Memperkasa Komuniti – Summit Planners melancarkan Seminar Perancangan Wasiat untuk ahli awam.

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 25 Jan. 2024 — Menurut satu kajian oleh Asia Estate Planning Association (AEPA) dan Singapore University of Social Sciences (SUSS), hanya 20% daripada responden telah menulis wasiat. Maka dapat disimpulkan bahawa ramai individu telah mengabaikan perancangan untuk pemindahan aset selepas kematian mereka.

percaya bahawa ahli masyarakat awam mungkin mempunyai konsepsi salah bahawa sebuah wasiat hanya untuk mereka yang kaya atau orang tua. Selain itu, ada yang mungkin kurang pengetahuan mengenai perancangan wasiat. Tanpa wasiat, pembahagian harta pusaka boleh menyebabkan pertengkaran dan tidak sefahaman di kalangan orang tersayang.

Bersama AEPA, Agensi Integrasi Penjagaan (AIC) dan Special Needs Trust Co (SNTC), Summit Planners komited untuk menganjurkan seminar perancangan wasiat sepanjang tahun untuk masyarakat, direka untuk mengatasi konsepsi salah mengenai perancangan wasiat dan membantu mereka membuat keputusan yang bijak untuk masa depan. Seminar-seminar ini bertujuan meningkatkan kesedaran mengenai pentingnya perancangan wasiat dan menggalakkan ahli masyarakat awam mengambil tindakan untuk memastikan hal ehwal mereka diurus dengan baik.

Pada hari-hari akan datang, Summit Planners akan menggunakan pelbagai alat dan strategi untuk meningkatkan penyebaran maklumat dan kesedaran pasaran. Proses ini dibahagikan kepada dua komponen utama – Penglibatan Tapak dan Kolaborasi Luar.

Penglibatan Tapak: Menganjurkan seminar perancangan wasiat dua kali sebulan untuk ahli masyarakat awam di premis kami. Kami juga akan melaksanakan pendekatan tematik untuk seminar kami untuk menargetkan kumpulan audiens yang berbeza, seperti generasi sandwich, pesara, wanita, dan sebagainya.

Kolaborasi Luar: Berkolaborasi dengan pelbagai organisasi, seperti hospital, sekolah, syarikat, dan sebagainya dengan menganjurkan seminar luar untuk menyasarkan audiens masing-masing.

Summit Planners berazam untuk menangani keperluan yang semakin meningkat dalam perancangan harta di Singapura. Langkah ini adalah perkembangan penting bagi Summit Planners kerana mereka berhasrat untuk memberdayakan ahli masyarakat awam dengan pengetahuan dan sumber untuk menjamin masa depan kewangan mereka.

Summit Planners juga bangga untuk mengumumkan bahawa mereka telah menyertai penggalangan dana sebanyak S$50,000 untuk Community Chest bagi menyokong mereka yang kurang bernasib baik dan membuat perbezaan dalam kehidupan mereka.

Klik untuk maklumat lanjut mengenai Seminar Perancangan Wasiat.

Mengenai Summit Planners

“Summit Planners komited untuk mendefinisikan semula cara individu mendekati perancangan harta dan menjadikan perancangan harta lebih ringkas dan mudah difahami.”

Summit Planners ialah sebuah organisasi khusus dalam penyelesaian perancangan harta menyeluruh. Dengan pasukan pakar berpengalaman, kami komited membantu individu dan keluarga menjamin warisan kewangan mereka buat generasi akan datang.

Di Summit Planners, kami berusaha menyediakan penyelesaian terukur untuk pelanggan kami daripada suite perkhidmatan kami untuk sepadan dengan saiz organisasi dan aspirasi mereka. Dari perniagaan perseorangan hingga syarikat serta individu hingga keluarga, kepercayaan mereka terhadap perkhidmatan dan rakan kongsi kami telah membolehkan kami berkembang dari kekuatan ke kekuatan.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.