Konvensyen Dunia 5G 2023 akan diadakan di Henan

(SeaPRwire) –   ZHENGZHOU, China, Nov. 21, 2023 — Konvensi Dunia 5G 2023, dengan tema “5G+, oleh semua untuk semua,” akan diadakan di Zhengzhou, ibu kota wilayah Henan di tengah timur China, dari 6 hingga 8 Disember. Sistem pendaftaran laman web dan akaun WeChat untuk acara ini telah dilancarkan secara rasmi.

Laman web rasmi Konvensi Dunia 5G
Laman web rasmi Konvensi Dunia 5G

Acara ini, diluluskan oleh Majlis Negara, akan dihoskan bersama oleh Kementerian Sains dan Teknologi dan Kerajaan Rakyat Wilayah Henan. Ia akan dianjurkan oleh Jabatan Sains dan Teknologi Henan Province, Kerajaan Perbandaran Rakyat Zhengzhou, dan Forum Komunikasi Masa Depan FuTURE.

Dengan matlamat mempromosikan evolusi dan inovasi 5G, acara ini akan memberi tumpuan kepada harapan ekonomi dan sosial dari 5G, dan mempromosikan sistem kerjasama sains dan teknologi global serta ekosistem industri integrasi, inovasi, kolaborasi dan keterbukaan.

Laman web rasmi Konvensi Dunia 5G
Laman web rasmi Konvensi Dunia 5G

Acara ini akan terdiri daripada forum utama untuk upacara pembukaan, 12 forum selari, pameran di kawasan pameran seluas 12,000 meter persegi, dan aktiviti menonjolkan kes aplikasi 5G cemerlang.

Forum selari akan meliputi teknologi masa hadapan, pembuatan maju, pertanian, kesihatan perubatan dan pelancongan. Pengangkutan, tenaga dan industri aplikasi 5G penting lain juga tersenarai dalam agenda.

Pameran tiga hari akan memberi tumpuan kepada teknologi inovatif dan integrasi teknologi digital dan ekonomi nyata untuk mewujudkan kawasan pameran yang boleh diperhatikan, dirasai, dikomunikasikan dan diperdagangkan.

Anugerah integrasi aplikasi 5G dan 10 kes aplikasi terpilih akan diumumkan semasa acara. 10 kes tersebut dipilih daripada lebih 400 projek cemerlang di seluruh negara.

Konvensi Dunia 5G merupakan konferensi antarabangsa pertama di dunia dalam bidang 5G, yang bermula di Beijing pada tahun 2019.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)