Lembaga Pengarah Kumpulan Emeren Meluluskan Program Pembelian Saham Semula Tergesa-gesa sehingga $10 juta

(SeaPRwire) –   STAMFORD, Conn., Feb. 12, 2024 — Emeren Group Ltd (“Emeren” atau “Syarikat”) () (NYSE: SOL), pembangun, pemilik dan pengendali projek solar global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa Lembaga Pengarahnya telah meluluskan program pembelian saham tercepat (ASR) sehingga $10 juta dan boleh diselesaikan menjelang akhir Mac 2024. Ini ASR adalah tambahan kepada $11 juta yang tinggal dalam program pembelian semula Emeren pada akhir Q3 2023.

Yumin Liu, CEO Emeren Group, berkata, “Program pembelian saham tercepat ini menggariskan keyakinan Lembaga terhadap pertumbuhan syarikat pada masa hadapan dan komitmennya untuk menyampaikan nilai kepada pemegang saham. Dengan kepakaran kami dalam pembangunan projek solar, rangkaian industri yang kukuh, dan kedudukan wang yang kukuh, kami membuat kemajuan yang signifikan untuk menjadi pembangun solar dan storan global terkemuka. Fokus strategik kami kekal mengekalkan struktur kos yang ringkas dan mencapai keuntungan mampan, sambil memonetisasikan portfolio projek maju kami yang luas.”

Tentang Emeren Group Ltd

Emeren Group Ltd (NYSE: SOL) ialah pembangun, pemilik dan pengendali projek solar global terkemuka dengan portfolio projek dan aset IPP sebanyak lebih 3 GW, serta portfolio storan lebih 10 GWh merentasi Eropah, Amerika Utara, dan Asia. Syarikat ini memberi tumpuan kepada perkhidmatan pembangunan projek solar, pengurusan pembinaan dan pembiayaan projek dengan pasukan profesional tempatan di pelbagai negara. Untuk maklumat lanjut, layari

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi pernyataan-pernyataan yang merupakan atau boleh dianggap sebagai “pernyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaharuan Tuntutan Sivil Sekuriti Persendirian AS 1995. Bila-bila anda membaca pernyataan yang bukan hanya pernyataan fakta sejarah (seperti apabila Syarikat menjelaskan apa yang “dipercayai”, “dijangka” atau “diramalkan” akan berlaku, apa yang “akan” atau “boleh” berlaku, dan pernyataan serupa lain), anda perlu ingat bahawa jangkaan Syarikat mungkin tidak tepat, walaupun ia percaya bahawa mereka adalah munasabah. Syarikat tidak menjamin bahawa pernyataan prospektif itu akan berlaku seperti yang digambarkan atau sama sekali. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang terkandung dalam pernyataan prospektif termasuk dalam penyataan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS, termasuk laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F. Syarikat tidak mengambil sebarang obligasi, di luar yang diperlukan oleh undang-undang, untuk mengemas kini sebarang pernyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh pernyataan itu dibuat, walaupun situasi Syarikat mungkin berubah pada masa hadapan.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.