Jio Mengambil Platform Awan Plume untuk Membawa Pengalaman Rumah Terbaik kepada Pengguna di India

19 1 Jio Harnesses Plume's Cloud Platform to Bring Best-In-Class In-Home Experiences to Consumers in India

— Jio akan menyampaikan perkhidmatan rumah pintar yang dipertingkatkan AI di atas JioFiber dan JioAirFiber —

MUMBAI, India, 25 Oktober 2023 NETWORK X, ParisReliance Jio Infocomm Limited, jaringan telekom terbesar di India, hari ini mengumumkan perkongsian dengan pakar pengalaman pengguna Plume® untuk menyediakan perkhidmatan rumah pintar dan perniagaan kecil kelas teratas kepada pelanggannya di seluruh India. Perkongsian ini akan menyampaikan penyelesaian terkini melalui platform awan Plume yang sangat skalabel, kepada kira-kira 200 juta premis di India.

Plume

Jio khusus memenuhi keperluan digital pelanggan di India, menyediakan perkhidmatan talian tetap dan tanpa wayar yang disampaikan melalui awan, dengan semua infrastruktur dihoskan di negara ini. Untuk tujuan ini, Jio telah membina rangkaian JioFiber dan JioAirFiber kelas dunia, direka untuk menyampaikan perkhidmatan internet dan hiburan berkelajuan tinggi dan boleh dipercayai ke setiap rumah di negara ini.

Dengan perkongsian baru ini, Jio akan melaksanakan HomePass® dan WorkPass® perkhidmatan pengguna yang dibenarkan oleh platform berdasarkan awan dan berdaya AI Plume, termasuk WiFi adaptif seluruh rumah, pengoptimuman prestasi peranti dan aplikasi terhubung, perlindungan ancaman siber untuk peranti terhubung, kawalan ibu bapa lanjut, pengesanan pergerakan WiFi, dan lebih banyak lagi. Akses ke Haystack® Sokongan dan Suite Operasi akan membolehkan pasukan sokongan dan operasi Jio mengenal pasti, menganalisis, dan bertindak lebih cepat terhadap isu berkaitan prestasi, mengesan dan mengasingkan lokasi gangguan rangkaian, serta memantau pengalaman pelanggan secara keseluruhan.

“Ketika kami terus memperluaskan portfolio perkhidmatan rumah pintar kami, ia adalah penting bagi Jio untuk menyediakan perkhidmatan digital rumah pintar tercanggih dan selamat kepada pelanggan kami, menyampaikan pengalaman pengguna terbaik dari hujung ke hujung,” kata Mathew Oommen, Presiden Reliance Jio. “Dengan platform terkemuka dan berskala yang disediakan rakan kongsi seperti Plume, Jio akan terus memperkukuh dan meningkatkan tawaran dan pengalaman perkhidmatan rumah pintar kami.”

“Perkongsian dengan Jio menandakan ekspansi global yang signifikan bagi perkhidmatan Plume dengan kuasa telekomunikasi utama di Asia. Kemampuan kami untuk menawarkan penyelesaian berskala tinggi dan disesuaikan secara awan untuk memenuhi keperluan pasaran India akan membolehkan Jio memperluaskan tawaran perkhidmatannya dengan cepat,” kata Adrian Fitzgerald, Ketua Pegawai Pendapatan Plume. “Kami gembira dapat membantu Jio menyampaikan pengalaman digital rumah pintar yang unik dan sangat peribadi kepada pelanggannya di seluruh India dan menyokong syarikat dalam bab baru perjalanan pertumbuhannya.”

Mengenai Reliance Jio Infocomm Limited

Reliance Jio Infocomm Limited (“Jio”), anak syarikat Reliance Industries Limited (“RIL”), telah membina rangkaian data berteknologi 4G LTE terkini kelas dunia. Ia adalah satu-satunya rangkaian yang dicipta dan dilahirkan sebagai Rangkaian Video Mudah Alih dari asasnya dan menyokong teknologi Voice over LTE. Ia bersedia untuk masa depan dan boleh dinaik taraf dengan mudah untuk menyokong lebih banyak data, ketika teknologi maju ke 5G, 6G, dan seterusnya.

Jio akan membawa perubahan transformasi dalam ruang perkhidmatan digital India untuk membolehkan visi India Digital bagi 1.2 bilion rakyat India dan meletakkan India ke tahap kepimpinan global dalam ekonomi digital. Ia telah mewujudkan ekosistem yang merangkumi rangkaian, peranti, aplikasi dan kandungan, pengalaman perkhidmatan, dan harga yang boleh dijangkau untuk semua orang untuk menjalani Kehidupan Digital Jio. Sebagai sebahagian daripada tawaran pelanggan, Jio telah merevolusikan landskap telekom India dengan menjadikan panggilan suara percuma untuk pelanggan Jio, di seluruh India, ke mana-mana rangkaian, dan sentiasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Reliance Jio Infocomm
Jio.CorporateCommunication@ril.com
022-44753591

Mengenai Plume

Plume® adalah pencipta platform pengalaman perkhidmatan pertama di dunia untuk Pembekal Perkhidmatan Komunikasi (CSP) dan pelanggan mereka, dilaksanakan di lebih daripada 55 juta lokasi di seluruh dunia. Sebagai satu-satunya penyelesaian terbuka dan bebas perkakasan yang dikawal awan, Plume membolehkan penyampaian perkhidmatan baharu untuk rumah pintar, perniagaan kecil, dan lain-lain, pada skala besar. Di hadapan, Plume menyampaikan WiFi adaptif yang mengoptimumkan diri, siber-keselamatan, kawalan capaian dan ibu bapa, dan lebih banyak lagi. CSP mendapat aplikasi berdasarkan data dan AI di belakang tabir untuk penglihatan, maklumat, sokongan, operasi, dan pemasaran tanpa sebelumnya.

Lawati plume.com, plume.com/homepass, plume.com/workpass, plume.com/uprise, dan opensync.io.

Ikuti Plume di LinkedIn.

Plume, OpenSync, WorkPass, HomePass, Uprise, dan Haystack adalah sama ada tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Plume Design, Inc. Nama syarikat dan produk lain digunakan untuk maklumat sahaja dan mungkin tanda dagangan pemilik masing-masing.

Maklumat media:

USA:
Andrew Laszacs
Bob Gold & Associates
info@bgapr.com