk cip automotif. Pelbagai dan kerumitan cip automotif serta persekitaran yang sukar bagi aplikasi automotif mengenakan keperluan yang lebih tinggi terhadap kebolehpercayaan dan keselamatan komponen itu sendiri, yang mengakibatkan ambang teknikal yang lebih tinggi, kitaran R & D yang lebih lama, dan piawaian pensijilan yang lebih ketat.

Sejak pelancaran cip automotif pertamanya pada tahun 2016, NOVOSENSE sentiasa mematuhi dasar kualiti “boleh dipercayai dan kukuh” dan melaksanakan piawaian AEC di seluruh proses reka bentuk, pengesahan dan pengeluaran besar-besaran cip automotif. Dengan susunan produknya yang proaktif, prestasi kualiti yang kukuh dan rekod penghantaran yang terbukti, NOVOSENSE telah dikenali secara meluas dalam bidang elektronik automotif: ia mendapat pensijilan ASIL-D, tahap tertinggi bagi Sistem Pengurusan Keselamatan Fungsional ISO 26262 TÜV Rheinland pada tahun 2021, dan menerima Anugerah Kualiti Premium daripada pertubuhan pensijilan dan pengujian berwibawa VDE pada tahun 2023.

Selain itu, NOVOSENSE terus menambah baik susunan produknya dalam bidang elektronik automotif. Ia telah melancarkan beberapa cip automotif secara eksklusif pada tahun 2023, termasuk SoC pemandu motor NSUC1610 untuk penggerak elektronik automotif, sensor tekanan berbeza siri NSPGM2 menggunakan proses MEMS, suis/kunci Hall NSM101x siri, sensor arus Hall NSM2019, pemandu langkah boleh program NSD8381-Q1, dan pemandu pintu setengah jambatan pelbagai saluran NSD360x-Q1, yang boleh digunakan secara meluas dalam aplikasi seperti kawalan badan automotif, pengurusan haba kenderaan tenaga baru, dan OBC/DCDC. Dalam tiga suku pertama 2023, perniagaan automotif NOVOSENSE meningkatkan bahagian pendapatannya kepada 28%.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.