MTL CANNABIS CORP. MEMBAYAR BALIK DEBENTUR TERJAMIN

23 2 MTL CANNABIS CORP. REPAYS SECURED DEBENTURE

PICKERING, ON, 3 Okt 2023 /CNW/ – MTL Cannabis Corp. (CSE: MTLC) (“MTL” atau “Syarikat“) mengumumkan bahawa ia telah membayar sepenuhnya debentur 18% yang dijamin, yang pada asalnya dikeluarkan pada 6 Oktober 2021 kepada DMMB (Pty) Holdings Ltd.


Logo MTL Cannabis (CNW Group/MTL Cannabis Corp.)

MTL telah membayar sepenuhnya debentur yang dijamin sebanyak $974,680, yang terdiri daripada jumlah pokok $700,000 dan faedah $274,680.

“Kami sangat bertuah kerana model perniagaan kami mampu memudahkan pembayaran semula hutang lama daripada aliran tunai operasi,” kata Michael Perron, Ketua Pegawai Eksekutif MTL Cannabis Corp. “Kami berharap untuk meneruskan laluan kami membiayai pertumbuhan organik, pengembangan aset operasi, dan mengurangkan beban hutang pada kunci kira-kira kami.”

Mengenai MTL Cannabis Corp.

MTL ialah syarikat induk Montréal Medical Cannabis Inc., sebuah pengeluar berlesen yang beroperasi dari kemudahan tumbuh dalaman berlesen 57,000 kaki persegi di Pointe Claire, Québec; Abba Medix Corp., sebuah pengeluar berlesen di Pickering, Ontario yang mengendalikan pasaran perubatan kanabis terkemuka; IsoCanMed Inc., sebuah pengeluar berlesen di Louiseville, Québec yang menanam kanabis dalaman kelas terbaik, di kemudahan pengeluaran 64,000 kaki perseginya; dan Canada House Clinics Inc., dengan klinik di seluruh Kanada yang bekerja secara langsung dengan pasukan penjagaan kesihatan utama untuk menyediakan perkhidmatan terapi kanabinoid khusus kepada pesakit yang menghidap penyakit ringkas dan kompleks.

Sebagai syarikat bunga-dahulu yang dibina untuk jalanan moden, Montréal Medical Cannabis Inc. menggunakan kaedah hidroponik hak milik dengan sokongan teknik buatan tangan untuk menghasilkan produk yang benar-benar kraf untuk orang ramai. Montréal Medical Cannabis Inc. memberi tumpuan kepada produk kanabis kraf berkualiti, termasuk barisan bunga kering, pra-gulungan dan hash yang dipasarkan di bawah jenama “MTL Cannabis”, “Low Key by MTL” dan “R’belle” untuk pasaran Kanada melalui sembilan perjanjian pengedaran dengan pelbagai pengedar kanabis wilayah. Montréal Medical Cannabis Inc. juga telah membangunkan beberapa saluran eksport untuk pukal dan kanabis berkualiti GACP yang tidak berjenama.

Ia adalah matlamat MTL agar Abba Medix Corp. menjadi pengedar perubatan kanabis terkemuka di Kanada dan agar Canada House Clinics menjadi penyedia perkhidmatan klinik kanabis perubatan terkemuka Kanada.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.mtlcannabis.ca, www.isocanmed.com, www.abbamedix.com, www.canadahouse.ca, atau penyataan awam Syarikat di www.sedarplus.ca.

Amaran Mengenai Kenyataan Prospektif.

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif, termasuk kenyataan yang berkaitan, antara lain, dengan perniagaan klinik, pengeluaran dan teknologi Syarikat, rancangan masa depan, pasaran, objektif, matlamat, strategi, niat, kepercayaan, jangkaan dan anggaran Syarikat, dan secara amnya boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “sepatutnya”, “mungkin”, “dijangka”, “dianggarkan”, “percaya”, “merancang”, “objektif” dan “meneruskan” (atau negatifnya) dan ungkapan serupa.

Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang terkandung dalam kenyataan prospektif tersebut adalah munasabah, kenyataan tersebut melibatkan risiko dan ketidakpastian, dan bergantung sepenuhnya pada kenyataan tersebut tidak sepatutnya dilakukan. Faktor-faktor material tertentu atau andaian digunakan dalam membuat kenyataan prospektif, dan keputusan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada yang dinyatakan atau tersirat dalam kenyataan tersebut. Andaian material yang digunakan untuk membangunkan maklumat prospektif dalam siaran akhbar ini termasuk, peraturan yang berkaitan dengan penggunaan kanabis di bawah Cannabis Act (Kanada); kecairan dan sumber modal Syarikat, termasuk ketersediaan sumber modal tambahan untuk membiayai pertumbuhan organik berterusan, memperluaskan aset operasi, dan mengurangkan beban hutang dan pengurangan tunai yang diperlukan untuk perkhidmatan hutang akibat pengurangan beban hutang; tahap persaingan; keupayaan untuk menyesuaikan produk dan perkhidmatan dengan perubahan pasaran; keupayaan untuk menarik dan mengekalkan eksekutif utama; dan keupayaan untuk melaksanakan rancangan strategik.

Maklumat tambahan tentang faktor-faktor material yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada jangkaan dan tentang faktor-faktor material atau andaian yang digunakan dalam membuat kenyataan prospektif boleh didapati dalam Penyataan Penyenaraian Syarikat bertarikh 14 Ogos 2023, dan dalam Penyata Pengurusan Tahunan dan Interim terkini di bawah “Risiko dan Ketidakpastian” serta dalam dokumen pendedahan awam lain yang difailkan dengan pihak berkuasa sekuriti kawal selia Kanada. Syarikat tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini secara awam atau menyemak semula mana-mana kenyataan prospektif yang terkandung dalam dokumen ini, sama ada akibat maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Bursa Sekuriti Kanada mahupun Penyedia Perkhidmatan Peraturannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Sekuriti Kanada) tidak menerima tanggungjawab atas kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

SUMBER MTL Cannabis Corp.