Langkah antarabangsa BaiJiaYun terus meluas, kerana syarikat itu meneroka pasaran Vietnam untuk penjelajahan dan pertukaran

(SeaPRwire) –   BEIJING, Jan. 29, 2024 — Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, disokong oleh strategi produk yang pelbagai, BaiJiaYun telah terus memperkukuh usaha globalisasinya. Selari dengan pertumbuhan perniagaannya yang pesat, pengiktirafan dan kepercayaan jenama BaiJiaYun telah dengan berterusan meningkat pada skala global.

Pada 29 Januari, dalam langkah untuk terus maju dalam kerjasama antarabangsa dan memperdalam rangkaian perniagaannya di Asia Tenggara, Ketua Eksekutif BaiJiaYun, Ma Yi, disertai Naib Presiden Xiao Jiantie dan Qu Wei, dan ahli pasukan lain, melawat Vietnam untuk penyiasatan dan pertukaran di lokasi yang mendalam. Lawatan ini bertujuan untuk mempersiapkan asas untuk pembangunan perniagaan seterusnya.

Lawatan ke Vietnam untuk penerokaan dan pertukaran yang mendalam bukan sahaja mewakili penampilan penting BaiJiaYun di pentas antarabangsa, tetapi juga meningkatkan pemahaman bersama dan pertukaran budaya antara kedua-dua negara. Pada masa hadapan, BaiJiaYun merancang untuk memperluaskan lebih kerjasama antarabangsa dengan perspektif strategik global.

Mempercepatkan pengembangan rangkaian komersial globalnya, BaiJiaYun telah melawat Vietnam untuk penerokaan dan pemeriksaan.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, dengan peningkatan daya saing global syarikat-syarikat Cina, banyak telah dengan aktif mempromosikan ungkapan global “kisah Cina” dan meluaskan operasi luar negara mereka. Sebagai syarikat perisian sebagai perkhidmatan (SaaS) audio-video pertama dari Cina yang disenaraikan di NASDAQ di Amerika Syarikat dan salah satu perusahaan domestik terawal untuk menjalankan sektor Video Dijana oleh Kecerdasan Buatan (AIGV), BaiJiaYun telah dengan aktif melaksanakan strategi perniagaan global. Pendekatan ini selari dengan komitmen mereka untuk menyumbang kepada naratif “Kuasa Cina” di pentas dunia, menawarkan paradigma baharu untuk inovasi teknologi dan sambungan global.

Semasa lawatannya ke Vietnam, delegasi BaiJiaYun berjaya melawat Konsulat Jeneral Republik Rakyat Cina di Ho Chi Minh City, di mana Timbalan Konsul Jeneral Xu Zhou menerima delegasi. Konsul Xu Zhou sepenuhnya mengiktiraf rancangan pembangunan BaiJiaYun di Vietnam, menggalakkan syarikat itu memanfaatkan keupayaan teknologinya, mengembangkan pasaran Vietnam dengan mendalam, dan menyampaikan kisah jenama Cina dengan berkesan. Selain itu, Konsulat Jeneral menyatakan komitmennya untuk bertindak sebagai jambatan dan ikatan, dengan gigih menyokong syarikat-syarikat berpendanaan Cina untuk meluaskan operasi mereka di Vietnam. Sokongan ini bertujuan untuk bekerjasama mempromosikan kerjasama ekonomi dan perdagangan berkualiti tinggi antara Cina dan Vietnam.

Semasa lawatan mereka ke Vietnam, delegasi BaiJiaYun juga melawat Kolej Perniagaan (COB) di Universiti Ekonomi Ho Chi Minh City. Mereka diterima oleh Dekan COB, Naib Presiden Akademi Sains Cina, dan Timbalan Pengarah Jabatan Perniagaan Antarabangsa dan Pemasaran, antara pemimpin lain. Semasa lawatan itu, BaiJiaYun memperkenalkan produk kelas interaktif jarak jauhnya dengan terperinci. Selain itu, kedua-dua pihak mengadakan perbincangan mendalam mengenai pengalaman membina kampus pintar dan kerjasama dalam industri, akademik dan penyelidikan. Mereka juga meneliti kemungkinan kerjasama pendidikan bilateral.

Ketika BaiJiaYun memperdalam strategi antarabangsa dan komersialnya, syarikat itu juga berminat untuk memupuk inovasi kolaboratif pelbagai tahap untuk mempercepatkan penyebaran dan aplikasi kemajuan teknologi. Semasa kekalahan mereka di Vietnam, delegasi BaiJiaYun melawat Haravan, syarikat teknologi Vietnam yang terkenal, untuk membincangkan trend perkhidmatan teknologi perisian sebagai perkhidmatan (SaaS) dan berkongsi pengalaman dalam melayani syarikat permulaan dan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) dalam sektor e-dagang. Dalam mesyuarat itu, Ho Huynh, CEO & Co-Pengasas Haravan, memuji dengan tinggi daya saing jenama dan arah haluan perniagaan strategik BaiJiaYun.

Terus meluaskan jangkauannya di pasaran Asia Tenggara, kehadiran antarabangsa BaiJiaYun sekali lagi diperbesar.

Ditubuhkan pada tahun 2017, BaiJiaYun tersenarai di NASDAQ di Amerika Syarikat pada Disember 2022. Syarikat itu memposisikan dirinya sebagai “penyedia perkhidmatan teknologi video AI satu henti”. Kini, BaiJiaYun memanfaatkan kemajuan terkini dalam kecerdasan buatan dan data besar untuk membantu pelbagai sektor, termasuk pendidikan, kewangan, automotif dan kesihatan. Fokus mereka adalah untuk menyelesaikan pelbagai titik sakit dan memenuhi pelbagai keperluan dalam bidang aplikasi video teknologi.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, BaiJiaYun telah membantu syarikat dalam pelbagai industri untuk mencapai transformasi digital, dengan berjaya meningkatkan kecekapan operasi mereka. Dengan menawarkan produk dan perkhidmatan seperti perdagangan langsung (penstriman langsung untuk jualan), video konferens, konsultasi perubatan jarak jauh, dan pelantar pembelajaran dalam talian, BaiJiaYun membawa revolusi produk dan lompatan pengalaman untuk pengguna global. Selain itu, BaiJiaYun memperkenalkan perkhidmatan yang melibatkan manusia digital maya, persekitaran maya, dan penyiaran langsung maya. Inovasi ini terus memperluas sempadan persepsi dan teknologi, mencipta lebih kemungkinan untuk pembangunan dunia komersial dan sosial.

Selain memperkukuh kelebihan saingan sedia ada, BaiJiaYun juga mengembangkan usahanya ke arena antarabangsa yang lebih meluas dan mencapai terobosan penting. Dengan pembukaan pasaran di Asia Tenggara, termasuk Thailand dan Myanmar, langkah BaiJiaYun ke pasaran global semakin dipercepat.

Ketua Eksekutif BaiJiaYun, Ma Yi, telah menyatakan bahawa dalam era digital yang terus berubah ini, kerjasama antarabangsa adalah jalan yang wajib diikuti. Dengan mengandalkan asas teknologi dan pengalaman industri yang diperoleh daripada melayani perusahaan domestik selama beberapa tahun kebelakangan ini, BaiJiaYun yakin dalam keupayaannya untuk mempamerkan daya saing yang ketara dalam industri audio dan video luar negeri. Memajukan, ketika strategi antarabangsa semakin diperhalusi, BaiJiaYun bercadang untuk memperkukuh akarnya di Cina sambil meluaskan secara global, bertujuan untuk merampas peluang pasaran yang terus muncul.

Untuk pertanyaan dan permintaan media, sila hubungi:

Hubungan Syarikat:
Puan Fangfei Liu
Ketua Pegawai Kewangan, Kumpulan Baijiayun Ltd
Telefon: +86 25 8222 1596
E-mel:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.