Lab49 dan interop.io mengumumkan perkongsian pelaksanaan bersama untuk menyampaikan masa depan meja dagangan

(SeaPRwire) –   LONDON, Jan. 25, 2024 — Konsultan teknologi khusus , sebuah syarikat ION, dan , pembekal utama untuk industri kewangan, telah mengumumkan perkongsian pelaksanaan bersama baru untuk memodenkan pengalaman pengguna meja perdagangan untuk pedagang, pengurus portfolio, pengurus risiko, dan profesional kewangan lain.

Perkongsian baru ini akan menawarkan syarikat beli dan jual akses kepada suite lengkap penyelesaian interop.io dan perkhidmatan profesional yang disediakan untuk keperluan mereka. Ini dirancang untuk membolehkan profesional kewangan di seluruh ekosistem perdagangan untuk menyusun aliran kerja operasi dengan lebih baik, meningkatkan kecekapan perdagangan, dan menyokong inisiatif transformasi digital dan pemodenan platform mereka. Yang paling penting, kerjasama itu membolehkan pasukan pembangunan produk dan platform bekerja lebih rapat, dengan mengekalkan setiap aspek antaramuka pengguna, prestasi, dan keselamatan di pusat penyelesaian mereka.

Mendapat manfaat daripada perkongsian dan penawarannya, sebuah broker institusi telah dapat mengotomatkan aliran kerja berlangkah ganda ke dalam platform operasi yang kohesif, membantu pedagangnya memberi tumpuan kepada tugas perniagaan tanpa perlu beralih konteks di antara beberapa aplikasi berasingan, chat dan emel. Pelaksanaan yang berjaya kini melihat meja saham sebuah pengurus pelaburan utama menerima pemberitahuan interaktif kaya, membolehkan mereka bertindak segera terhadap peluang perdagangan daripada dalam pemberitahuan itu sendiri. Kemampuan ini membuka laluan aliran kerja dan mengurangkan kos mengemudi blotter dan borang pesanan yang kompleks.

Berdasarkan pelaksanaan ini, kedua-dua rakan kongsi bermotivasi untuk menetapkan piawaian industri baru dan meningkatkan tahap kecemerlangan dalam domain integrasi meja. Dengan menggunakan , pelanggan bersama akan mendapat manfaat daripada penyelarasan strategik daripada kesesuaian teknikal. Ia akan memberi syarikat wawasan jangka panjang yang jelas dengan tahapan berkaitan untuk membina matlamat tindakan untuk lima hingga 10 tahun akan datang, menyokong hasil inisiatif transformasi digital strategik yang berjaya.

“Bank-bank pelaburan dan organisasi dalam pasaran modal telah membina dan membangunkan pelantar tunggal pedagang selama bertahun-tahun, tetapi banyak menggabungkan teknologi lapuk yang memerlukan penyusunan semula dan penulisan semula,” kata Ketua Amalan Interaktif Brian McAllister, Lab49. “Platform meja masa depan seharusnya terdiri daripada aplikasi yang direka untuk menjadi licin, menggalakkan pengguna memberi tumpuan tanpa perlunya beralih tidak perlu antara tugas ke tugas, dan untuk mengurangkan gangguan digital. Ini boleh mengurangkan kadar ralat beralih konteks bervolum tinggi yang merupakan penyumbat yang ketara kepada produktiviti.

“Pemodenan platform adalah aspek penting yang semakin penting bagi mana-mana peserta dalam ruang modal pasaran,” McAllister teruskan. “Dengan interop.io, syarikat boleh mencapai pengalaman pengguna yang lebih baik dengan manfaat berkaitan yang mustahil dicapai dalam pelayar web atau terlalu mahal untuk dibina dari asas.”

“Kerangka bekas, interoperabiliti, dan integrasi meja adalah masa depan meja perdagangan dan akan menjadi sebahagian daripada pengalaman pengguna yang canggih ke depan,” kata Presiden dan Pengasas Dan Schleifer, interop.io. “Membina aplikasi berkualiti tinggi adalah sepenuhnya satu lagi pengalaman teknologi sebagaimana peluang untuk memeriksa apa yang diperlukan oleh pengguna beli dan jual serta bagaimana untuk memenuhi keperluan tersebut dengan mencipta perisian khusus. Aplikasi kompleks ini memerlukan kerjasama dan pasukan lintas fungsi, menarik kepakaran dan pengetahuan domain daripada pengguna, pembangun, dan pembekal. Perkongsian ini menyatukan ini.”

Dalam jangka pendek, Lab49 akan mengembangkan tawaran integrasi meja dan mengesahkan pasukannya sebagai rakan pelaksanaan interop.io.

Untuk membincangkan bagaimana perkongsian ini boleh membantu syarikat anda menilai tahap kematangan meja digital anda dan memberikan anda laluan praktikal untuk mencapai integrasi meja yang berjaya, hubungi .

Sebagai sebahagian daripada inisiatif Masa Depan Meja dan perkongsian, Lab49 menyediakan penilaian teknologi tambahan UX dan UI untuk membantu anda memahami dan menggerakkan kemajuan dalam perjalanan pemodenan anda. Untuk membincangkan penilaian dalam butiran lebih lanjut, hantar emel ke .

Mengenai Lab49
Lab49, dimiliki oleh ION, adalah sebuah konsultan yang mencipta teknologi khusus bekerjasama dengan syarikat paling penting dalam kewangan. Fokusnya pada kewangan dan kepakaran strategi, reka bentuk dan pembangunan produknya secara bersepadu dengan tepat meletakkannya sebagai rakan yang berupaya menyampaikan penyelesaian terbaik disesuaikan dengan keperluan komersial dan teknikal yang kompleks dan berbeza pelanggannya. Hari ini, Lab49 adalah rakan yang mapan dalam pasaran kewangan, telah menyampaikan ratusan projek untuk kebanyakan bank pelaburan teratas dunia dan syarikat beli terbesar secara global.

Mengenai interop.io
 ditubuhkan pada Jun 2023 melalui penggabungan Finsemble dan Glue42 untuk mencipta kuasa global yang menggerakkan interoperabiliti aplikasi dalam pasaran modal dan luar. Dengan memanfaatkan FDC3 dan automasi aliran kerja, interop.io membolehkan pelanggan mencipta Aliran Kerja TerusTM dan mendapat manfaat daripada tahap produktiviti pekerja, kawalan operasi dan daya saing perniagaan yang tidak pernah terlihat sebelumnya. 

Syarikat mempunyai kehadiran di New York, Charlottesville, London, dan Sofia. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.