Kong Memperkenalkan Gerbang Awan Dedikasi Sepenuhnya Diurus

33 6 Kong Introduces Fully Managed Dedicated Cloud Gateways

Kong Previews Konnect Dedicated Cloud Gateways: Pengguna Kini Boleh
Jalankan Gerbang API Paling Banyak Digunakan sebagai SaaS di Awan Secara Global dengan Kos Efektif

SAN FRANCISCO, 28 Sept. 2023Kong Inc., peneraju utama teknologi awan API, hari ini mengumumkan Kong Konnect Dedicated Cloud Gateways, cara paling mudah dan paling berkesan untuk menjalankan Kong Gateways di awan yang dikelola sepenuhnya sebagai servis dan pada infrastruktur khusus perusahaan. Infrastruktur ini secara eksklusif disediakan untuk setiap pelanggan, memastikan tiada sumber dikongsi dengan pelanggan lain. Pembedaan ini menangani keperluan perusahaan besar yang mencari peningkatan prestasi, keselamatan dan kawalan. Gerbang Awan Khusus tersedia dalam Kong Konnect, platform API awan Kong yang disatukan.

Pengumuman itu dibuat di API Summit 2023, persidangan tahunan syarikat yang memberi tumpuan kepada inovasi API.

Kong Konnect Dedicated Cloud Gateways memudahkan proses menggunakan Kong Gateway sama ada organisasi menjalankan satu API dalam satu wilayah atau mengendalikan trilion permintaan dari beribu-ribu API merentasi infrastruktur teragih secara global, dan merentasi beberapa vendor awan, dan merentasi beberapa vendor awan. Tiada pelayan untuk ditubuhkan, dikonfigurasi atau diurus; tiada sandaran untuk dijadualkan; dan tiada keperluan untuk menubuhkan pemantauan. Dengan sokongan untuk rangkaian persendirian yang selamat, infrastruktur khusus, liputan awan pelbagai dan wilayah pelbagai, ia memenuhi keperluan API perusahaan kedua-dua untuk lalu lintas di tepi dan secara dalaman.

“Di Kong, kami membolehkan mana-mana syarikat menjadi syarikat API-first — mempercepatkan masa ke pasaran, mewujudkan peluang perniagaan baru dan menyampaikan produk dan perkhidmatan unggul,” kata Marco Palladino, Ketua Pegawai Teknologi dan pengasas bersama Kong. “Gerbang Awan Khusus menjadikannya lebih mudah bagi perniagaan dan pembina untuk dengan cepat memanfaatkan kuasa Kong Gateway, gerbang API paling banyak digunakan di dunia. Ia adalah yang terbaik dari kedua-dua dunia: penggunaan seperti tanpa pelayan yang 1-klik untuk kemudahan penggunaan sambil berjalan pada infrastruktur awan khusus pelbagai dan wilayah pelbagai yang sepenuhnya menyampaikan prestasi terbaik dan kelajuan terendah pada setiap masa. Ia benar-benar adalah cara paling mudah untuk menggunakan infrastruktur API moden.”

Dengan Gerbang Awan Khusus dalam Kong Konnect, menjalankan API untuk tepi, pelanggan luar dan dalaman tidak pernah lebih mudah.

Gerbang Awan Khusus mengurangkan kebimbangan tentang penskalaan dan masa henti dan meminimumkan keperluan kakitangan dan latihan. Jika pelayan runtuh, sistem menjaga masalah itu. Jika API mengalami peningkatan trafik yang mendadak, sistem secara automatik meningkatkan gerbang API tanpa masa henti. Sekiranya sesuatu tidak dapat ditangani secara automatik, pasukan tindak balas 24/7 Kong bertindak — mengurangkan beban ke atas pasukan dalaman. Apabila terdapat keperluan untuk menambah kapasiti API, berjalan pada perkakasan yang lebih berkuasa atau menambah lebih banyak perkhidmatan mikro dan API, hanya perlu beberapa klik dan Kong Konnect menjaga yang selebihnya. Naik taraf merentasi versi Gateway Kong yang berbeza juga 1-klik dan sepenuhnya automatik tanpa masa henti.

Kong menawarkan penyelesaian fleksibel untuk mengurus Gerbang Kong dalam mana-mana persekitaran.

– Dengan Gerbang Awan Khusus dalam Kong Konnect, satah kawalan dan data dikendalikan sepenuhnya dan dikelola oleh Kong. Ini datang dengan manfaat tiada pelayan untuk ditubuhkan, dikonfigurasi atau diurus dan pengurangan kakitangan yang ketara untuk menjalankan infrastruktur global pada skala kerana masa sedia Kong Konnect menjadi tanggungjawab kami.

– Gerbang Awan Khusus menyokong dua mod operasi: “Autopilot” yang secara elastik dan autonomi menentukan saiz infrastruktur sama ada naik atau turun, berdasarkan trafik masuk, tanpa memerlukan input pengguna, di semua awan dan wilayah. Dan mod “Khas” yang membolehkan pengguna memilih saiz sebenar contoh – dan bilangan contoh di setiap wilayah – memberikan kawalan dan ramalan yang dipertingkatkan.

– Kong Konnect akan terus menawarkan mod hibrid di mana satah kawalan dikelola oleh Kong dan satah data dikelola oleh pelanggan dalam persekitaran pilihan mereka. Ini membolehkan organisasi mengekalkan kawalan data mereka. Gerbang Awan Khusus bersepadu sepenuhnya dengan setiap produk Kong Konnect lain, seperti Analitik API, Portal Pembangun dan Pusat Perkhidmatan.

– Bagi mereka yang mencari pilihan sepenuhnya di premis, Kong Enterprise memperluas Kong Gateway dengan plugin perusahaan, ciri-ciri keselamatan lanjutan, pemerhatian, GUI dan sokongan 24/7.

Gerbang Awan Khusus sesuai untuk pelanggan perusahaan dan komersial yang ingin mengurangkan beban menjalankan infrastruktur API misi kritikal, pada masa yang sama mendapat manfaat daripada jaminan keselamatan dan prestasi yang sama yang akan mereka miliki dengan infrastruktur tradisional yang dikelola sendiri, berkat sokongan asli untuk rangkaian persendirian dan laluan DNS global di seluruh wilayah berdasarkan metrik prestasi masa nyata.

Gerbang Awan Khusus kini tersedia sebagai pratonton undangan sahaja untuk Amazon Web Services di seluruh wilayah AS, EMEA dan APAC dan dijadualkan dilancarkan untuk Microsoft Azure dan Google Cloud Platform dalam beberapa bulan akan datang dengan matlamat menyokong 30+ wilayah di semua vendor awan utama pada GA.

Untuk mendapatkan akses awal kepada keupayaan ini, sila hubungi pasukan jualan Kong di konghq.com/contact-sales.

Untuk maklumat tambahan mengenai tawaran baru yang menarik ini, sila tonton kuliah utama yang mengumumkan Gerbang Awan Khusus Kong oleh Ketua Pegawai Teknologi dan pengasas bersama kami Marco Palladino di API Summit 2023.

Mengenai Kong Inc.

Kong Inc., peneraju utama teknologi awan API, bermisi untuk membolehkan syarikat di seluruh dunia menjadi “API-first.” Kong membantu organisasi di seluruh dunia – dari permulaan hingga Fortune 500 – melepaskan produktiviti pembangun, membina dengan selamat dan mempercepatkan masa ke pasaran.

Untuk maklumat lanjut mengenai Kong, sila layari www.konghq.com atau ikuti kami di Twitter @thekonginc.

SUMBER Kong Inc.