Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer Berucap di Panel TradeTech Forum Ekonomi Sedunia 2024 di Davos

(SeaPRwire) –   Mengunjungi Perdana Menteri Pakistan dan Menteri Perdagangan Emiriah Arab Bersatu

HONG KONG, 22 Januari 2024 XTransfer, Pemimpin Dunia & China No.1 Platform Pembayaran Perdagangan Lintas Negara Bisnis ke Bisnis, mengambil bahagian dalam Pertemuan Tahunan ke-54 Forum Ekonomi Dunia sebagai sebahagian daripada Komuniti Unicorn dari 15 hingga 19 Januari 2024. Bill Deng, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer, berucap di panel “Janji Trillion Dolar TradeTech” yang menampilkan Pakistan Perdana Menteri YAB Anwaar-ul-Haq Kakar, Menteri Perdagangan Emiriah Arab Bersatu YAB Thani Ahmed Al Zeyoudi dan tetamu terhormat lain pada 17 Januari.

Teknologi sedang merevolusikan perdagangan dan pelaburan global, dan menjana semula ekosistem perdagangan secara digital mempunyai potensi untuk meningkatkan perdagangan hampir $9 trillion menjelang 2026 dalam G7 sahaja. Panel ini membincangkan bagaimana inovasi peraturan, model perniagaan dan teknologi menangani halangan untuk menjana semula perdagangan global dan pelaburan asing langsung (FDI) untuk memanfaatkan potensi besar ini.

Panel ini terdiri daripada Pakistan Perdana Menteri YAB Anwaar-ul-Haq Kakar, Menteri Perdagangan Emiriah Arab Bersatu YAB Thani Ahmed Al Zeyoudi, Vincent Clerc, Ketua Pegawai Eksekutif A.P. Møller-Maersk, dan Deemah Al Yahya, Setiausaha Agung Pertubuhan Kerjasama Digital.

Semasa perbincangan, pengacara bertanya kepada Bill mengenai cabaran yang dihadapi XTransfer dalam perdagangan global. Bill menjawab, “Kami menawarkan perkhidmatan pembayaran untuk pengimport dan pengeksport PKS di seluruh dunia. Pematuhan peraturan untuk Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AML) telah menjadi cabaran yang signifikan. Pihak berkuasa kini menetapkan piawaian yang lebih tinggi, meminta kami memastikan latar belakang perdagangan yang sah dan berdaya sokong setiap pergerakan wang. Akibatnya, kami memerlukan tenaga kerja yang besar untuk berkomunikasi secara kerap dengan pihak berkuasa.” 

“Saya percaya bahawa infrastruktur berasaskan AI adalah penting dalam menangani cabaran perniagaan global ini. Teknologi maju seperti AI boleh memainkan peranan penting dalam menyelesaikan isu peraturan dan memudahkan sambungan dalam landskap perniagaan global. Dengan memanfaatkan alat dan penyelesaian AI, kami bertujuan untuk melicinkan proses dan meningkatkan langkah pematuhan dalam platform kami,” Bill menambah.

Saya tidak percaya dengan de-globalisasi. Walaupun cabaran untuk perniagaan global berlaku setiap hari, mengatasi halangan-halangan ini menambah nilai kerja para usahawan. Kami kekal komited untuk mengembangkan platform kami secara global walaupun ada cabaran,” Bill menyatakan dengan tegas.

XTransfer bertujuan untuk menyediakan perkhidmatan pembayaran perdagangan lintas negara yang lancar dan cekap kepada PKS global. Dengan memanfaatkan teknologi AI terkini, XTransfer berfungsi sebagai jambatan menghubungkan bank-bank antarabangsa terkemuka seperti J.P. Morgan, Deutsche Bank dan DBS Bank dengan lebih daripada 400,000 PKS, membolehkan PKS menikmati tahap perkhidmatan kewangan lintas negara yang sama seperti syarikat-syarikat multinasional besar.

Source: World Economic Forum. Pakistan Prime Minister H.E. Anwaar-ul-Haq Kakar, Bill Deng, XTransfer Founder and CEO, Deemah Al Yahya, Secretary-General of the Digital Cooperation Organization, Vincent Clerc, CEO of A.P. Møller-Maersk, UAE Trade Minister H.E. Thani Ahmed Al Zeyoudi and Moderator, Reuters Megan Davies.
Source: World Economic Forum. Pakistan Prime Minister H.E. Anwaar-ul-Haq Kakar, Bill Deng, XTransfer Founder and CEO, Deemah Al Yahya, Secretary-General of the Digital Cooperation Organization, Vincent Clerc, CEO of A.P. Møller-Maersk, UAE Trade Minister H.E. Thani Ahmed Al Zeyoudi and Moderator, Reuters Megan Davies.

– HABIS –

Mengenai XTransfer

XTransfer, China No.1 & Pemimpin Dunia Platform Pembayaran Perdagangan Lintas Negara Bisnis ke Bisnis, komited untuk menyediakan PKS dengan pembayaran perdagangan luar negara yang selamat, mematuhi, cepat, mudah dan berkos rendah serta pengumpulan dana, mengurangkan kos ekspansi global secara signifikan dan meningkatkan daya saing global. Diasaskan pada 2017, syarikat beribu pejabat di Shanghai dan mempunyai cawangan di bandar-bandar perdagangan luar negara utama China seperti Hong Kong, Shenzhen dan United Kingdom, Amerika Syarikat, Kanada, Jepun, Australia, dan Singapura. XTransfer telah mendapat lesen pembayaran tempatan di Wilayah Pentadbiran Khas Hong Kong, United Kingdom, Amerika Syarikat, Kanada, dan Australia. Dengan lebih daripada 400,000 klien perniagaan, XTransfer telah menjadi nombor satu dalam industri di China.

Dengan bekerjasama dengan bank-bank antarabangsa dan institusi kewangan terkenal, XTransfer telah membina rangkaian pencairan global berbilang mata wang tunggal dan membina infrastruktur berdasarkan data, automatik, berasaskan Internet dan berisiko kawalan wang haram pintar berpusatkan PKS kecil dan sederhana. XTransfer menggunakan teknologi sebagai jambatan untuk menghubungkan institusi kewangan besar dan PKS kecil dan sederhana di seluruh dunia, membolehkan PKS menikmati tahap perkhidmatan kewangan lintas negara yang sama seperti syarikat-syarikat multinasional besar.

XTransfer menyiapkan pembiayaan siri Dnya pada September 2021, dan penilaian semasa syarikat melebihi USD$1.3 billion, menjadikannya unicorn. Syarikat mempunyai pelabur antarabangsa yang pelbagai termasuk D1 Capital Partners LP, Telstra Ventures, China Merchants Venture, eWTP Capital, Yunqi Capital, Gaorong Capital, 01VC, MindWorks dan Lavender Hill Capital Partners.

Untuk maklumat lanjut: dan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.