Kejayaan Tahun Baru: TrinaTracker bekalkan projek PV 210MW di Brazil

(SeaPRwire) –   MAURITI, Brzail, Jan. 19, 2024 — TrinaTracker telah menyiapkan bekalan kepada projek PV 210MW di Brazil dengan set penyelesaian pelacakan pintar lengkap termasuk Vanguard 1P pelacak paling terkini, sistem kecerdasan buatan SuperTrack, dan platform SCADA peringkat pelacak digital Trina Smart Cloud.


Projek ini, dibangunkan oleh POWERCHINA, terletak di Mauriti, perbandaran di negeri utara Ceará. Walaupun mempunyai keluasan tanah yang besar dan sumber semula jadi yang melimpah, penduduknya jarang, menunjukkan potensi untuk pembangunan yang belum dimanfaatkan. Apabila siap dan dikuasakan, projek ini dijangka akan mewujudkan lebih daripada 2,000 pekerjaan dan menjana pertumbuhan ekonomi kumulatif bernilai $140 juta. Projek ini telah menerima perhatian yang banyak dan disambut baik oleh Lembaga Peraturan Elektrik Brazil, kerajaan negeri dan tempatan serta masyarakat tempatan.

Penyelesaian pelacak pintar tiga-dalam-satu TrinaTracker, terdiri daripada perkakasan, perisian dan platform perkhidmatan, sangat popular di rantau ini kerana prestasi cemerlangnya dalam meningkatkan hasil tenaga keseluruhan loji kuasa secara signifikan dan kecekapan pembinaan.

TrinaTracker mempunyai kemudahan pembuatan pelacak pintar di Brazil dan pasukan perkhidmatan serantau yang lengkap, memastikan keupayaan pembuatan berkualiti tinggi dan tempatan, serta penghantaran dan perkhidmatan yang cekap dan tepat. Pasukan pra-jualan, jualan dan P&P TrinaTracker bekerjasama untuk mengoptimumkan skema berikutan permintaan pelanggan untuk reka bentuk yang disesuaikan. Disebabkan sifat kawasan projek yang mudah banjir, TrinaTracker mencadangkan penyelesaian perlindungan banjir automatik yang seimbang dari segi keselamatan dan kos.

Brazil, salah satu negara paling cerah matahari di dunia, merupakan pasaran PV paling menjanjikan di rantau Amerika Latin dan Caribbean kerana permintaan kapasiti PV terpasang yang pesat, didorong oleh pelbagai insentif dan dasar tempatan.

Pesanan projek Brazil sekali lagi menggarisbawahi reputasi kukuh jenama TrinaTracker di Amerika Latin. TrinaTracker akan terus maju dengan lebih banyak perkongsian untuk mempromosikan peralihan global ke tenaga bersih.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.