NEWTON CINEMA, bekerjasama dengan MADRAS TALKIES milik Mani Ratnam, mempersembahkan Premiere Dunia filem ‘PARADISE’, Pencalonan Anugerah Kim Jiseok.

21 1 NEWTON CINEMA, in partnership with Mani Ratnam's MADRAS TALKIES, presents the World Premiere of 'PARADISE', Kim Jiseok Award Nominee.

LOS ANGELES, 3 Okt. 2023 — Filem Prasanna Vithanage ‘PARADISE’ adalah satu usaha pelopor, menandakan kerjasama pertama antara Madras Talkies Mani Ratnam dan industri filem Malayalam.

NEWTON CINEMA, in partnership with Mani Ratnam's MADRAS TALKIES, presents the World Premiere of 'PARADISE', Kim Jiseok Award Nominee.

‘PARADISE’ menggambarkan senario Sri Lanka 2022 semasa krisis kewangan, di mana inflasi yang meningkat menyebabkan kekurangan makanan, ubat-ubatan, dan bahan api, yang mengakibatkan pemadaman dan kekacauan awam. Naratif ini membawa penonton melalui rollercoaster cinta, penipuan, dan jenayah yang mencengkam. Dalam latar belakang ini, PARADISE menceritakan kisah seorang penerbit TV dan isterinya, seorang vlogger, yang tiba di kawasan pergunungan Sri Lanka untuk merayakan ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-5. Walau bagaimanapun, apabila perkara mengambil giliran yang tidak dijangka, konflik semakin mendalam, mendedahkan retak dalam hubungan mereka.

Pengarah Vithanage berkata, “Dalam menghadapi krisis, sifat sebenar individu muncul. Saya bertujuan untuk meneroka realiti kehidupan, kesannya terhadap hubungan, dan menyerlahkan perbezaan dalam perkauman, status, keadilan, dan gender. Melalui perjuangan watak-watak dengan konflik sosial dan peribadi, kebenaran yang lebih mendalam tentang sifat manusia terungkap.”

“‘PARADISE’ adalah pengalaman sinematik yang pantas dan mengujakan yang akan menghibur dan menghairankan,” kata Anto Chittilappilly, Penerbit Newton Cinema dan Ketua Pegawai Eksekutif, penuh semangat.

Madras Talkies, Penerbit Siva Ananth berkata, “‘PARADISE’ penuh dengan wawasan halus dan sentuhan sinematik yang halus dari seorang pembuat filem tersohor. Ia dihiasi dengan persembahan luar biasa dari barisan pelakon dan krew terbaik. Kami gembira dapat mempersembahkan filem ini di bawah panji kami. “

Filem ini dibintangi oleh Roshan Mathew, Darshana Rajendran, Shyam Fernando, dan Mahendra Perera, dengan Rajeev Ravi sebagai sinematografer, Sreekar Prasad sebagai penyunting, Tapas Nayak sebagai pereka bunyi, dan “K” sebagai penggubah muzik.

Roshan Mathew berkongsi, “Pengarah Vithanage mencadangkan, ‘Mari kita teroka psikologi manusia bersama-sama.’ Penerokaan inilah yang dia galakkan sepanjang penggambaran. Saya percaya watak saya, Kesav, menjelmakan elemen sifat manusia yang terdapat dalam semua orang.”

Darshana Rajendran, yang memegang watak Amritha, berkata, “Saya mengenali watak saya sebagai luar biasa kompleks. Keyakinannya yang kukuh kerap tidak terungkap, mendedahkan dirinya lebih dalam saat-saat sunyi daripada dalam komunikasi lisan. Saya menyambut ini sebagai peluang unik untuk membawa penonton melalui transformasi mendalam Amritha.”

Tayangan perdana dunia ‘PARADISE’ dijadualkan pada 7 Oktober 2023, di Festival Filem Antarabangsa Busan di Korea Selatan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Laman Web | Instagram | X | Facebook| LinkedIn | YouTube

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/10/32569a80-paradise_poster_1.jpg
Logo – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/10/32569a80-newton_cinema_logo.jpg

Newton Cinema Logo

Cision Lihat kandungan asal:https://www.prnewswire.co.uk/news-releases/newton-cinema-in-partnership-with-mani-ratnams-madras-talkies-presents-the-world-premiere-of-paradise-kim-jiseok-award-nominee-301944536.html