MIFF 2024 MENAMBAH DUA DEWAN PAMERAN DAN PENGALAMAN PEMBELI BRAND BARU

(SeaPRwire) –   Mencipta tenaga perniagaan dan nilai yang lebih besar

KUALA LUMPUR, Malaysia, Jan. 26, 2024 — Peningkatan permintaan antarabangsa telah meningkatkan skala Pameran Perabot Antarabangsa Malaysia (MIFF) menjadikan acara perabot terbesar di Asia Tenggara lebih hebat daripada sebelumnya ketika menyambut ulang tahun ke-30.

Visit Southeast Asia's Largest Furniture Trade Show, MIFF 2024, 1-4 March
Lawati Pameran Perdagangan Perabot Terbesar di Asia Tenggara, MIFF 2024, 1-4 Mac

Edisi tonggak sejarah akan berlangsung dari 1 hingga 4 Mac dan sekali lagi, ia telah mencapai kapasiti penuh di dua venue – Pusat Dagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC) dan Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL).

Dianjurkan oleh Informa Markets Malaysia, MIFF sedang bersiap untuk musim perniagaan sibuk lagi menekankan kesan acara tersebut terhadap perdagangan perabot global selama dekad yang lalu dan menjadikannya acara wajib hadiri.

Acara empat hari itu, yang mencatat peningkatan rekod 19% dalam pesanan kepada US$1.21 bilion dan 673 pameran pada tahun 2023, sedang bersiap untuk menjadi tuan rumah lebih 20,000 pengunjung dari sebanyak 140 negara dan wilayah.

MIFF 2024 akan terdiri daripada 17 dewan yang merangkumi 100,000 kaki persegi untuk mempamerkan pameran dari Malaysia, Kawasan Hong Kong SAR, Jepun, Indonesia, China Daratan, Singapura, Korea Selatan, Taiwan region, Thailand, Türkiye, USA dan Vietnam dengan pelbagai jenis produk dan reka bentuk inovatif.

Pameran itu juga merupakan rumah eksport terbesar perabot kayu keras dan perabot pejabat Malaysia di Asia Tenggara.

Pengalaman tahap baru menanti, daripada aplikasi MIFF Furniverse yang baru ke emas MIFF edisi terhad untuk pengunjung luar negara yang mendaftar sebelum 16 Februari, faedah kesetiaan pelanggan dan program penanaman pokok maya untuk menarik perhatian kepada kelestarian.

Aplikasi MIFF Furniverse akan menjadi rakan wajib bagi peserta untuk mengatur perjalanan pertemuan pembekal dan mencari dari ribuan produk di merata-rata dua venue.

Aplikasi serba boleh ini memberikan maklumat terperinci mengenai tawaran produk pameran, lokasi booth, acara khas dan banyak lagi. Ia menambah momentum perniagaan dan pembinaan rangkaian yang bermula lama sebelum pembukaan melalui laman web MIFF untuk pratonton produk baharu dan mengatur temu janji terlebih dahulu.

Pembeli luar negara yang telah mendaftar boleh terus mengakses lorong khas perniagaan di cekap imigresen sebaik sahaik tiba di Terminal 1 dan 2 Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur dan mengambil baucer teksi mewah di Kaunter Perkhidmatan MIFF.

Pertama pengunjung perdagangan layak mendapat penginapan percuma di hotel berdasarkan prinsip pertama datang, pertama dapat di bawah Program Keistimewaan Pelawat Bernilai (VVP) acara.

Sebagai sebahagian daripada sambutan, pameran dan pembeli akan bersama-sama dalam inisiatif penanaman pokok maya untuk meningkatkan kesedaran terhadap masa depan yang lebih lestari bagi industri di mana kayu adalah bahan mentah yang paling mesra alam.

Peserta boleh sekali lagi menantikan pelbagai acara jaringan seperti Majlis Pembeli dan Seminar Industri MIFF untuk membina lebih banyak sambungan dan mengetahui wawasan baharu.

“Kami mahu semua orang merasa istimewa apabila mereka melangkah masuk pintu MIFF. Kami telah berada dalam industri ini selama 30 tahun dan kami masih berkembang dengan kandungan dan pengalaman yang lebih baik bagi peserta. Tahun ini, kami telah meluaskan kepada 17 dewan, Aplikasi MIFF Furniverse akan membolehkan pembeli memanfaatkan empat hari dengan selesa dan menikmati untuk mengalami produk, reka bentuk, trend baharu untuk pengguna generasi baharu dan membuat sambungan perniagaan penting,” kata Cik Kelie Lim, Pengurus Besar MIFF.

Tahun ini, selaras dengan sambutan, Pertandingan Reka Bentuk Perabot MIFF mempamerkan tema “Chair-Volution: Menyambut 30 Tahun Inovasi dan Reka Bentuk” yang mencabar peserta untuk mencipta karya istimewa dalam meneruskan warisan MIFF untuk menarik minat pereka muda ke industri.

Pemenang akan diumumkan pada hari ketiga acara bersama anugerah pameran untuk Anugerah Penyajian Terbaik dan Anugerah Kecemerlangan Perabot.

MIFF terus mendapat sokongan kuat daripada industri perabot Malaysia dan Rakan Strategiknya, Persatuan Perabot Muar (MFA).

“Lebih banyak pembeli dengan kuasa membeli yang besar datang ke MIFF dan ini baik untuk pertumbuhan perniagaan. Sebagai Bandar Perabot Malaysia, Muar adalah rumah kepada pembuat dan eksporter perabot terbesar di Malaysia. Kami bersedia untuk mempamerkan produk terbaru dan pelbagai jenis kepada pembeli antarabangsa dan menjelajah pasaran baharu yang muncul untuk meluaskan jangkauan global kami,” kata Encik Steve Ong, Presiden MFA.

Sejak 1995, MIFF mencapai jualan kumulatif US$18.4 bilion dan menyambut 182,000 pembeli dari 140 negara dan wilayah.

Untuk mengetahui terkini atau mendaftar sebagai pembeli, lawati laman web MIFF () Untuk berita dan wawasan terkini, ikuti Furnish Now oleh MIFF (FB).

Untuk menghubungi Pasukan MIFF, sila emel: .

Nota kepada Penyunting

Tentang MIFF ()

MIFF merupakan pameran perdagangan perabot terbesar dan paling utama di Asia Tenggara mempamerkan koleksi terbesar Produk di Malaysia kayu keras. Sejak 1995, MIFF merupakan platform tunggal menghubungkan komuniti lebih 20,000+ pembeli dari 140 negara dan wilayah. MIFF dianjurkan oleh Informa Markets yang merupakan sebahagian daripada Informa PLC, kumpulan perkhidmatan maklumat B2B terkemuka dan penganjur acara B2B terbesar di dunia.

 

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.