MioTech Menyiapkan Pusingan Pembiayaan untuk Memantapkan Kepimpinan Teknologi Iklim APAC

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Jan. 26, 2024 — MioTech, Asia’s leading sustainability data and software provider, mengumumkan hari ini bahawa ia telah berjaya menutup satu pusingan pembiayaan baru.

Dana terbaru akan mempercepatkan MioTech lebih jauh dalam laluannya ke arah keuntungan dan mencapai penetrasi pasaran yang lebih kuat di seluruh APAC. Dana akan digunakan untuk menyampaikan pertumbuhan pendapatan berterusan dengan suatu set alat ESG dan iklim berdaya AI untuk korporat dan institusi kewangan. Pembiayaan itu juga akan memperkukuh usaha penyelidikan dan pembangunan MioTech dalam teknologi hijau, memperkukuh kepakarannya dan memacu transformasi digital dalam ruang kelestarian.

Datasets ESG dan analitik risiko iklim MioTech, yang memanfaatkan kecerdasan buatan, imej satelit, metodologi iklim eksklusif dan pemodelan kewangan maju, telah membolehkan pelanggan untuk mengukur risiko portfolio mereka dan memerangi peraturan yang berkembang berhadapan dengan perubahan iklim. Perisian sebagai perkhidmatan kelestarian hujung ke hujung telah mempermudah kompleksiti proses pelaporan ESG dan pengiraan karbon, memuaskan permintaan yang semakin tinggi daripada organisasi yang sedang mencari cara untuk memulakan perjalanan pengurangan karbon mereka di seluruh operasi dan rantai bekalan.

Dengan pelaburan itu, MioTech berharap untuk bekerjasama dengan pelabur untuk mengejar perkongsian strategik yang membantu memperluas tawaran perkhidmatannya dan menyentuh permintaan yang sedang berkembesan di Asia, mempercepatkan aliran pendapatan dan pertumbuhan pendapatan.

“Pasaran ESG dan iklim memanggil inovasi – terutamanya bagaimana perniagaan beroperasi,” kata Jason Tu, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif MioTech. “Kami gembira untuk membentuk perikatan baru dan bersedia sepenuhnya melaksanakan visi bersama kami dalam usaha untuk masa depan yang lebih lestari.”

Tentang MioTech

MioTech menggunakan kecerdasan buatan untuk menyelesaikan cabaran kelestarian, perubahan iklim, pengurangan emisi karbon dan tanggungjawab sosial yang dihadapi oleh institusi kewangan, korporat, kerajaan dan individu.

Sebagai pembekal data dan perisian kelestarian terkemuka di Asia, data ESG dan analisis MioTech membantu institusi kewangan mengambil keputusan yang betul dalam kewangan hijau, pembiayaan berkaitan kelestarian dan pelaburan. Perisian itu membolehkan perniagaan mengumpul, menganalisis, melaporkan prestasi ESG di seluruh rantai bekalan, anak syarikat, syarikat portfolio, dan membantu meningkatkan kecekapan tenaga dan mengurangkan pelepasan karbon. Aplikasinya membina komuniti yang sedar hijau dan menggalakkan gaya hidup rendah karbon.

Diasaskan di Hong Kong, MioTech juga mempunyai pejabat di Shanghai, Beijing, Shenzhen dan Singapura.

Permintaan media:

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.