Lembaga Pengarah LeddarTech Melantik Sylvie Veilleux dan Lizabeth Ardisana

(SeaPRwire) –   BANDARAYA QUEBEC, 30 Jan. 2024® (Nasdaq: LDTC), sebuah syarikat perisian automotif yang menyediakan teknologi perisian gabungan sensor rendah tahap AI yang dipatenkan dan disruptif untuk penggunaan ADAS, AD, dan parkir, hari ini mengumumkan bahawa Lembaga Pengarahnya telah melantik Sylvie Veilleux dan Lizabeth Ardisana menjadi Lembaga, berkuatkuasa serta-merta. Cik Veilleux akan berkhidmat dalam Jawatankuasa Audit dan Cik Ardisana akan berkhidmat dalam Jawatankuasa Pencalonan dan Tadbir Urus Korporat.

“Kami gembira mengalu-alukan Sylvie dan Liz menyertai lembaga kami,” kata En. Derek Aberle, Pengerusi Lembaga. “Kami tidak sabar untuk mendapat manfaat daripada pengalaman mereka yang luas di sektor teknologi dan automotif dan perspektif lembaga mereka ketika LeddarTech terus mempromosikan penerapan penyelesaian perisian inovatifnya dalam pasaran ADAS/AD yang luas dan berkembang pesat.”

Cik Sylvie Veilleux merupakan pemimpin teknologi global yang strategik dan bekas Ketua Pegawai Maklumat (CIO) yang mempunyai pengalaman lebih daripada tiga dekad , memegang jawatan pengurusan tertinggi di firma teknologi yang pesat membangun. Beliau pernah berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Maklumat pertama di Dropbox (Nasdaq: DBX), mengetuai bahagian IT di Dropbox, dan membangunkan fungsi IT strategik dan berpusat global yang pertama dalam organisasi, yang membolehkannya untuk berkembang dan berskala sebelum dan selepas IPO. Cik Veilleux juga memegang beberapa jawatan teknologi kritikal di firma multinasional seperti Apple (Nasdaq: AAPL), Salesforce (NYSE/Nasdaq: CRM), Mozilla dan Franklin Templeton Investments (NYSE: BEN).

Cik Veilleux mendapat pengiktirafan daripada majalah Forbes CIO NEXT 2021 Top 50 dan majalah Technology Top 100 Women in Technology 2021.

Selain LeddarTech, Cik Veilleux merupakan ahli Lembaga dengan Softchoice (TSE: SFTC), QScale, dan Prezi, Pengerusi Lembaga dan Pengerusi Jawatankuasa Pampasan dan Nominasi Cinchy serta berkhidmat di Lembaga Europcar Mobility Group ketika ia merupakan syarikat perdagangan awam.

Cik Lizabeth Ardisana mempunyai kepakaran keusahawanan selama lebih dari tiga dekad. Beliau bersama-sama mengasaskan ASG Renaissance, sebuah firma teknikal dan komunikasi yang tersohor, dan Performance Driven Workforce (PDW), perusahaan penjadualan dan staf. ASG Renaissance telah melaksanakan banyak projek untuk syarikat automotif terkemuka. Sebelum mengasaskan ASG, beliau memegang beberapa jawatan pengurusan dalam pembangunan kenderaan, perancangan produk dan pemasaran di Ford Motor Company.

Cik Ardisana juga merupakan tokoh berpengaruh di Michigan dan Komunitas Hispanik, yang secara aktif menyumbang sebagai pemimpin perniagaan dan awam. Beliau memegang jawatan lembaga di Clean Energy Fuels, HASI, dan Michigan Economic Development Corporation. Usaha filantropisnya termasuk keterlibatan dengan NextEnergy, Grand Canyon Conservancy, Kettering University, dan Yayasan CS Mott.

Mengenai LeddarTech

Sebuah syarikat perisian global yang didirikan pada tahun 2007 dan beribu pejabat di Bandaraya Quebec dengan pusat-pusat R&D tambahan di Montreal, Toronto dan Tel Aviv, Israel, LeddarTech membangunkan dan menyediakan penyelesaian perisian gabungan sensor peringkat rendah dan persepsi berasaskan AI yang lengkap yang membolehkan penempatan ADAS, pemanduan berautonomi (AD) dan aplikasi parkir. Perisian gred automotif LeddarTech menerapkan algoritme penglihatan komputer dan AI canggih untuk menjana model 3D persekitaran yang tepat agar mencapai pengambilan keputusan yang lebih baik dan navigasi yang lebih selamat. Teknologi berkinerja tinggi, berskala, berbiaya efektif ini tersedia untuk OEM dan Tier 1-2 untuk melaksanakan penyelesaian ADAS kereta dan kenderaan semua medan dengan efisien.

LeddarTech bertanggungjawab atas beberapa inovasi penginderaan jauh, dengan lebih dari 150 permohonan paten (80 diberikan) yang meningkatkan kemampuan ADAS, AD dan parkir. Kesedaran yang lebih baik di sekitar kendaraan sangat penting dalam menjadikan mobiliti global lebih selamat, lebih efisien, berkelanjutan dan terjangkau: inilah yang mendorong LeddarTech untuk berusaha menjadi penyelesaian perisian gabungan sensor dan persepsi yang paling banyak diadopsi.

Maklumat tambahan tentang LeddarTech boleh diakses di   dan di , ,  dan .

Penyataan Pandangan ke Hadapan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Kenyataan tertentu yang terkandung dalam siaran pers ini boleh dianggap sebagai pernyataan pandangan ke hadapan dalam makna Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta A.S. tahun 1995, Bagian 27A dari Akta Sekuriti tahun 1933, sebagaimana telah diubah, dan Bagian 21E dari Akta Bursa Sekuriti tahun 1934, sebagaimana telah diubah (yang pernyataan pandangan ke hadapan juga mencakup pernyataan pandangan ke hadapan dan maklumat pandangan ke hadapan dalam makna undang-undang sekuritas Kanada yang dapat diterapkan), termasuk, namun tidak terbatas pada pernyataan yang berhubungan dengan strategi yang diharapkan LeddarTech, operasi, prospek, tujuan dan proyeksi keuangan mendatang dan metrik keuangan lainnya. Pernyataan pandangan ke hadapan umumnya mencakup pernyataan yang bersifat prediktif dan bergantung pada atau mengacu pada peristiwa atau kondisi di masa depan, dan mencakup kata-kata seperti “mungkin,” “akan,” “harus,” “akan,” “mengharapkan,” “meramalkan,” “merencanakan,” “kemungkinan,” “percaya,” “memperkirakan,” “memproyeksikan,” “berniat,” dan ungkapan serupa lainnya. Pernyataan yang bukan fakta sejarah adalah pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan pandangan ke hadapan didasarkan pada keyakinan dan asumsi terkini yang tunduk pada risiko dan ketidakpastian dan bukan jaminan kinerja di masa depan. Hasil aktual dapat berbeda secara material dari yang terkandung dalam pernyataan pandangan ke hadapan sebagai hasil dari berbagai faktor, termasuk, tanpa batasan: (i) kemungkinan bahwa manfaat yang diantisipasi dari kombinasi bisnis baru-baru ini LeddarTech tidak akan terwujud; (ii) risiko bahwa litigasi pemegang saham sehubungan dengan kombinasi bisnis atau penyelesaian atau penyelidikan lainnya dapat mengakibatkan biaya yang signifikan untuk pertahanan, ganti rugi dan kewajiban; (iii) perubahan kondisi ekonomi umum dan/atau spesifik industri; (iv) gangguan yang mungkin terjadi dari kombinasi bisnis yang dapat merugikan bisnis LeddarTech; (v) kemampuan LeddarTech untuk mempertahankan, menarik dan mempekerjakan personel kunci; (vi) reaksi merugikan atau perubahan terhadap hubungan dengan pelanggan, karyawan, pemasok atau pihak lain yang potensial, termasuk sebagai akibat dari kombinasi bisnis; (vii) ketidakpastian bisnis yang potensial, termasuk perubahan pada hubungan bisnis yang ada setelah kombinasi bisnis yang dapat memengaruhi kinerja keuangan LeddarTech; (viii) perkembangan legislatif, peraturan dan ekonomi; (ix) ketidakpastian dan keparahan peristiwa katastropik, termasuk, namun tidak terbatas pada, tindakan terorisme, pecahnya perang atau permusuhan dan wabah, pandemi atau wabah penyakit apa pun (termasuk COVID-19), serta tanggapan manajemen terhadap salah satu faktor yang disebutkan di atas; (x)