LPS Melancarkan Identiti Jenama Baharu, Penuh Mengambil Alih Perjalanan Transformasi Lenovo untuk Semua di Asia Pasifik

(SeaPRwire) –   Pemberian jenama baru menyokong visi Lenovo – ‘AI untuk SEMUA’ – dengan meningkatkan perkhidmatan dan penyelesaian berasaskan AI secara kolaboratif untuk memajukan pembangunan bandar pintar

HONG KONG, 23 Jan. 2024 — Lenovo PCCW Solutions (LPS) hari ini mengumumkan satu lompatan dalam arah pemberian jenama, menerima imej korporat baru sebagai “LPS“, singkatan bagi nama penuh syarikat. Pemberian jenama baru ini berpadu dengan langkah-langkah terbaru Lenovo untuk menekankan transformasi berasaskan AI, memantapkan kedudukan LPS sebagai pembekal penyelesaian digital terkemuka di rantau Asia Pasifik.

Pergerakan ini bertepatan dengan mendapati bahawa: Ketua Pegawai Teknologi Maklumat hampir dua kali lebih cenderung untuk memberi keutamaan kepada inovasi dalam teknologi baharu berbanding mengoptimumkan stek teknologi semasa mereka, menurut kajian tahunan Lenovo Global Study of CIOs 2.0[1]. Lebih-lebih lagi, lebih 90% responden menekankan kepentingan mempunyai rakan teknologi yang sesuai untuk meningkatkan kelenturan perniagaan dan memastikan operasi yang berkesan.

Sejak penyertaannya ke dalam Lenovo pada 2022, LPS terus memperkukuh kehadirannya di rantau ini dan keupayaan penyampaian dengan memanfaatkan sinergi baharu dengan Lenovo. Evolusi jenama ini mewakili titik perubahan penting bagi LPS, menekankan visi strategiknya untuk menyalurkan dua dekad pengalaman pengintegrasian sistem dan kecemerlangan perkhidmatan ke arah inovasi dan kepuasan pelanggan.

Ken Wong, Naib Presiden Eksekutif dan Presiden Kumpulan Penyelesaian dan Perkhidmatan Lenovo, berkata: “Penyertaan LPS ke dalam Lenovo adalah contoh utama bagaimana kami terus memajukan tawaran kami untuk menyokong pertumbuhan rantau Asia Pasifik, dan memacu kepimpinan Lenovo dalam penyelesaian dan perkhidmatan IT di rantau ini. Kami memberi tumpuan untuk memperkukuh keupayaan kami dan melabur dalam teknologi baharu untuk membantu memberdayakan syarikat dalam perjalanan transformasi digital mereka.”

Dengan akses kepada infrastruktur dan keupayaan R&D Lenovo, LPS kini dilengkapi dengan sebaik untuk meningkatkan teknologi masa hadapan seperti kembar digital, rantai blok, web 3.0, dan memenuhi keperluan teknologi tempatan dan global. Unit pasaran LPS akan memperkukuh projek sektor awam dan korporat, memanfaatkan sepenuhnya kepakaran mereka dalam segmen perniagaan utama termasuk penerbangan, perjalanan & pengangkutan, komunikasi, dan perkhidmatan kewangan.

Wajah baharu kami untuk kemajuan pintar


Reka bentuk logo baharu menekankan kekuatan dan keunikan syarikat, melambangkan keupayaan sinergi Lenovo dan warisan LPS. Ia mewujudkan komitmen kami yang tidak berbelah bagi kemajuan pintar, menjadi lebih mampan bersama bandar, pelanggan dan rakyat kami.

Ted Suen, Ketua Eksekutif LPS, berkata: “Kami gembira untuk memanfaatkan sepenuhnya potensi identiti jenama baharu kami. Injeksi tenaga yang dinamik ini akan menjadi aset berharga ketika kami terus beralih kepada penyelesaian berasaskan AI dan kerjasama yang lebih rapat dengan Lenovo. Dengan kecemerlangan penyampaian dan pengintegrasian penyelesaian yang tercetak dalam DNA kami, LPS bersedia untuk matang menjadi rakan digital yang dipercayai untuk menyokong pembangunan bandar pintar di rantau Asia Pasifik secara lebih baik.”

Sebagai syarikat nombor satu di Hong Kong dalam pembangunan aplikasi dan pengintegrasian sistem untuk satu dekad penuh menurut IDC[2], LPS akan terus mempertahankan momentum pertumbuhan bersama Lenovo, dengan projek baharu dan kolaborasi acara industri berskala besar yang dijangka akan menjadikan 2024 satu lagi tahun rekod.

[1] Kajian tahunan ini meneliti pemimpin dan pembuat keputusan IT yang dilantik oleh Lenovo, meliputi sembilan pasaran kunci: Brazil, China Daratan, Jerman, Hong Kong SAR, India, Jepun, Singapura, United Kingdom, dan Amerika Syarikat. Kajian dalam talian ini mempunyai saiz sampel 682 dan dijalankan antara 3-25 Mac 2023.

[2] Sumber:

 

Tentang Lenovo PCCW Solutions (LPS)

LPS merupakan pembekal utama penyelesaian dan teknologi IT di rantau Asia Pasifik. Kami bekerjasama dengan kerajaan dan syarikat untuk mencapai kecemerlangan transformasi digital, memacu pertumbuhan perniagaan melalui penyelesaian dan amalan terbaik industri kami. Sebagai ahli bangga Kumpulan Lenovo, kami telah memanfaatkan sinergi baharu dengan jangkauan global dan keupayaan teknologi Lenovo. Dengan pasukan pakar 4,600+ dan rangkaian ekosistem rakan kongsi yang kukuh, LPS komited untuk menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan teknologi menyeluruh, termasuk pengintegrasian sistem, pembangunan dan operasi aplikasi, perkhidmatan berkelola, perkhidmatan awan, penggunaan luar dan perkhidmatan teknikal.

Untuk maklumat lanjut mengenai LPS, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.