KEDAI UTAMA MINISO DI HONG KONG MENERAJUI SEMULA RUNCITAN DENGAN KERIAAN MERAH JAMBU YANG LUAR BIASA

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Jan. 23, 2024 — MINISO, merek gaya hidup terkemuka global, gembira mengumumkan pembukaan rasmi kedai utama baru di Tsim Sha Tsui, Hong Kong. Kini ia merupakan kedai MINISO terbesar di Hong Kong dan menampilkan reka bentuk merah jambu ceria dari bahagian luaran hingga dalaman — satu-satunya di pasaran Hong Kong.

MINISO Opens New Store in Tsim Sha Tsui, Hong Kong
MINISO Opens New Store in Tsim Sha Tsui, Hong Kong

Kedai baru ini dengan senangnya terletak di pusat membeli-belah iSquare, tepat di sebelah stesen MTR Tsim Sha Tsui laluan R, menjadikannya salah satu kawasan membeli-belah satu hentian paling popular di Hong Kong. Diletakkan sebagai kedai imej jenama, cabang baru Tsim Sha Tsui memegang kepentingan yang sangat besar untuk peluasan masa depan ke kawasan perniagaan lain.

Kedai ini menawarkan lebih daripada seribu produk gaya hidup terkini, bersama zon produk khas seperti kotak buta dan aromaterapi. Dalam usaha untuk terus mempelbagaikan penawarannya, kedai ini menampilkan zon foto dengan Lotso, beruang merah jambu gelap dari filem Toy Story 3. Kedai ini juga telah menetapkan bahagian bertemakan untuk IP popular, seperti Barbie, Snoopy, We Bare Bears, serta siri Care Bears yang popular yang telah mendapat sambutan hangat daripada pengguna.

Kedai ini juga menampilkan siri produk terkini Pokémon, kucing Lucifer dan siri kucing Marie, menawarkan pelbagai jenis barangan dan produk bertemakan IP. Dengan senarai produk yang luas, MINISO bertujuan untuk mencipta pengalaman membeli-belah yang menyeronokkan dan memperbaharui persepsi pengguna terhadap jenama, selanjutnya menggalakkan penggunaan di kawasan membeli-belah iSquare.

Source: Pinky Wu (Redbook)
Source: Pinky Wu (Redbook)

Untuk merakam pembukaan rasmi, MINISO telah memperkenalkan kempen “Merah Jambu”. Selain hadiah dan diskaun, kedai ini dihiasi dengan belon berkedip dan mesin kapas manis merah jambu. Ini telah menarik aliran pengguna muda yang mencari pengalaman membeli-belah yang gembira yang menggambarkan “Falsafah Kegembiraan” MINISO. Pada hari kedua pembukaan, kedai ini mencapai tahap prestasi yang tinggi, menetapkan rekod jualan harian tertinggi untuk sebuah kedai tunggal di Hong Kong sejak 2018, menggandakan prestasi harian kedai-kedai lain di Hong Kong.

Hong Kong sentiasa menjadi syurga membeli-belah global, dengan kuasa pengguna yang kuat. Tsim Sha Tsui, dikenali sebagai lokasi membeli-belah pusat dan popular, memberikan peluang yang besar untuk perniagaan dan pendedahan jenama. Lokasi strategik dan atmosfera ceria akan membantu memperkukuh imej jenama dan falsafah kegembiraan MINISO,” kata Bella Tu, Pengurus Besar Pasaran Operasi Terus MINISO dan Naib Presiden. “Kami bertujuan untuk meningkatkan pengiktirafan jenama dan produk kami di kalangan demografi muda di Hong Kong dan berharap untuk membuka kedai-kedai lebih besar lagi, menyediakan pengalaman membeli-belah yang dipertingkatkan dan membawa semangat MINISO kepada pengguna di Hong Kong.”

Customer is Selecting Plush Toy in MINISO Store's IP zone
Customer is Selecting Plush Toy in MINISO Store’s IP zone

MINISO telah menyaksikan potensi dan pertumbuhan jualan yang besar di pasaran Hong Kong. Selepas membuka tiga kedai pada bulan Oktober, jualan keseluruhan telah mengekalkan momentum positif. Sebagai contoh, jualan purata harian kedai Tseung Kwan O dalam tiga hari pertama pembukaannya adalah kira-kira tiga kali ganda purata jualan harian kedai terbaik pada bulan sebelumnya. Pengeluaran jualan produk berkaitan IP juga mengalami pertumbuhan pesat.

Untuk menyediakan pengguna tempatan dengan lebih baik, MINISO terus memperluaskan siri IPnya, termasuk watak-watak kesayangan seperti Care Bears, Pokémon, Doraemon dan Crayon Shin-chan. Setakat ini, MINISO berjaya menjalinkan perkongsian mendalam dengan lebih 80 harta intelek berpengaruh secara global, termasuk Disney, Barbie, We Bare Bears, dan Snoopy. Ini telah mengukuhkan lagi reputasi MINISO sebagai pencetus gaya hidup, dibezakan dengan kolaborasi uniknya dalam reka bentuk IP.

MINISO telah aktif meluaskan operasinya secara global. Setakat 30 Sept, 2023, MINISO telah membuka lebih daripada 6000 kedai di seluruh dunia. Pada tahun 2023, penambahbaikan strategik jenama termasuk pelancaran kedai-kedai “Super” MINISO di bandar-bandar utama, seperti kedai utama di Guangzhou, Hangzhou, Shanghai, Times Square di New York dan Oxford Street di London. Jenama terus menjelajah kaitan antara “Super IP” dan “Super Stores”.

Pink Design of Tsim Sha Tsui Store Brings a Fresh New Image to MINISO in Hong Kong
Pink Design of Tsim Sha Tsui Store Brings a Fresh New Image to MINISO in Hong Kong

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.