MIAMI INVESTOR SUMMIT 22/23 FEBRUARY UNTUK MENYATUKAN PEMIMPIN DAN PELABUR UNTUK MENANGANI CABARAN GLOBAL

(SeaPRwire) –   Future Investment Initiative PRIORITY Summit Miami akan mengumpulkan 1,000 pelabur, pemimpin perniagaan dan pakar dasar dari seluruh dunia ketika ketegangan global meningkat

MIAMI, Feb. 12, 2024 — Dengan dunia mengalami pelbagai risiko segera dan jangka panjang, termasuk ketegangan geopolitik, pilihan raya dipertikai, perbahasan berpolarisasi, kebimbangan iklim, ancaman AI dan cabaran ekonomi, Institut FII akan menganjurkan kemuncak antarabangsa untuk menggalakkan penggunaan pelaburan sebagai kuasa untuk kebaikan.

FII PRIORITY MIAMI Official Banner

FII PRIORITY MIAMI Official Banner

Pemimpin dari seluruh dunia, dan pelbagai spektrum politik akan berkumpul di Miami pada 22 dan 23 Februari.

Kemuncak itu, yang diadakan di bawah tema ‘Di Tepi Sebuah Sempadan Baru‘ akan membincangkan realiti ekonomi, sosial dan politik yang berubah, dan isu-isu yang menjadi kebimbangan rakyat di seluruh dunia. Perbincangan akan merangkumi pengdigitasian setiap sektor ekonomi, pandangan pelabur, teknologi iklim, ekosistem AI baharu, inovasi untuk persekitaran bandar yang lebih baik, dan pilihan raya Amerika Syarikat akan datang.

Lebih seratus tokoh terkemuka dari bidang kewangan, perniagaan dan kerajaan dijangka berucap, termasuk Michael Dell, Pengasas, Pengerusi, & CEO, Dell Technologies; Larry Summers, Presiden Emeritus, Harvard University & Ahli Lembaga OpenAI; Jennifer Johnson, Presiden & CEO, Franklin Templeton; Pamela Liebman, Presiden dan CEO, The Corcoran Group; Julie Sweet, Pengerusi dan CEO, Accenture;  Tom Vice, CEO, Sierra Space; Magda Wierzycka, Sygnia Ltd; Josh Harris, Pengasas, 26North dan Pengarah Urusan, Washington Commanders; Dr Chloé Bakalar, Ketua Etika, AI Bertanggungjawab, Meta; Caroline Yap, Pengarah Urusan, Perniagaan AI Global, Google; dan Todd Boehly, Pengasas Bersama, Pengerusi & CEO, Eldridge Industries 

Rakan Pengasas Hadiah Pelaburan Masa Depan (FII), Dana Pelaburan Awam Arab Saudi, akan disertai oleh 25 Rakan Strategik termasuk syarikat antarabangsa Pepsico, Franklin Templeton, HSBC, Softbank Vision Fund, Standard Chartered, Straight Street, dan GFH Financial Group. Rakan Strategik menyokong kerja berterusan institut.

Institut FII menjalankan kajian berterusan untuk mengenal pasti isu-isu yang penting bagi rakyat di seluruh dunia.  Kaji selidik tahun ini mengambil sampel 50,000 orang dari 23 negara untuk mengenal pasti keutamaan kemanusiaan. Dapatan digunakan untuk membentuk agenda dasar dan program kemuncak FII.  Contohnya, kajian tahun ini mendedahkan penurunan global sebanyak 20% dalam tahap kepuasan, dan ketidakpuasan mengenai pelbagai isu, termasuk kos sara hidup, kesepi, teknologi, dan kebimbangan iklim.  62% responden di Amerika Syarikat menyatakan kerajaan mereka tidak cukup mengawal kesan teknologi masa hadapan terhadap masyarakat.

Kemuncak Utama FII Miami meneruskan perbualan yang diadakan di Hong Kong dan Riyadh pada musim gugur 2023. Ia merupakan sebahagian daripada program kemuncak global berterusan yang diadakan di bandar-bandar maju masa hadapan di seluruh dunia sepanjang tahun, dengan kemuncak akan datang di Rio de Janeiro dan Nairobi pada musim bunga dan panas.

Miami dipilih kerana daya tarikannya, keragaman, kepentingan ekonominya, dan peranannya sebagai penghubung vital antara benua, ekonomi, dan masyarakat.

Richard Attias, CEO Institut Hadiah Pelaburan Masa Depan berkata:

“Tahun ini menandakan satu ketika bersejarah dengan hampir separuh penduduk dunia mengambil bahagian dalam pilihan raya kebangsaan pada 2024, menggarisbawahi kepentingan keutamaan rakyat dan tindak balas pemimpin yang berkesan terhadapnya. Pilihan yang dibuat oleh pemimpin kerajaan dan pelaburan semasa tempoh ini akan memberikan kesan jauh ke hadapan bagi kedamaian, kemakmuran dan kestabilan global dan saya gembira lebih 1,000 pemimpin akan menghabiskan masa di Miami membincangkan isu-isu penting bagi dunia.”

Mengenai Institut FII

Hadiah Pelaburan Masa Depan (FII) ialah yayasan global tanpa keuntungan yang dipandu data dengan lengan pelaburan dan satu agenda: Impak Kemanusiaan. Global dan inklusif, kami memupuk minda-minda hebat dari seluruh dunia dan menukarkan idea kepada penyelesaian dunia sebenar dalam empat bidang kritikal: Kecerdasan Buatan (AI) & Robotik, Pendidikan, Kesihatan dan Kelestarian.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.