LG UNVEILS TERBARU PENYELESAIAN HVAC DI PAMERAN AHR EXPO 2024

(SeaPRwire) –   Fokus Syarikat Terhadap Penyelesaian Lestari, Penyelesaian Elektrifikasi Seluruh Rumah dan Inovasi Komersial Dipamerkan di Pameran Perdagangan HVAC Terbesar di Dunia

SEOUL, Korea Selatan, 22 Januari 2024 — LG Electronics (LG) akan memperkenalkan penyelesaian pemanasan, pengudaraan dan penyejukan (HVAC) terkini di Pameran AHR Expo 2024, yang akan berlangsung di Chicago, Illinois, Amerika Syarikat, dari 22-24 Januari. Barisan penyelesaian HVAC perumahan dan komersial syarikat yang cekap tenaga dan dipamerkan di acara tahun ini menunjukkan komitmen syarikat untuk tanggungjawab alam sekitar.

Zon Penyelesaian Elektrifikasi Rumah di booth LG Electronics di Pameran AHR Expo 2024 menekankan kepakaran LG dalam reka bentuk sistem HVAC khusus menggunakan penyelesaian pelbagai, termasuk pompa haba udara ke air R32 LG yang menggunakan refrigerant berpotensi pemanasan global (GWP) rendah, R32.
Zon Penyelesaian Elektrifikasi Rumah di booth LG Electronics di Pameran AHR Expo 2024 menekankan kepakaran LG dalam reka bentuk sistem HVAC khusus menggunakan penyelesaian pelbagai, termasuk pompa haba udara ke air R32 LG yang menggunakan refrigerant berpotensi pemanasan global (GWP) rendah, R32.

Di booth Air Solution, LG menumpukan perhatian kepada beberapa penyelesaian HVAC terkini. Ini termasuk pompa haba udara ke air dan pemanas R32, dan pompa haba Multi F, kedua-duanya direka untuk aplikasi perumahan, dan penyelesaian baru Multi VTM i Sistem Refrigerant Aliran Berubah (VRF) untuk kegunaan komersial.

Pelawat ke Zon Penyelesaian Elektrifikasi Rumah boleh melihat secara langsung pompa haba udara ke air R32 LG, yang menggunakan refrigerant berpotensi pemanasan global (GWP) rendah, R32. Memenuhi piawaian refrigerant terkini, 1 R32 menyumbang kepada keupayaan penyelesaian untuk menyediakan prestasi pemanasan yang boleh dipercayai pada suhu rendah. Zon ini juga menampilkan penyejuk udara ARTCOOLTM Gallery yang menarik. Pertama kali diperkenalkan di CES 2023, ARTCOOL Gallery menonjolkan enjin penghantar DUAL InverterTM dan aliran tidak langsung 3 hala syarikat.

Selain itu, Zon Elektrifikasi Rumah menekankan kepakaran LG dalam reka bentuk sistem HVAC khusus menggunakan penyelesaian seperti pompa haba Multi F. Bersesuaian dengan pelbagai unit dalaman dan boleh menyesuaikan diri dengan pelbagai bangunan dan peralatan, Multi F memastikan persekitaran dalaman yang selesa, bahkan di iklim ekstrem.

Dipamerkan di Zon Air dan Air Panas Rumah, pemanas air haba inverter LG merupakan alternatif cekap tenaga kepada pemanas elektrik atau gas konvensional.2 Ia boleh memanaskan sehingga 80 gelen air sekaligus, menyediakan bekalan air panas besar dan prestasi boleh dipercayai. Pemanas air inovatif LG juga meningkatkan kemudahan pengguna, menawarkan kawalan jarak jauh licin dan pemberitahuan penyelenggaraan yang mudah melalui aplikasi LG ThinQTM.

Penyelesaian Pengecas Udara Berbilang Kedudukan syarikat memberikan pemilik rumah tahap keselesaan dan kefleksibelan baru, bahkan di zon iklim sejuk. Penyelesaian ini menyediakan kawalan suhu optimum sepanjang tahun, menyejukkan pada musim panas dan memanaskan pada musim sejuk, dan boleh diatur cara untuk pemasangan menegak naik, turun, atau mendatar kiri atau kanan, memasukkan diri dengan licin ke dalam susunan asal rumah anda.

Di Zon Komersial, LG menyajikan penyelesaian Multi VTM i VRF barunya, yang direka untuk digunakan dalam bangunan komersial menengah hingga tinggi. Dilengkapi dengan enjin AI termaju LG, Multi V i baru menganalisis data operasi untuk meningkatkan keselesaan, menjimat tenaga dan menyediakan fungsi diagnosis pintar.

Terletak bersebelahan dengan booth Air Solution, booth Penyelesaian Komponen menggambarkan komitmen berterusan LG terhadap kelestarian dan kecekapan tenaga. Di antara komponen produk inti yang dipamerkan adalah kompresor perumahan baru dengan refrigerant ber-GWP rendah, yang sudah mematuhi peraturan baru Amerika Syarikat mengenai penggunaan refrigerant. 1 Booth ini juga menampilkan penghantar skrol LG untuk pasaran komersial dan barisan terkini syarikat motor pengecas HVAC.

“Penyelesaian HVAC terkini kami di Pameran AHR Expo 2024 menunjukkan bahawa LG memainkan peranan terkemuka dalam kemajuan global ke arah ‘elektrifikasi’, dan dalam mengutamakan kelestarian dalam reka bentuk HVAC,” kata James Lee, ketua Bahagian Perniagaan Air Solution di Syarikat Peralatan Rumah dan Air Solution LG Electronics. “Kami akan terus memperkenalkan penyelesaian HVAC cekap tenaga dan berprestasi tinggi yang lebih kukuhkan kedudukan kami dalam pasaran penyejuk udara global dan menyokong strategi global LG sebagai pembekal Penyelesaian Rumah Pintar.”

Lawati booth LG (#S8345, #8349, McCormick Place) di Pameran AHR Expo 2024 untuk meneliti portfolio lengkap penyelesaian HVAC LG.

1 Negeri California telah meluluskan undang-undang yang akan melarang penggunaan refrigerant dengan GWP melebihi 750 mulai tahun 2025.

2 Pemanas air haba inverter LG menggunakan kompresor penghantar DUAL memanaskan air dengan kecekapan 3.93 Uniform Energy Factor (UEF), manakala pemanas air elektrik konvensional mencapai 0.93 UEF, dan pemanas air gas konvensional mencapai 0.70 UEF.

Mengenai Syarikat Peralatan Rumah dan Air Solution LG Electronics 

Syarikat Peralatan Rumah dan Air Solution LG Electronics adalah pemimpin global dalam peralatan rumah, penyelesaian rumah pintar, penyelesaian udara serta produk inovatif yang menampilkan teknologi AI LG ThinQ. Syarikat ini mencipta pelbagai penyelesaian dengan teknologi teras terkemuka dan komited untuk meningkatkan kehidupan dan kesihatan pengguna dengan mereka bentuk peralatan dapur, peralatan rumah, HVAC dan penyelesaian pemurnian udara yang direka dengan teliti. Bersama-sama, produk-produk ini menyediakan kemudahan yang dipertingkat, prestasi cemerlang, operasi cekap dan manfaat kesihatan yang menarik.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.