Komposisi Indeks Komoditi Antarabangsa Rogers (RICI®) Tidak Berubah

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 25 Januari 2024 — Berikutan mesyuarat tahunan Jawatankuasa Indeks Komoditi Antarabangsa Rogers (RICI®), Jim Rogers dan Beeland Interests, Inc. mengumumkan tiada penyesuaian kepada berat atau komponen yang membentuk RICI. Kesimpulan ini mengesahkan prinsip asas bahawa untuk kepentingan ketelusan, konsistensi dan kestabilan, perubahan komposisi kepada RICI haruslah jarang berlaku.

RICI mewakili nilai kompendium (atau “keranjang”) komoditi global yang digunakan dalam ekonomi global (38 kontrak futures komoditi), daripada produk pertanian dan tenaga ke logam dan galian. RICI dan pelbagai sub-indeksnya digunakan oleh banyak bank pelaburan dan pelabur di seluruh dunia.

Salinan Buku Panduan RICI semasa boleh dimuat turun percuma di pautan Internet berikut:

Jim Rogers, penyokong pelaburan berasaskan komoditi, mencipta RICI pada 1997 dan 1998 dan merupakan CEO Beeland Interests, Inc., pemilik Indeks. Jawatankuasa RICI, yang kini diketuai oleh Jim Rogers, menentukan komponen dan berat Indeks. Jim Rogers juga merupakan penulis Investment Biker, Adventure Capitalist, Hot Commodities, A Bull In China, A Gift to My Children dan Street Smarts – Adventures on the Road and in the Markets.

Jim Rogers“, “James Beeland Rogers, Jr.“, dan “Rogers” merupakan tanda dagangan dan perkhidmatan, dan “Rogers International Commodity Index” dan “RICI” merupakan tanda dagangan dan perkhidmatan berdaftar, Beeland Interests, Inc., yang digunakan mengikut lesen. Nama peribadi dan keserupaan Jim Rogers/James Beeland Rogers, Jr. dimiliki dan dilesenkan oleh James Beeland Rogers, Jr.

Pautan Berkaitan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.