Nexteer Holds Groundbreaking Ceremony for New Changshu Campus

(SeaPRwire) –   Untuk Menambah Kapasiti Pengeluaran dan Mempertingkat Keupayaan Ujian

CHANGSHU, China, Jan. 23, 2024  — Nexteer Automotive telah mengadakan majlis pecah tanah hari ini untuk kampus pembuatan baru yang terletak di Kawasan Pembangunan Ekonomi dan Teknologi Changshu. Pengembangan strategik Nexteer di Changshu akan menambah kapasiti pengeluaran dan ujian syarikat di China, sekaligus memperkukuhkan pertumbuhan kukuh Nexteer di rantau ini. Robin Milavec, Presiden, Ketua Teknologi, Ketua Strategi, dan Pengarah Lembaga Eksekutif Nexteer Automotive, bersama-sama dengan Qindi Zhou, Setiausaha Jawatankuasa CPC Changshu, mengambil bahagian dalam acara tersebut.

Nexteer Holds Groundbreaking Ceremony for New Changshu Campus to Further Increase Production Capacity and Enhance Testing Capabilities
Nexteer Holds Groundbreaking Ceremony for New Changshu Campus to Further Increase Production Capacity and Enhance Testing Capabilities

“Nexteer komited untuk perkhidmatan cemerlang kepada pelanggan OEM automotif kami, dan kampus baru Changshu kami akan menambah kapasiti pengeluaran kami di China, serta menambah keupayaan ujian dan pengesahan. Dengan kapasiti dan keupayaan yang diperluaskan di Changshu, Nexteer berada dalam kedudukan yang baik untuk memenuhi keperluan pelanggan kami yang semakin meningkat dan perniagaan Nexteer yang semakin berkembang di China,” kata Jun Li, Naib Presiden Global & Presiden Bahagian APAC. “Secara berperingkat, kami merancang untuk membina Nexteer Changshu menjadi kampus berfungsi ganda yang lebih meningkatkan ujian, pengeluaran dan mengintegrasikan fungsi lain seperti pengurusan rantai bekalan, pengurusan bakat dan lebih lagi.”

Kampus Changshu Nexteer meliputi kawasan keseluruhan melebihi 90,000 meter persegi dan merangkumi kawasan fungsi seperti bengkel pengeluaran dan pembuatan, makmal ujian, litar ujian dan kawasan kerjasama pekerja. Kemudahan ini dijangka dibuka pada awal 2025. Kampus Changshu Nexteer akan melengkapi pengeluaran sistem stereng dari kampus berhampiran mereka di Suzhou dan akan bekerjasama dengan Pusat Teknikal APAC Nexteer di dalam Kampus Suzhou untuk menyokong inovasi dan perkhidmatan pelanggan di China dan seluruh rantau APAC serta pasaran global.

“Kedudukan Nexteer yang diperluaskan di Changshu merupakan sebahagian penting dalam strategi keseluruhan kami untuk pertumbuhan yang menguntungkan yang ‘memikirkan global dan bertindak tempatan’. Oleh itu, kami berada dalam kedudukan yang baik untuk terus memanfaatkan pertumbuhan kami dengan OEM automotif global dan domestik di China dan seluruh rantau APAC serta pasaran baharu,” kata Robin Milavec, Presiden, Ketua Teknologi, Ketua Strategi, dan Pengarah Lembaga Eksekutif Nexteer Automotive. “Peningkatan kapasiti pengeluaran dan keupayaan ujian Nexteer di China adalah penting untuk kejayaan berterusan kami kerana pasaran China sangat kompetitif dan mempengaruhi dan mempercepatkan penggunaan teknologi jauh melampaui sempadan China. Dengan ini di fikiran, Nexteer terus berinovasi tanpa henti dan menawarkan portfolio produk menyeluruh untuk menyelesaikan cabaran kawalan gerakan unik pelanggan kami dengan membolehkan keselamatan maju dan prestasi untuk mobiliti masa depan.”

Sebagai syarikat teknologi kawalan gerakan terkemuka, Nexteer kini mempunyai tujuh pangkalan pengeluaran, lima pusat perkhidmatan pelanggan dan satu pusat teknikal di China, menyediakan sistem stereng kuasa elektrik, sistem stereng-dengan-wayar, tiang stereng dan paksi antara, sistem driveline dan penyelesaian perisian. Syarikat ini menyelesaikan cabaran kawalan gerakan merentasi semua megatrend – termasuk pengelektrikan, perisian/sambungan, ADAS/pemanduan berautomatik dan perkongsian mobiliti.

Mengenai Nexteer

Nexteer Automotive (HK 1316) adalah syarikat teknologi kawalan gerakan global terkemuka yang mempercepatkan mobiliti untuk menjadi selamat, hijau dan menarik. Portfolio inovatif produk dan teknologi kami termasuk sistem stereng kuasa elektrik dan hidraulik, sistem stereng-dengan-wayar, tiang stereng dan paksi antara, sistem driveline dan penyelesaian perisian. Syarikat ini menyelesaikan cabaran kawalan gerakan merentasi semua megatrend – termasuk pengelektrikan, perisian/sambungan, ADAS/pemanduan berautomatik dan perkongsian mobiliti – untuk lebih daripada 60 pelanggan di seluruh dunia termasuk BMW, Ford, GM, RNM, Stellantis, Toyota dan VW, serta pengeluar automotif di India dan China termasuk BYD, Chery, Great Wall, Geely, Xpeng dan lain-lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.