KOLEKSI BERLIAN DICIPTA SWAROVSKI PERGI GLOBAL, DIPERKUAT OLEH KERJASAMA DENGAN INSTITUT GEMOLOGI ANTARABANGSA

12 1 SWAROVSKI'S CREATED DIAMONDS COLLECTION GOES GLOBAL, REINFORCED BY A COLLABORATION WITH THE INTERNATIONAL GEMOLOGICAL INSTITUTE

NEW YORK, 31 Ogos 2023 — Membina kejayaan koleksi Berlian Dicipta Swarovski sulung di AS dan Kanada, Swarovski mengumumkan pengembangan global kategori perhiasan halus merentas semua kedai bendera dan pasaran utama seperti China, Itali, Korea, Jepun UK, Australia, Perancis, Jerman, Austria, dan UAE.


Swarovski Logo (PRNewsfoto/Swarovski)

Langkah seterusnya dalam pelancaran global adalah fasa penting dalam pelancaran global Berlian Dicipta Swarovski dan menandakan niat strategik bagi rumah kristal Austria apabila ia mempercepatkan pengembangan ke dalam kategori dan bersedia untuk melancarkan ‘Galaxy’, koleksi perhiasan halus pertama yang direka oleh Pengarah Kreatif Global Giovanna Engelbert. Koleksi ‘Galaxy’ akan dilancarkan semasa pembukaan kedai bendera Swarovski 5th Avenue yang baru di New York pada musim luruh ini.

Ini bertepatan dengan pengumuman perkongsian dengan Institut Gemologi Antarabangsa (IGI), yang akan mengesahkan semua berlian tumbuh makmal dalam koleksi ‘Galaxy’ Swarovski.

Badan bebas, yang merupakan pemimpin global untuk penilaian berlian dan mempunyai hampir 50 tahun pengalaman dalam penggredan berlian, akan mengesahkan kualiti setiap berlian tumbuh makmal yang menghiasi koleksi Berlian Dicipta Swarovski yang baru mengikut 4C kualiti berlian: pemotongan, warna, kejernihan, dan berat karat.

Alexis Nasard, Ketua Pegawai Eksekutif Swarovski, berkata: “Berlian tumbuh makmal akan memainkan peranan penting dalam masa depan kategori berlian, dan mereka mewakili kategori pertumbuhan strategik untuk Swarovski. Perkongsian kami dengan IGI akan menjamin kualiti setiap batu dalam koleksi Berlian Dicipta Swarovski akan datang, meningkatkan kepercayaan dan keyakinan pengguna semasa pelancaran global kami.”

Roland Lorie, Ketua Pegawai Eksekutif IGI, berkata: “Swarovski telah terkenal dengan pemotongan presisi, inovasi, dan keartistikan sejak 1895. Kami berbesar hati kerana perkongsian baru kami akan memastikan setiap batu digred dan disahkan mengikut 4C kualiti berlian.

Berlian Dicipta Swarovski adalah 100% identikal dengan berlian lombong – perbezaan hanya pada asal-usulnya. Ia dibuat menggunakan proses yang meniru alam semula jadi, menghasilkan berlian tumbuh makmal yang tidak dapat dibezakan daripada berlian lombong dalam semua atribut kimia, fizikal, dan optik dan dianggap lebih mesra alam sekitar.

Kemasukan ke pasaran perhiasan halus adalah evolusi semula jadi untuk jenama, yang telah menawarkan berlian tumbuh makmal sejak 2016 sebagai sebahagian daripada portfolio B2B.

Koleksi ini akan tersedia mulai 18 September di kedai-kedai di seluruh AS dan Kanada, termasuk kedai bendera Swarovski 5th Avenue yang baru, yang akan dibuka pada musim luruh 2023

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Jameela Lake – Jameela.lake@karlaotto.com
Crystal Tang – Crystal.tang@karlaotto.com

CATATAN KEPADA EDITOR

BERLIAN DICIPTA SWAROVSKI – DARIPADA MASTER CAHAYA SEJAK 1895

Berlian Dicipta Swarovski adalah berlian masa depan.

Identikal dengan berlian lombong dalam setiap cara kecuali bagaimana mereka berasal, Berlian Dicipta Swarovski dibuat menggunakan proses inovatif yang meniru alam semula jadi, menghasilkan berlian tumbuh makmal yang tidak dapat dibezakan daripada berlian lombong dalam semua bahan kimia, fizikal, dan atribut optik. Setelah tumbuh, selepas membentuk lapisan demi lapisan dari biji karbon yang kecil, mereka dipotong dan dipoliskan dengan tepat untuk mendedahkan kilauan, percikan, dan api maksimum. Berlian Dicipta Swarovski digred menggunakan 4C kejernihan, warna, pemotongan, dan berat karat.

Berlian Dicipta Swarovski menawarkan titik akses sempurna untuk mereka yang menginginkan kemewahan berlian. Batu 0.25 karat dan lebih besar membawa ukiran laser mikroskopik “SWAROVSKI CREATED DIAMOND” sebagai jaminan kualiti dan kepakaran, kemahiran, dan penguasaan cahaya Swarovski.

MENGENAI SWAROVSKI

Master Cahaya Sejak 1895

Swarovski mencipta produk kristal yang indah berkualiti tinggi dan buatan tangan yang membawa kegembiraan dan meraikan individualiti.

Ditubuhkan pada tahun 1895 di Austria, syarikat ini merekabentuk, mengeluarkan dan menjual kristal terbaik dunia, Berlian Dicipta Swarovski dan zirkonia, perhiasan, dan aksesori, serta objek dan aksesori rumah. Perniagaan Kristal Swarovski mempunyai jangkauan global dengan kira-kira 2,300 kedai dan 6,600 titik jualan di lebih 150 negara dan menggaji lebih daripada 16,600 orang. Bersama-sama dengan syarikat sekutunya Swarovski Optik (peranti optik) dan Tyrolit (bahan abrasif), Perniagaan Kristal Swarovski membentuk Kumpulan Swarovski. Hubungan yang bertanggungjawab dengan manusia dan planet adalah sebahagian daripada warisan Swarovski. Pada hari ini, legasi ini berakar dalam langkah-langkah kelestarian di seluruh rantaian nilai, dengan penekanan pada inovasi kitaran, mempertahankan kepelbagaian, inklusi, dan pengekspresian diri, dan dalam kerja amal Yayasan Swarovski, yang menyokong organisasi amal yang membawa impak positif alam sekitar dan sosial.

Mengenai IGI

Institut Gemologi Antarabangsa (IGI) mempunyai 29 makmal dan 18 kemudahan pendidikan di pusat berlian dan perhiasan utama di seluruh dunia. Selama lebih dari 45 tahun, IGI telah menyediakan komuniti perhiasan halus dan pengguna dengan pelbagai perkhidmatan termasuk laporan berlian semula jadi dan tumbuh makmal, laporan penggredan dan asal batu berwarna, serta laporan pengenalan dan penilaian perhiasan. Dengan peningkatan berlian tumbuh makmal di pasaran, IGI menyaring berjuta-juta berlian semula jadi dan tumbuh makmal agar industri dan pengguna menerima produk yang dijangka. Tanpa mengira lokasi atau pasaran, Laporan Makmal IGI yang sah adalah bahasa umum kepercayaan dan keyakinan dalam dunia gemologi. www.igi.org/

SUMBER Swarovski