Malikat yang memberi penglihatan di Fiji

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Jan. 22, 2024 — Melalui siri “Guangdong on the Road”, GDToday berganding bahu dengan wartawan-wartawan global dan menerangkan kerjasama Guangdong di bawah Inisiatif Jalur dan Lautan.

 

2023 menandakan ulang tahun ke-60 China menghantar pasukan perubatan pertama ke luar negara. Di negara-negara pulau Pasifik, projek bantuan perubatan China seperti “Perjalanan Cahaya” yang memberikan pemeriksaan mata dan pembedahan percuma di luar negara, telah membantu 260 ribu pesakit tempatan, menurut Zhou Jian, Duta Besar China ke Fiji.

Dalam episod ini, wartawan GDToday, berganding bahu dengan Mai TV, pergi ke Fiji dan Hospital Peringatan Perang Kolonialnya yang merupakan antara yang terbesar di kalangan negara-negara pulau Pasifik, untuk meninjau kisah pasukan perubatan China, rakan sejawat mereka di Fiji dan pesakit.

Sebahagian daripada rakaman video disumbangkan oleh Pusat Oftalmologi Zhongshan Universiti Sun Yat-sen.

Kedutaan China di Fiji, Media China (Fiji) LTD, dan Ma Xiaodong menyumbang kepada kisah ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.