LONGi mengekalkan status AAA untuk kali ke-16 berturut-turut dalam Penarafan Kewangan Modul PV ModuleTech

(SeaPRwire) –   XI’AN, China, Jan. 24, 2024 — LONGi telah mengekalkan penarafan AAA teratasnya dalam PV Tech terkini PV ModuleTech Bankability Ratings, menekankan kecemerlangan berterusan syarikat dalam prestasi dan kestabilan kewangan.


Setiap keluaran laporan melibatkan analisis dan penandaarasan yang menyeluruh terhadap pengeluar, menilai kekuatan mereka dalam aspek termasuk rantai nilai, pengeluaran, profil penghantaran modul global, capex dan perbelanjaan R & D. Faktor kewangan, termasuk aliran tunai, hutang, penilaian, keuntungan dan perolehan juga diambil kira.

Penarafan AAA berterusan ke-16 LONGi berfungsi sebagai kesaksian meluas kepercayaan yang diberikan kepada kekuatan keseluruhan syarikat oleh pasaran kewangan domestik dan antarabangsa, institusi pihak ketiga dan industri fotovoltaik secara umum.

Sebagai syarikat teknologi solar terkemuka di dunia, LONGi berfokus jangka panjang kepada nilai pelanggan dan komited kepada inovasi teknologi. Ia kini memegang dua rekod kecekapan sel: 33.9% untuk kecekapan sel silikon kristal-perovskit tanam lapis, dan 27.09% untuk kecekapan sel silikon heterojunction sambungan belakang (HBC) solar.

Syarikat itu juga menaiktaraf pemberian jenama produk teragihnya ke Hi-MO X6 untuk menekankan komitmennya terhadap peningkatan pengalaman pengguna secara global. Berdasarkan teknologi sel HPBC berkecekapan tinggi dan menampilkan reka bentuk tanpa bar hadapan, reka bentuk Hi-MO X6 memaksimumkan penggunaan cahaya masuk, mengurangkan kerugian optik, meningkatkan kecekapan penukaran dan dengan itu mengoptimumkan LCOE. Versi piawaian sel HPBC telah mencapai lonjakan kecekapan 25.5%, manakala kecekapan sel HPBC + melebihi 25.8%. Dilengkapi dengan teknologi terkini ini, Hi-MO X6 menunjukkan peningkatan 10% – 6% dalam prestasi penjanaan kuasa berbanding modul tradisional. Dengan kecekapan modul maksimum 23.3%, produk ini menetapkan tanda aras baharu untuk pasaran teragih global.

Memandang ke hadapan, LONGi komited untuk terus berinovasi, bagi menyediakan penyelesaian maju dan boleh dipercayai untuk memenuhi permintaan tenaga yang semakin meningkat di seluruh dunia.

Mengenai LONGi

Ditubuhkan pada tahun 2000, LONGi komited untuk menjadi syarikat teknologi solar terkemuka di dunia, dengan memberi tumpuan kepada penciptaan nilai bersandarkan pelanggan untuk transformasi tenaga lengkap scenario.

Di bawah misinya ‘mengambil yang terbaik tenaga solar untuk membina dunia hijau’, LONGi telah mengabdikan dirinya kepada inovasi teknologi dan menubuhkan lima sektor perniagaan, meliputi wafer silikon mono, sel dan modul, penyelesaian solar teragih komersial & perindustrian, penyelesaian tenaga hijau dan peralatan hidrogen. Syarikat itu telah mempertajam keupayaannya untuk menyediakan tenaga hijau dan baru-baru ini juga memeluk produk dan penyelesaian hidrogen hijau untuk menyokong pembangunan sifar global karbon.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.