KL Wellness City Memacu Pelancongan Kesihatan dengan Penyepaduan IoT

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, Malaysia, Jan. 22, 2024 — Sejak pelancarannya pada bulan Jun 2023, KL Wellness City (KLWC) telah menjadi pelopor, mengubahsuai sistem kesihatan dan kesihatan yang bersepadu. Bandaraya berwawasan ini yang menempatkan Hospital Antarabangsa KL (KLIH) dan Taman Kesihatan Nobel yang terkemuka, bertujuan untuk meningkatkan landskap pelancongan kesihatan melalui penyepaduan Internet of Things (IoT).

KL Wellness City Drives Healthcare Tourism with IoT Integration
KL Wellness City Drives Healthcare Tourism with IoT Integration

Dato’ Sri Vincent Tiew, Pengarah Eksekutif KL Wellness City, menekankan pentingnya memastikan pembangunan ini bersedia untuk masa depan dengan infrastruktur teknologi inovatif. “KLWC, yang direka untuk bersedia IoT, berkomitmen kepada konektiviti, meningkatkan pengalaman berpusatkan pesakit untuk pelancong kesihatan tempatan dan antarabangsa. Ini selari dengan visi Kementerian Kesihatan untuk sistem kesihatan yang ditransformasikan secara digital.”

Apabila pendapatan pelancongan kesihatan Malaysia dijangka mencapai RM1.7 bilion pada tahun 2024, KLWC bertujuan untuk menyumbang kepada pertumbuhan sektor ini. Dengan menggunakan teknologi maju, kemudahan kelas dunia, dan pendekatan berpusatkan pesakit, KL Wellness City berhasrat untuk menjadi pemain global dalam pelancongan kesihatan dan kesihatan.

Penggunaan prinsip kesihatan digital di KLWC bertujuan untuk menyusun alir kerja kesihatan, meningkatkan ketersediaan data, dan meningkatkan pengalaman pesakit secara keseluruhan. Hospital KLIH yang berusia tiga belas tingkat didedikasikan untuk mencipta persekitaran hospital yang lestari, menekankan komitmen KLWC terhadap kemajuan teknologi dan tanggungjawab alam sekitar.

Setakat ini, KLIH dan Taman Kesihatan Nobel telah melengkapkan kerja tanah, piling dan substruktur pada 100% kelengkapan, dengan kerja superstruktur KLIH dijadualkan untuk bermula pada suku kedua 2024.

Sambutan Tahun Naga KL Wellness City

Pada majlis perayaan hari ini, KL Wellness City menandakan tahun baru dengan beberapa tonggak penting dan pelancaran perayaan selama sebulan untuk Tahun Baru Cina. Perayaan yang meriah, persembahan kebudayaan, dan bengkel yang menarik pasti memberikan pengalaman yang tidak terlupakan kepada semua hadirin.

Pelbagai bengkel dan persembahan kebudayaan dijadualkan setiap hujung minggu, termasuk Sesi Perbualan Fengshui, Sesi Senaman CNY oleh pakar senaman Jordan Yeoh, Hidangan Masakan Peranakan, Persembahan Alat Muzik Oriental, dan lain-lain. Perayaan ini akan mencapai kemuncaknya dengan Tarian Singa Akrobatik yang menakjubkan dan pengalaman yang menghayati semangat perayaan.

Dato’ Sri Vincent menyatakan rasa gembira, dengan menjemput semua orang untuk menyertai perayaan ini. “Acara ini mencerminkan komitmen kami terhadap kepelbagaian budaya dan penglibatan masyarakat. Ia merupakan peluang bagi orang dari semua latar belakang untuk bersatu dan mengalami kekayaan perayaan yang bermakna ini.”

Perayaan ini, yang berlangsung di Galeri KL Wellness City, Bukit Jalil, akan berjalan dari 16 Jan hingga 29 Feb 2024. Kehadiran adalah percuma, menggalakkan seluruh masyarakat untuk menyertai perayaan gembira ini.

Sertai KL Wellness City sebagai mereka menyambut Tahun Naga dengan gembira, perayaan kebudayaan, dan persatuan. Untuk maklumat lanjut atau untuk RSVP untuk bengkel, sila lawati Pautan RSVP.:  

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.