Laporan Pasaran Antiviral Oral 2023: Permintaan untuk Terapeutik Novel Tingkatkan Peluang

DUBLIN, 8 Sept. 2023 — Laporan “Pasaran Antivirus Oral mengikut Petunjuk, Kelas Dadah, Saluran Pengedaran: Peluang Analisis Global dan Ramalan Industri, 2021-2031” telah ditambah ke dalam tawaran ResearchAndMarkets.com.

Laporan ini meneliti dengan teliti tren semasa, anggaran, dan dinamik pasaran dari 2021 hingga 2031. Pasaran antivirus oral merangkumi dadah yang direka khusus untuk rawatan jangkitan virus. Tidak seperti kebanyakan antibiotik yang memusnahkan patogen, dadah antivirus menghalang perkembangan mereka dengan menyasarkan peringkat berbeza kitaran hayat virus.

Peningkatan ketara dalam jangkitan virus, terutamanya influenza, HIV, dan hepatitis, mendorong pertumbuhan pasaran. Laporan Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC) 2022 menyoroti 9 juta kes influenza, yang menyebabkan 4 juta lawatan perubatan dan 10,000 kemasukan hospital. Selain peningkatan prevalens hepatitis dan herpes secara global, pertumbuhan pasaran seterusnya disokong.

Selain itu, beberapa inisiatif oleh organisasi kerajaan dan bukan kerajaan bertujuan untuk meningkatkan kesedaran penyakit virus dan rawatan oral yang tersedia. Penggunaan teknologi diagnostik canggih yang dipertingkatkan dan tekanan pada diagnosis awal jangkitan virus, seperti hepatitis dan HIV, juga faktor penyumbang. Pemain utama pasaran telah dicatat menggunakan strategi seperti kerjasama, perjanjian, dan perikatan, yang seterusnya mengukuhkan pertumbuhan pasaran.

Walau bagaimanapun, kos yang tinggi yang dikaitkan dengan antivirus oral dan ketersediaan vaksin untuk penyakit seperti influenza, hepatitis, dan HPV mungkin mengehadkan pengembangan pasaran. Namun demikian, permintaan yang semakin meningkat untuk terapeutik baru dan kelulusan peraturan menawarkan peluang luas untuk pemain utama pasaran.

Dari segi segmentasi, pasaran antivirus oral dikategorikan berdasarkan petunjuk, kelas dadah, saluran pengedaran, dan rantau. Terutamanya, pada 2021, segmen HIV, perencat transkriptase berbalik penghalang dadah kelas, dan saluran pengedaran farmasi runcit dan farmasi mendominasi dari segi pendapatan. Dari segi rantau, Amerika Utara menyumbang pendapatan terbesar pada 2021, sementara Asia Pasifik dijangka mencatat kadar pertumbuhan tertinggi dalam dekad akan datang.

Pemain utama dalam pasaran antivirus oral global termasuk AbbVie Inc., Amneal Pharmaceuticals LLC, Bristol-Myers Squibb Company, F. Hoffman-La Roche Ltd, GlaxoSmithKline plc, Gilead Sciences, Inc., Johnson & Johnson, Merck & Co., Inc., Teva Pharmaceutical Industries Ltd., dan Viatris Inc.

Segmen Pasaran Utama

Mengikut Petunjuk

Hepatitis
Virus Kurang Daya Tahan Manusia (HIV)
Influenza
Lain-lain

Mengikut kelas dadah

Perencat protease
Perencat transkriptase berbalik
Lain-lain

Mengikut saluran pengedaran

Farmasi hospital
Kedai dadah dan farmasi runcit
Pembekal dalam talian

Untuk maklumat lanjut tentang laporan ini, sila layari https://www.researchandmarkets.com/r/p75dd1

Mengenai ResearchAndMarkets.comResearchAndMarkets.com adalah sumber utama dunia bagi laporan pasaran antarabangsa dan data pasaran. Kami menyediakan anda dengan data terkini mengenai pasaran dan rantau antarabangsa, industri utama, syarikat terkemuka, produk baru dan tren terkini.

Media Contact:Research and MarketsLaura Wood, Pengurus Kananpress@researchandmarkets.com Untuk Waktu Pejabat E.S.T Call +1-917-300-0470Untuk Bebas Tol AS/CAN Call +1-800-526-8630Untuk Waktu Pejabat GMT Call +353-1-416-8900 Faks AS: 646-607-1907Faks (luar AS): +353-1-481-1716

Logo: https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/d1516528-research_and_markets_logo.jpg

SUMBER Research and Markets