Mitra Chem Memperluaskan Kehadiran Global, Melancarkan Pejabat Antarabangsa Pertama di Seoul untuk Memprioritaskan Capaian Pelanggan

(SeaPRwire) –   MOUNTAIN VIEW, California, 25 Januari 2024 — Mitra Future Technologies, Inc. (“Mitra Chem”), sebuah pemimpin dalam pengeluaran bahan-bahan bateri litium-ion di Amerika Utara, hari ini mengumumkan pembukaan pejabat antarabangsa pertamanya di Seoul, Korea Selatan. Langkah strategik ini menandakan titik perubahan penting dalam ekspansi global Mitra Chem, memasuki pasaran dengan tiga daripada enam pengeluar bateri teratas, menguatkan komitmennya untuk memupuk inovasi berfokus pelanggan dan memperkukuh perkongsian dengan veteran industri global membekalkan ke dalam industri bateri yang sedang berkembang pesat.

Dari kiri ke kanan: Kipil Lim (Saintis Kanan), Maxwell Kushner-Lenhoff (Ketua Komersial), Vivas Kumar (CEO & Co-pengasas), Woojin Cho (Pengurus Kanan, Perkongsian Strategik, Ahli Pengasas, Pejabat Korea)

Dari kiri ke kanan: Kipil Lim (Saintis Kanan), Maxwell Kushner-Lenhoff (Ketua Komersial), Vivas Kumar (CEO & Co-pengasas), Woojin Cho (Pengurus Kanan, Perkongsian Strategik, Ahli Pengasas, Pejabat Korea)

Peluang untuk bekerjasama dengan pengeluar bateri terkemuka Korea Selatan, serta rakan kongsi bahan dan bahan kimia khusus mengenai bekalan bahan bateri yang mematuhi Inflation Reduction Act (IRA) semakin relevan dan diperkukuh lagi oleh pembiayaan kerajaan terus dari kedua-dua negara.

Selain itu, serupa dengan kelulusan inisiatif pembiayaan kerajaan Amerika Syarikat melalui IRA, pentadbiran Presiden Yoon baru-baru ini mengumumkan inisiatif pembiayaan $29 bilion selama lima tahun akan datang untuk memperkukuh industri baterinya dan mengurangkan ketak bergantung pada China, yang kini menguasai kebanyakan rantai bekalan bateri.

“Korea Selatan adalah negara penting untuk rantai bekalan bateri litium-ion global, IRA AS, dan masa depan Mitra Chem. Kami bangga mengiktiraf kepentingan ini dengan membuka pejabat antarabangsa pertama kami di Seoul. Kami berharap untuk memperdalam hubungan perniagaan kami yang kuat dengan pelbagai rakan kongsi kewangan dan strategik Korea Selatan ketika kami mengalih tumpuan produk kami ke dalam pengeluaran komersial yang mematuhi IRA,” kata CEO Mitra Chem Vivas Kumar.

Ahli pasukan pejabat Korea Selatan akan melengkapi pasukan Mitra Chem di kemudahan R&D katod dan sel terkini berukuran 17k kaki persegi di Mountain View, California.

Mengenai Mitra Chem

Mitra Chem sedang membina syarikat bahan bateri litium-ion produk pertama Amerika Utara yang mengurangkan masa dari makmal ke pengeluaran sebanyak lebih 90%. Bateri litium-ion adalah teknologi platform utama membolehkan pengelektrikan dalam pengangkutan, elektronik pengguna, serta storan tenaga rumah, komersial, dan skala grid. Kategori produk pertama Mitra Chem adalah katod berbasis besi untuk aplikasi bateri Barat. Katod berbasis besi mengalihkan penggunaan unsur seperti nikel dan kobalt, yang menghadapi kekurangan bekalan yang bakal. Mitra Chem membawa produk katod dari makmal ke skala perindustrian lebih cepat daripada pesaing dengan memanfaatkan kelebihan teknologi pembelajaran mesin dalaman untuk mengurangkan drastik masa R&D. Matlamat syarikat adalah untuk mengubah suai katod dari bahan kimia khusus ke teknologi platform yang membezakan prestasi sel melalui aplikasi pengguna akhir.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Foto –

Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.