Newgen Software dan Finastra Membuat Perkongsian Strategik untuk Meningkatkan Proses Pemberian Pinjaman

(SeaPRwire) –   Perkongsian ini akan membantu bank mengoptimumkan proses pinjaman untuk pengalaman pelanggan digital pertama

NOIDA, India, Jan. 25, 2024 — Newgen Software, pembekal global platform kod rendah, mengumumkan bahawa ia telah bekerjasama dengan Finastra, pembekal aplikasi perisian kewangan global, untuk meningkatkan lagi penyelesaian pemberian pinjamannya dan mengintegrasikan penyelesaian pemberian pinjaman dengan LaserPro Finastra.

Integrasi terpandu API memudahkan penciptaan dokumen pinjaman, meliputi pelbagai agunan pengguna. Selain itu, ia mengurangkan usaha manual dengan menghapuskan keperluan untuk pemetaan data sambil memastikan pengesahan data sebelum pemindahan. Penyelesaian ini berintegrasi dengan perbankan teras dan sistem pihak ketiga, membantu bank mematuhi keperluan pematuhan, seperti Reg B, Reg O, CRA, HMDA, 1071, dan sebagainya. Konfigurasi adalah mudah dan menawarkan keuntungan kecekapan, kerana integrasi boleh diselesaikan dalam beberapa hari.

“Pelanggan Finastra mengharapkan lebih banyak kelincahan, inovasi, integrasi dan keselamatan berbanding sebelum ini. Kami menyediakan perisian yang membolehkan klien kami menaik taraf sistem sedia ada secara berperingkat melalui antaramuka terbuka. Platform LaserPro kami adalah sistem dokumentasi pinjaman berpatuh yang terunggul untuk digunakan merentasi portfolio komersial, pengguna dan hipotek. Dalam usaha kami untuk sentiasa menawarkan pilihan yang lebih baik dan teknologi puncak kepada pelanggan kami, kami gembira mengumumkan integrasi platform LaserPro kami dengan Sistem Pemberian Pinjaman Newgen,” kata Pengarah Pengurusan Produk Finastra, Cheryl Anderson.

“Penyelesaian Pemberian Pinjaman Newgen, dibina di atas platform kod rendah, mengubah perjalanan pemberian pinjaman untuk institusi kewangan. Penyelesaian ini dengan licin menyambungkan semua pemangku kepentingan, memastikan pengalaman pengguna yang lancar dengan satu penyertaan data sahaja. Dengan integrasi yang kuat ke dalam perbankan teras dan sistem penyediaan dokumen, kolaborasi ini dengan Finastra menandakan perkongsian penting. Ia akan memberdayakan pelanggan LaserPro dengan integrasi API berasaskan lanjutan, mempercepatkan proses kewangan mereka untuk kecekapan yang dipertingkatkan,” kata Naib Presiden Eksekutif & COO Newgen Software Inc., Anand Raman.

Penyelesaian pemberian pinjaman Newgen, disokong dengan penilaian berpanduan AI, membuat keputusan berpandukan peraturan, paparan langsung dan keupayaan pengurusan dokumen, membolehkan pengurusan permohonan pinjaman yang disepadukan, pengurusan portfolio, pembayaran segera di saluran dan kerjasama yang lebih baik.

Mengenai Finastra

adalah pembekal global perisian aplikasi dan pasaran kewangan, dan melancarkan platform terbuka terkemuka untuk inovasi, FusionFabric.cloud, pada tahun 2017. Ia melayani institusi pelbagai saiz, dengan menyediakan penyelesaian perisian berpiala dan perkhidmatan merentasi Pemberian, Pembayaran, Harta dan Pasaran Modal dan Perbankan Universal (Runcit, Digital dan Perbankan Komersial) untuk bank menyokong hubungan perbankan langsung dan berkembang melalui saluran tidak langsung, seperti kewangan terbenam dan Perbankan sebagai Perkhidmatan. Pendekatan pionir dan komitmen terhadap kewangan terbuka dan kolaborasi adalah sebab mengapa ia dipercayai oleh lebih 8,000 institusi, termasuk 45 bank teratas di dunia.

Mengenai Newgen Software Inc.

adalah pembekal terkemuka platform transformasi digital bersatu dengan asli , , , dan . Secara global, syarikat berjaya bergantung kepada platform aplikasi kod rendah Newgen untuk membangunkan dan melaksanakan aplikasi perniagaan yang kompleks, berasaskan kandungan dan menarik pelanggan. Daripada pendaftaran, permintaan perkhidmatan, pemberian dan penilaian, dan banyak kes guna di pelbagai industri, Newgen melonggarkan mudah dengan kelajuan dan kelincahan.

Maklumat media:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.