Kemahiran Penyelidikan Dan Pembangunan Yang Luas: ICP DAS – BMP Akan Menampilkan Pelbagai Jenis TPU Perubatan Pada Tahap MD&M West 2024, Amerika Syarikat

(SeaPRwire) –   HSINCHU, Jan. 23, 2024 — ICP DAS – BMP, Asia’s first medical-grade thermoplastic polyurethane (TPU) supplier, akan membuat debut pertamanya di MD&M West di Amerika Syarikat. Memulakan tahun 2024, syarikat ini membentangkan pelbagai julat kualiti tinggi TPU jenis perubatan kepada pakar terkemuka dan seribu pembekal dalam industri perubatan.

Extensive R&D Capabilities:ICP DAS – BMP to Showcase a Full Range of Medical-Grade TPU at MD&M West 2024, U.S.
Extensive R&D Capabilities:ICP DAS – BMP to Showcase a Full Range of Medical-Grade TPU at MD&M West 2024, U.S.

Pameran termasuk siri AlithaneTM (ALP), DurathaneTM (ALC), dan ArothaneTM (ARP). Setiap siri TPU ditawarkan dalam pelbagai kekerasan dan peratusan pemuatan bahan pengimbas sinar-X (Tungsten/Sulfat Barium), membolehkan pelanggan memilih pilihan yang sesuai untuk menghasilkan pelbagai peralatan perubatan.

Peralatan pemeriksaan perubatan adalah penting untuk rawatan perubatan. Dengan menggunakan polymerisasi in situ, pasukan pakar telah membentuk pelet TPU mengandungi 20% dan 40% Sulfat Barium untuk semua siri. Selain itu, siri ALC yang menampilkan 30% Sulfat Barium juga tersedia.

Selanjutnya, pasukan telah memperkenalkan siri ARP-W dan ALP-W dimuatkan dengan 30-80% Tungsten yang sesuai untuk pengeluaran peranti berdimensi kecil atau berdinding nipis. Produk TPU yang dimuatkan dengan Tungsten memberikan imej yang luar biasa, menjadikannya pilihan terbaik untuk pembuatan peranti perubatan yang invasif minimal.

Selepas itu, ICP DAS – BMP akan melancarkan siri EARP dan EALP yang menampilkan kekerasan tinggi, tahan panas yang cemerlang, dan kebolehprosesan yang unggul. Syarikat juga memberi tumpuan kepada “Pengurusan Kualiti” bagi setiap partikel TPU dengan melaksanakan pemeriksaan kualiti yang ketat dan ujian pemprosesan, serta melaksanakan penyelesaian kilang pintar dengan penambahbaikan berterusan untuk memastikan “Masa Penghantaran Cepat”.

Pembuat peralatan perubatan di seluruh dunia telah menggunakan produk TPU ICP DAS – BMP selepas penilaian dan ujian yang teliti. Dengan menyediakan sokongan selepas jualan dan pilihan untuk kuantiti pesanan kecil khusus untuk peringkat awal pembangunan produk, ICP DAS – BMP meningkatkan pembangunan perniagaan secara global dan mencipta situasi menang-menang bagi pelanggan dan syarikat.

@MD&M West 2024, kaji lebih lanjut dengan ICP DAS – BMP di booth 947 (Hall E) di Pusat Konvensyen Anaheim dari Februari 6 hingga 8.

Mengenai ICP DAS – BMP
ICP DAS – BMP, pembekal TPU berpiawaian ISO 13485 di Taiwan, memiliki makmal khusus dan menawarkan siri TPU bersertifikat USP Class VI dan/atau ISO 10993: ISO 10993-4 untuk pengujian hemokompatibiliti, ISO 10993-5 untuk pengujian sitotoksisiti, ISO 10993-6 untuk kesan tempatan selepas implan, ISO 10993-10 untuk pengujian sensitiviti kulit, ISO 10993-11 untuk ujian toksisiti sistemik, dan ISO 10993-23 untuk pengujian kerengsaan. Produk juga mematuhi REACH dan RoHS.

Untuk maklumat lanjut:

Untuk produk dan pertanyaan TPU:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.