Kawasaki Heavy Industries Memilih Movement oleh project44TM Untuk Mentransformasikan Rantai Bekalannya Secara Global

(SeaPRwire) –   Visibiliti multimodal dan ETA yang tepat akan membolehkan masa penghantaran logistik yang lebih baik dan pelaksanaan rantai bekalan yang lebih rapat dengan kerjasama antara syarikat-syarikat kumpulan secara global 

TOKIO, Jan. 23, 2024 — project44, platform kebolelihatan rantai bekalan terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa , sebuah kumpulan korporat teknologi dengan pengalaman lebih satu abad membina produk merentasi darat, laut dan udara, memilih TM sebagai penyelesaian kebolelihatan rantai bekalan. Dalam perjalanan transformasi digital strategiknya, Kawasaki Heavy Industries memilih Movement berdasarkan keperluan anak syarikatnya, Kawasaki Motors, Ltd., dan Bahagian Perniagaan Robotnya, yang memerlukan penyelesaian untuk membina infrastruktur data yang lebih baik dengan data kebolelihatan rantai bekalan yang paling menyeluruh dan tepat agar Kawasaki dapat meningkatkan operasi rantai bekalan serantau.

Kawasaki Heavy Industries memilih Movement oleh project44 untuk mentransformasikan rantai bekalan globalnya

Kawasaki Heavy Industries memilih Movement oleh project44 untuk mentransformasikan rantai bekalan globalnya

Kawasaki Motors mempunyai rangkaian rantai bekalan global dengan kemudahan pembuatan di seluruh Jepun, Asia, Amerika dan Eropah, dan menghantar produk siap kepada pelanggan di seluruh dunia. Memerlukan penyelesaian kukuh untuk memberikan kebolelihatan untuk puluhan ribu penghantaran kontena setahun, Kawasaki menetapkan kriteria pemilihan termasuk keupayaan mengakses data secara nyata daripada pelbagai pengepang dan memaksimumkan kebolelihatan multimodal di seluruh wilayah geografi dan mod kereta api dan laut secara berpusat. Selain itu, Kawasaki memerlukan penyelesaian yang boleh mengintegrasikan dengan sistem logistiknya melalui API, menjejak penghantaran berdasarkan House Bill of Lading NVOCC dan menyediakan sokongan pelanggan yang kuat di seluruh dunia. Kawasaki melaksanakan Movement untuk membina rantai bekalan yang lebih baik untuk Kawasaki Motors dan Bahagian Perniagaan Robotnya sebagai langkah pertama untuk mentransformasikan rantai bekalan global syarikat di seluruh bahagian.

“Kekurangan keupayaan pengurusan data berpusat adalah cabaran besar yang menghalang pelaksanaan operasi tepat masa berdasarkan pergerakan kontena. Gangguan rantai bekalan yang dihadapi oleh perniagaan semasa pandemik menekankan kepentingan data kebolelihatan secara nyata dan menyeluruh,” kata Encik Shinichi Fujii, Pegawai Staf Kanan, Jabatan Logistik, Bahagian Perancangan Kumpulan Penyelesaian Korporat di Kawasaki Motors, Ltd. “Penyelesaian Kebolelihatan Lautan dan Kebolelihatan Kereta Api project44 akan mempercepatkan proses manual kami untuk menjejak kontena. Ini membolehkan kami melaksanakan operasi tepat masa dan mengesan isu dalam rantai bekalan kami lebih cepat. Kami yakin platform project44 akan memberikan wawasan berasaskan data yang diperlukan untuk mengoptimumkan produktiviti rantai bekalan kami dengan masa penghantaran terramal yang lebih tepat.”

“Dalam inisiatif kami, langkah pertama kami adalah untuk menyusun sumber dan meningkatkan kecekapan serta ketepatan operasi dengan melaksanakan project44 sebagai infrastruktur data,” sambung Encik Fujii. “Selepas itu, kami akan terus maju dengan pengintegrasian antara project44 dan sistem dalaman kami dan terus memperkasakan inovasi operasi yang disokong oleh platform project44. Ini akan memacu kolaborasi antara syarikat-syarikat kumpulan kami di seluruh dunia dan membimbing kami untuk mencapai transformasi logistik – dan selanjutnya, meningkatkan nilai yang kami berikan kepada pelanggan.”

“Ia merupakan satu penghormatan untuk berpasangan dengan pemimpin industri seperti Kawasaki,” kata Encik Yuji Kuwahara, Pengurus Besar dan Naib Presiden Jualan project44 di Jepun. “Movement oleh project44 menggabungkan set data pengangkutan paling lengkap di dunia, memberikan kebolelihatan merentasi mana-mana mod dan wilayah di satu tempat, yang sesuai untuk operasi logistik global. Ciri-ciri AI platform memanjangkan keupayaannya melampaui kebolelihatan, dengan automasi alir kerja untuk mempercepatkan operasi dan wawasan mendalam untuk mempercepat kelajuan rantai bekalan.”

Sejak membuka pejabatnya di Tokyo pada 2022, project44 telah mengalami pertumbuhan besar di rantau ini, meluaskan kehadirannya di Jepun dengan membentuk perkongsian dengan beberapa pembuat dan jenama global.

Mengenai project44

project44 berazam untuk membuat rantai bekalan berfungsi. Movement oleh project44, satu-satunya platform rantai bekalan berkelajuan tinggi, membolehkan penghantar, LSP dan pengepang di seluruh dunia mengurangkan kos, mengoptimumkan operasi, menyampaikan pengalaman pelanggan yang cemerlang dan mengukuhkan ketahanan serta kelestarian yang lebih besar. Dengan membina ekosistem terbesar dan paling terhubung di industri, project44 memberikan kebolelihatan ke atas lebih 1 bilion penghantaran setahun untuk lebih 1,300 daripada jenama terkemuka di dunia dalam pembuatan, automotif, runcit, sains hayat, makanan & minuman, CPG, dan minyak, kimia & gas.

Komitmen project44 terhadap kecemerlangan diiktiraf di seluruh organisasi dan anugerah termasuk dinobatkan sebagai Pemimpin dalam 2023 Gartner Magic Quadrant dan sebagai “Pilihan Pelanggan” dalam laporan Suara Pelanggan Gartner, pemimpin selama sebelas kali pada Grid Kebolelihatan Rantai Bekalan G2, Rakan Google Cloud Tahun Ini, dan pemenang Anugerah Puncak SAP. project44 beribu pejabat di Chicago dengan pasukan pelbagai bangsa yang merentasi 23 pejabat global termasuk Austin, Amsterdam, Kraków, Paris, São Paulo, Shanghai dan Tokyo. Ketahui lebih lanjut di project44.com.

Maklumat Media

Gambar –

Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.