Lebih banyak syarikat mengambil tempat awal di CIIE 2024

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 23, 2024 — Dua puluh tiga syarikat telah mendaftar awal untuk edisi ketujuh di Shanghai pada Jan 9. Antaranya adalah nama-nama besar seperti PepsiCo, Tesla, 3M dan Bayer.


Pegawai kerajaan berprofil tinggi, pemenang Hadiah Nobel, dan pegawai eksekutif kanan pengatur cara industri menghadiri Expo Import China Keenam, yang diadakan di Shanghai dari 5 hingga 10 November 2023

“CIIE memudahkan kerjasama ekonomi dan perdagangan, dan telah membantu PepsiCo mengenali pasaran Cina lebih baik,” kata Daniel Shih, naib presiden urusan korporat, APAC dan China Raya di PepsiCo.

Titik Cerah CIIE dalam enam edisi terdahulu. Selama enam tahun terakhir, syarikat dari 173 negara dan rantau telah membuat kemunculan di CIIE dan mencapai perdagangan sementara bernilai $424.23 bilion. Tahun lalu, peserta CIIE enam kali Singapore Business Federation (SBF) memimpin delegasi lebih 500 wakil perniagaan kanan dari 56 syarikat Singapura untuk mencari peluang pasaran baru. “CIIE kekal sebagai platform penting bagi syarikat Singapura untuk membesar perniagaan mereka di pasaran Cina, terutamanya dalam bidang digital dan kelestarian,” kata Kok Ping Soon, CEO SBF. Menurut Suruhanjaya Perdagangan dan Pelaburan Australia, CIIE 2023 mempunyai bilangan peserta Australia hampir 250. “Kami bersemangat untuk bertemu pelanggan Cina dan untuk semua peserta CIIE melihat produk premium yang kami tawarkan,” kata Jakob Stausholm, CEO Rio Tinto, syarikat Global Fortune 500 pertama untuk membuat komitmen lima tahun kepada pameran bermula pada 2024. Pameran Negara membolehkan 72 negara dan organisasi antarabangsa mempamerkan pencapaian sains dan teknologi, budaya dan seni mereka. “Terima kasih kepada CIIE, produk kami seperti teh hitam, coklat dan minyak kelapa kini popular di China, dan banyak petani Sri Lanka telah meningkatkan kehidupan mereka kerana itu,” kata peserta CIIE enam kali Giguruwa Gamage Sathyajith Prasada dari Sri Lanka.

Forum Ekonomi Antarabangsa Hongqiao menumpukan isu global. Forum Hongqiao tahun ini akan menampilkan lebih banyak pembicara berkaliber dunia yang akan berkongsi pandangan mereka tentang isu antarabangsa utama. Seminar berikut akan diadakan untuk menjemput pandangan dan cadangan untuk topik yang akan dibincangkan semasa Forum Hongqiao ketujuh. Sebagai sebahagian penting daripada pameran, Forum Ekonomi Antarabangsa Hongqiao keenam, juga dikenali sebagai Hongqiao Forum, mempunyai hadiran rekod melebihi 8,000 peserta dan menampilkan 22 subforum yang meliputi pelbagai subjek. Pegawai kerajaan berprofil tinggi, pemenang Hadiah Nobel, dan pegawai eksekutif kanan industri dari seluruh dunia dijemput untuk membincangkan isu global seperti reformasi kewangan dan inovasi, tadbir urus digital, dan pelaburan hijau. “Forum Hongqiao sedang menunjukkan pengaruh semakin meluas di seluruh dunia. Kami menganggap forum ini sebagai platform utama untuk meningkatkan komunikasi global dan mempromosikan pembangunan mampan,” kata Wang Dawei, pegawai hal ehwal ekonomi di Pertubuhan Perdagangan dan Pembangunan Bangsa-Bangsa Bersatu.

CIIE 2024 menyambut lebih banyak peserta. CIIE ketujuh akan melancarkan siri jelajah global lain dari Januari 23 hingga 31 di Sri Lanka, Singapura dan Australia, dan lebih banyak syarikat tempatan dijemput untuk mengambil bahagian dalam CIIE 2024 dan merangkul pasaran Cina yang besar. Setakat ini, lebih 300 syarikat telah memesan lebih 130,000 meter persegi kawasan pameran untuk CIIE 2024, yang akan berlangsung dari 5 hingga 10 November di Shanghai. Simpan tempat anda sekarang di:

Hubungi: Cik Cui Yan
Tel.: 0086-21-968888
E-mel:
Laman web:
Facebook:
Twitter:

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.