JVSPAC Acquisition Corp. Mengumumkan Penutupan Penawaran Awam Awal Sebanyak $57.5 Juta, Termasuk Pelaksanaan Penuh Opsi Pengalokasian Berlebihan Pemberi Kuasa

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 24 Januari 2024 — JVSPAC Acquisition Corp. (NASDAQ: JVSAU) (“Syarikat”) iaitu syarikat kosong yang ditubuhkan sebagai syarikat yang dikecualikan di bawah undang-undang Kepulauan Virgin British yang ditubuhkan untuk tujuan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula atau penggabungan perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih perniagaan, hari ini mengumumkan penutupan penawaran awam permulaannya bagi 5,750,000 unit pada harga penawaran sebanyak $10.00 setiap unit, yang termasuk 750,000 unit yang dikeluarkan berikutan pelaksanaan penuh pilihan pengaliran berlebihan oleh pengendali, untuk jumlah kasar keseluruhan sebanyak $57,500,000.

Setiap unit terdiri daripada satu saham biasa kelas A dan satu hak. Setiap hak memberi pemegangnya hak untuk menerima satu perempat (1/4) saham biasa kelas A semasa penyelesaian penggabungan perniagaan awal Syarikat. Unit-unit mula diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq (“Nasdaq”) di bawah tanda dagangan “JVSAU” pada 19 Januari 2024. Sekali saham-saham dan hak-hak yang membentuk unit mula diperdagangkan secara berasingan, saham-saham biasa dan hak-hak akan diperdagangkan di Nasdaq di bawah tanda dagangan “JVSA” dan “JVSAR” masing-masing.

Maxim Group LLC bertindak sebagai pengendali buku utama tunggal bagi penawaran.

Pendaftaran kenyataan di dalam Borang S-1 (Fail No. 333-275176) (“Pendaftaran”) berkaitan dengan sekuriti yang dijual dalam penawaran awam permulaan telah diisytiharkan berkuat kuasa oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) pada 18 Januari 2024. Penawaran itu dibuat sahaja melalui prospektus. Salinan prospektus berkaitan dengan penawaran ini boleh diperolehi daripada Maxim Group LLC, 300 Park Avenue, 16th Floor, New York, NY 10022, Perhatian: Jabatan Sindiket, melalui telefon di (212) 895-3745 atau melalui e-mel di , atau dengan mengakses laman web SEC, .

Kenyataan akhbar ini tidak boleh dianggap sebagai tawaran untuk menjual atau rayuan bagi tawaran untuk membeli, dan tidak ada jualan sekuriti ini dalam mana-mana negeri atau bidang kuasa yang mana tawaran, rayuan atau jualan itu akan menjadi tidak sah sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa tersebut.

Mengenai JVSPAC Acquisition Corp.

JVSPAC Acquisition Corp. ialah syarikat kosong, juga dirujuk secara umum sebagai syarikat pemerolehan khas atau SPAC, ditubuhkan untuk tujuan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula atau penggabungan perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih perniagaan. JVSPAC Acquisition Corp. bercadang untuk memberi tumpuan kepada perniagaan dalam sektor gaya hidup, dengan memberi tumpuan kepada syarikat yang dikuasakan oleh teknologi.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif” berkaitan dengan penutupan pencarian Syarikat untuk penggabungan perniakaan awal. Tiada jaminan diberikan bahawa penaworan yang dibincangkan di atas akan diselesaikan mengikut terma yang dinyatakan, atau langsung. Kenyataan prospektif tertakluk kepada banyak syarat, banyak yang berada di luar kawalan Syarikat, termasuk yang dinyatakan dalam bahagian Faktor Risiko pada Pendaftaran dan prospektus awal yang berkaitan yang difailkan bersama SEC. Salinan boleh didapati di laman web SEC, . Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini kenyataan-kenyataan ini untuk pembetulan atau perubahan selepas tarikh kenyataan akhbar ini, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang.

Maklumat Hubungan:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.