MGI Unveils Comprehensive Expansion of Automation Product Lines for Life Science and Healthcare Research

(SeaPRwire) –   Syarikat akan menawarkan penyelesaian baharu dan dipertingkatkan untuk pra-rawatan sampel, penyediaan sampel dan pengujian bersepadu, memanfaatkan teknologi inovatif dan kepakaran dalam penjujukan genetik dan multi-omics.

SHENZHEN, China, Jan. 30, 2024 — MGI Tech Co., Ltd. (dirujuk sebagai MGI), pembekal alat dan teknologi terkemuka untuk penyelidikan sains hidupan dan kesihatan, hari ini mengumumkan peluasan strategik baris produk automasi. Peluasan ini meliputi pra-rawatan sampel, penyediaan sampel dan pengujian bersepadu, memanfaatkan teknologi inovatif dan kepakaran dalam penjujukan genetik dan multi-omics.

Baris produk automasi MGI bertujuan untuk menangani permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian berkecekapan tinggi, cekap dan boleh dipercayai dalam perubatan tepat, pertanian tepat, kesihatan tepat dan industri berkaitan.

(MGI’s full automation product portfolio)
(MGI’s full automation product portfolio)

Pra-rawatan sampel:
Produk pra-rawatan sampel MGI, mengembangkan portfolio ujian COVID berjaya, termasuk Sistem Pemindahan Sampel Automatik Berkecekapan Tinggi  dan Sistem Pemindahan Sampel Automatik. Penyelesaian ini kini akan meliputi spektrum sampel dan ujian yang lebih luas, termasuk . Tumpuan adalah membolehkan ekstraksi DNA/RNA yang cepat dan tepat, langkah penting untuk analisis selanjutnya.

Penyediaan Sampel:
Produk penyediaan sampel MGI menawarkan pelbagai sistem untuk pembinaan perpustakaan asid nukleik. Termasuk Sistem Penyediaan Sampel Automatik Berkecekapan Tinggi , Sistem Penyediaan Sampel Automatik , dan sistem DNBeLab-D4 yang dipertingkatkan menampilkan perisian ProsesGo untuk penyepaduan dan ciri mudah alih yang lebih baik, dan sistem revolusi lab-pada-cip automatik. DNBeLab-D4, memanfaatkan teknologi mikrocecairan maju, memastikan ketepatan tanpa sempadan dalam aplikasi PCR digital, menetapkan piawaian baharu untuk ketepatan dan kecekapan dalam pengukuran asid nukleik. Selain itu, sistem, penyelesaian automatik penuh skala besar, boleh mengendalikan sehingga beribu-ribu sampel sehari, menyediakan penyelesaian suai untuk makmal klinikal, institut penyelidikan, dan syarikat bioteknologi. 

Pengujian Bersepadu:
Sistem pengujian bersepadu MGI menampilkan , stesen penjujukan modul mengintegrasikan keseluruhan alir kerja penjujukan ke dalam satu mesin. Penyelesaian automatik penuh ini menyokong pelbagai penyelidikan dan aplikasi dalam mikrobiologi, kesihatan pembiakan dan lebih lagi.

Peluasan baris produk automasi MGI menekankan komitmen syarikat terhadap inovasi pintar dalam sains hidupan, dan menyediakan alat maju yang meningkatkan kecekapan, ketepatan, dan masa putaran penyelidikan. Penyelesaian alir kerja menyeluruhnya menghapuskan kebotakan, membolehkan penyelidik memberi fokus kepada analisis keputusan daripada tugas berat secara manual.

“MGI bangga mengumumkan peluasan baris produk automasi kami, menyediakan penyelesaian maju kepada rakan kami dalam sains hidupan dan kesihatan. Visi kami termasuk penambahan automasi dan ciri pintar, memberdayakan penyelidik untuk pengambilan keputusan berasaskan data dan menyumbang kepada kemajuan masyarakat melalui inovasi berterusan.” kata Duncan Yu, Presiden MGI.

MGI akan mempamerkan portfolio penyelesaian automasi lengkap untuk makmal di SLAS2024 dan Medlab Middle East 2024. MGI menjemput semua peserta lawati booth #1337 Complete Genomics’ di SLAS2024 di Boston, dari 3-7 Februari dan booth #Z4.H10 di Medlab Middle East 2024 di Dubai dari 5-8 Februari.

Tentang MGI
MGI Tech Co. Ltd. (atau anak syarikatnya, dirujuk bersama sebagai MGI), beribu pejabat di Shenzhen, komited membina alat dan teknologi inti untuk memimpin sains hidupan melalui inovasi pintar. Berdasarkan teknologi eksklusifnya, MGI memberi tumpuan kepada penyelidikan & pembangunan, pengeluaran dan jualan alat penjujukan, reagen, dan produk berkaitan untuk menyokong penyelidikan sains hidupan, pertanian, perubatan tepat dan kesihatan. MGI ialah pengeluar utama penjujukan gen klinikal berkecekapan tinggi**, dan platform multi-omicsnya termasuk penjujukan genetik**, imej perubatan, dan automatisasi makmal. Misi MGI ialah membangunkan dan mempromosikan alat sains hidupan maju untuk kesihatan masa depan . Untuk maklumat lanjut, sila lawati MGI  atau sambung dengan kami di ,  atau .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.