LOGO Laluan Pantai Pelancongan Hainan Secara Rasmi Dikeluarkan

(SeaPRwire) –   HAIKOU, China, Jan. 19, 2024 — Baru-baru ini, China Pelabuhan Perdagangan Bebas Hainan secara rasmi melancarkan LOGO Laluan Pelancongan Pantai Hainan.

Diberi nama “Mutiara Laut China Selatan”, LOGO ini mengambil inspirasi daripada unsur-unsur Hainan, memerangkap intipati daya tarikan unik Laluan – pengintegrasiannya dengan laut. Laluan ini dibuka untuk lalu lintas pada 18 Disember 2023, meliputi jarak keseluruhan sepanjang 988 kilometer. Ia melalui 12 bandar dan daerah pantai di seluruh Pulau Hainan, meliputi kira-kira 84 bahagian pelbagai landskap 9 jenis utama. Apabila dilihat dari udara, Laluan ini kelihatan seperti kalung yang dihiasi dengan siri tarikan pelancongan di seluruh pulau.

Menurut Jabatan Pelancongan, Kebudayaan, Radio, Televisyen dan Sukan Provinsi Hainan, sejak pembukaannya, Laluan ini segera menarik perhatian pelancong domestik dan antarabangsa. Banyak tarikan popular yang telah ditubuhkan terletak di sepanjang Laluan, termasuk Pantai Angin Wenchang, Kampung Shayutang Changjiang, Jambatan Zhengmenling Wanning, Pantai Gunung Berapi Danzhou, Ladang Garam Laut Yingge Ledong, Dermaga Perikanan Xincun Lingshui, Taman Tanjung Linggao, Teluk Yalong Sanya, Dongfang Yulinzhou, Pelabuhan Perikanan Tamen Qionghai, Kampung Budaya Houchen Chengmai, dan lain-lain.

Lampiran Imej Pautan:
Pautan: 
Keterangan: Logo Laluan Pelancongan Pantai Hainan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.