LG MEMBUKA BARISAN PENGELUARAN PEMESIN PELIPATAN SKROL DI MEXICO

(SeaPRwire) –   Peningkatan Kapasiti Pengeluaran Untuk Memperkukuh Daya Saing Syarikat, Membantunya Memenuhi Permintaan Bertambah dari Perniagaan Amerika Utara

SEOUL, Korea Selatan, 19 Januari 2024 — LG Electronics (LG) mengumumkan pembukaan barisan pengeluaran pemampat gulung baru di kilangnya di Monterrey, Mexico. Barisan baru ini memperkukuh infrastruktur pembuatan pemampat gulung LG, membolehkannya menghasilkan lebih daripada penyelesaian terkenal dan mesra alamnya sambil mencipta rantaian bekalan yang lebih pendek untuk melayani pelanggan di seluruh Amerika Utara.

LG Electronics' Gen 3 Scroll Compressors produced in LG Electronics factory in Monterrey, Mexico
LG Electronics’ Gen 3 Scroll Compressors produced in LG Electronics factory in Monterrey, Mexico

Keputusan LG untuk menubuhkan barisan pengeluaran di Mexico datang pada masa di mana banyak pembuat HVAC Amerika Syarikat menghadapi cabaran disebabkan gangguan logistik yang meningkat. Langkah strategik ini menempatkan asas pengeluaran pemampat gulung LG berhampiran pasaran utama Amerika Utara; menetapkan sistem pengeluaran/logistik yang akan membantu syarikat bertindak balas lebih baik terhadap permintaan serantau dan mengurangkan impak terhadap pelanggan faktor seperti isu logistik.

Pemampat gulung LG memainkan peranan utama dalam perniagaan komponen pemanasan, pengudaraan dan penyejukan (HVAC) syarikat. Di Pameran AHR 2023 di Atlanta, Georgia, LG mempamerkan Pemampat Gulung Gen 3 yang mesra tenaga untuk penyejuk udara dan haba rumah tangga, serta pemampat gulung kapasiti besar untuk sistem penyejukan udara komersial.

Direka dengan masa depan dalam fikiran, Pemampat Gulung Gen 3 mewakili kepimpinan berterusan LG dalam inovasi HVAC. Mengambil kira peraturan refrigerant yang akan berkuat kuasa pada tahun 2025,[1] dan selari dengan komitmen syarikat terhadap alam sekitar dan kelestarian, pemampat gulung ini menggunakan refrigerant berpotensi pemanasan global (GWP) rendah. Dengan GWP kurang daripada 700 – jauh lebih rendah daripada 2,088 GWP R410A – refrigerant ini mudah memenuhi piawaian terbaru yang lebih mesra alam untuk refrigerant. Struktur Pemampat Gulung Gen 3 juga membantu untuk memastikan pematuhan dengan piawaian kecekapan terkini[2] dengan mengurangkan kebocoran tenaga dan haba.

“Barisan pengeluaran terkini dan canggih di Mexico akan membolehkan kami menghasilkan lebih pemampat gulung mesra alam kami dan memperkukuh keupayaan kami untuk melayani pasaran Amerika Utara,” kata Kim Yang-sun, ketua Bahagian Penyelesaian Komponen di LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. “LG akan terus menyediakan teknologi dan komponen maju untuk memenuhi pelbagai keperluan pelanggannya di seluruh dunia.”

[1] Negeri California telah meluluskan undang-undang yang akan melarang penggunaan refrigerant dengan GWP melebihi 750 mulai tahun 2025.
[2] Pemampat gulung LG memenuhi keperluan piawaian kecekapan HVAC baru Amerika Syarikat, yang berkuat kuasa pada 1 Januari 2023.

Tentang LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company 

LG Home Appliance & Air Solution Company ialah pemimpin global dalam peralatan rumah tangga pintar, penyelesaian rumah pintar, penyelesaian udara serta produk canggih yang menggabungkan teknologi AI LG ThinQ. Syarikat ini mencipta pelbagai penyelesaian dengan teknologi teras terunggulnya dan bertekad untuk meningkatkan kehidupan dan kesihatan pengguna dengan mereka peralatan dapur, peralatan rumah tangga, HVAC dan penyelesaian pemurnian udara yang direka dengan teliti. Bersama-sama, produk ini menyediakan kemudahan yang lebih baik, prestasi cemerlang, operasi cekap dan manfaat kesihatan yang menarik. Untuk berita terkini mengenai LG, lawati .

LG Electronics opens new scroll compressor production line in Mexico
LG Electronics opens new scroll compressor production line in Mexico

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.