Notis untuk menghadiri Mesyuarat Agung Luar Biasa Concordia Maritime AB (publ)

(SeaPRwire) –   GOTHENBURG, Sweden, Jan. 23, 2024 Para pemegang saham Concordia Maritime AB (publ), 556068-5819, dengan ini dijemput untuk menghadiri Mesyuarat Agung Luar Biasa yang akan diadakan pada hari Khamis, 22 Februari 2024 pada pukul 1.00 petang CET di pejabat Mannheimer Swartling Advokatbyrå di Järnvågen 1 di Gothenburg, Sweden.

Hak untuk menghadiri dan pendaftaran
Seseorang yang ingin menghadiri mesyuarat itu mestilah

 • dicatatkan sebagai pemegang saham dalam daftar saham yang dikekalkan oleh Euroclear Sweden AB pada tarikh pendaftaran Rabu, 14 Februari 2024,
 • memberi notis menghadiri Mesyuarat Agung Luar Biasa tidak lewat daripada hari Jumaat, 16 Februari 2024. Pemberitahuan menghadiri Mesyuarat Agung Luar Biasa boleh dibuat secara pos kepada Setterwalls Advokatbyrå AB, Untuk: Anna af Petersens, P.O. Box 1050, 101 39 Stockholm, Sweden atau melalui emel kepada . Pemberitahuan itu mestilah menyatakan nama, nombor kad pengenalan sosial atau pendaftaran syarikat, alamat, nombor telefon dan bilangan penasihat yang mungkin hadir (maksimum dua).

Sekiranya pemegang saham diwakili oleh wakil, surat kuasa bertulis dan bertarikh yang ditandatangani oleh pemegang saham mesti dilampirkan kepada pemberitahuan dan dibentangkan di mesyuarat itu. Sekiranya pemegang saham adalah entiti undang-undang, sijil pendaftaran atau dokumen lain yang memberi kuasa mesti dilampirkan. Borang surat kuasa boleh didapati di ibu pejabat syarikat dan laman web syarikat, .

Saham yang didaftarkan atas nama penjaga
Untuk layak menghadiri Mesyuarat Agung Luar Biasa, pemegang saham yang mendaftarkan saham mereka atas nama penjaga mesti, selain memberi notis menghadiri mesyuarat itu, meminta agar saham mereka didaftarkan atas nama mereka sendiri supaya pemegang saham itu dicatatkan dalam daftar saham pada hari Rabu, 14 Februari 2024. Pendaftaran ini boleh bersifat sementara (dikenali sebagai pendaftaran hak mengundi) dan diminta daripada penjaga mengikut prosedur penjaga dan sebelum tarikh yang ditetapkan oleh penjaga. Pendaftaran hak mengundi yang diselesaikan tidak lewat daripada hari Jumaat, 16 Februari 2024, akan dipertimbangkan ketika menyediakan daftar saham.

Perkara dan agenda yang dicadangkan

 1. Membuka mesyuarat.
 2. Pemilihan Pengerusi mesyuarat.
 3. Pemilihan orang untuk mengesahkan minit.
 4. Penyediaan dan kelulusan senarai undian.
 5. Kelulusan agenda.
 6. Pertimbangan sama ada Mesyuarat Agung Luar Biasa telah diberitahu dengan sewajarnya.
 7. Penetapan berkenaan bilangan ahli dan ahli pengganti Lembaga Pengarah.
 8. Penetapan berkenaan ganjaran kepada Lembaga Pengarah.
 9. Pemilihan ahli Lembaga Pengarah dan Pengerusi Lembaga Pengarah.
 10. Menutup mesyuarat.

Penetapan berkenaan bilangan ahli dan ahli pengganti Lembaga Pengarah (perkara 7)
Pemegang saham Stena Sessan AB, yang mewakili kira-kira 93 peratus saham dan 96 peratus undian dalam Concordia Maritime AB, mencadangkan bahawa bilangan ahli Lembaga Pengarah yang akan dipilih oleh pemegang saham ialah tiga orang dan tiada pengganti akan dilantik.

Penetapan berkenaan ganjaran kepada Lembaga Pengarah (perkara 8)
Stena Sessan AB mencadangkan bahawa ganjaran SEK 400,000 kepada Pengerusi Lembaga Pengarah, yang diputuskan oleh Mesyuarat Agung Tahunan pada 4 Mei 2023, akan terus berkuat kuasa dan tiada ganjaran akan dibayar kepada ahli Lembaga Pengarah yang dicadangkan yang lain. Ganjaran SEK 300,000 kepada ahli Lembaga Pengarah yang lain yang dipilih oleh pemegang saham, yang diputuskan oleh Mesyuarat Agung Tahunan pada 4 Mei 2023, akan dibayar secara pro rata berhubung dengan tempoh jawatan setiap ahli Lembaga Pengarah yang meletak jawatan.

Pemilihan ahli Lembaga Pengarah dan Pengerusi Lembaga Pengarah (perkara 9)
Stena Sessan AB mencadangkan bahawa Lembaga Pengarah, untuk tempoh sehingga Mesyuarat Agung Tahunan akan datang, terdiri daripada Pengerusi Lembaga Pengarah semasa Stefan Brocker, dilahirkan pada tahun 1966, serta Monalotte Theorell Christofferson, dilahirkan pada tahun 1969, Ketua Pegawai Kewangan di Stena Sessan AB, dan Fredrik Konopik, dilahirkan pada tahun 1985, Pengarah Pelaburan di Stena Sessan AB. Stefan Brocker dicadangkan untuk dipilih semula sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah.

Saham dan undian
Jumlah keseluruhan saham dalam syarikat ialah 47,729,798 saham, di mana 4,000,000 saham Siries A dan 43,729,798 saham Siries B, mewakili jumlah 83,729,798 undian. Syarikat tidak memegang sahamnya sendiri.

Maklumat di mesyuarat
Lembaga Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif hendaklah, sekiranya diminta oleh pemegang saham dan sekiranya Lembaga Pengarah menganggap ia tidak akan menyebabkan kerosakan yang ketara kepada syarikat, memberikan maklumat mengenai perkara-perkara yang boleh mempengaruhi penilaian perkara dalam agenda dan hubungan syarikat dengan syarikat kumpulan yang lain.

Pemprosesan data peribadi
Untuk maklumat mengenai bagaimana data peribadi anda diproses, sila lihat . 

Gothenburg pada bulan Januari, 2024
Concordia Maritime AB (publ) 
Lembaga Pengarah

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Erik Lewenhaupt
Ketua Pegawai Eksekutif, Concordia Maritime AB
+46 704 855 188

Fail-fail berikut boleh dimuat turun:

Concordia Maritime – Press release – Notice – 20240123 (PDF)

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.