JinkoSolar membeli balik 400,000 ADS di bawah program pembelian saham kembali yang dilanjutkan

(SeaPRwire) –  
SHANGRAO, China, 5 Februari 2024JinkoSolar Holding Co., Ltd. (“JinkoSolar” atau “Syarikat“) (NYSE: JKS), salah satu pengeluar modul solar yang terbesar dan paling inovatif di dunia, hari ini mengumumkan bahawa antara 20 Disember 2023 dan 2 Februari 2024, Syarikat membeli semula 400,000 syer deposit Amerika (ADS) Syarikat ( “ADS“) dengan jumlah agregat kira-kira AS$11.8 juta di pasaran terbuka di bawah program pembelian semula saham lanjutannya yang diumumkan sebelum ini.

Pada 6 Julai 2022, Syarikat mengumumkan program pembelian semula saham, yang memberi kuasa kepada Syarikat untuk membeli semula sehingga AS$200 juta daripada saham biasa yang diwakili oleh ADS untuk tempoh 18 bulan. Pada 20 Disember 2023, Syarikat melanjutkan program pembelian semula saham ini untuk tempoh 18 bulan tambahan sehingga 30 Jun 2025. Sehingga tarikh siaran akhbar ini, kira-kira AS$179.1 juta daripada saham biasa Syarikat yang diwakili oleh ADS di bawah program pembelian semula saham lanjutan belum digunakan.

Syarikat boleh terus membeli semula ADS-nya melalui urus niaga pasaran terbuka, urus niaga yang dirunding secara persendirian atau dagangan blok, dan/atau cara lain yang dibenarkan secara sah, bergantung pada keadaan pasaran dan selaras dengan peraturan dan undang-undang yang berkenaan. Pemasaan dan syarat pembelian semula saham akan tertakluk pada pelbagai faktor termasuk keperluan di bawah Peraturan 10b-18 dan Peraturan 10b5-1 Akta Bursa, serta dasar perdagangan orang dalam Syarikat.

Tuan Xiande Li, Pengerusi Lembaga Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif JinkoSolar, mengulas, “Dengan memanfaatkan kelebihan daya saing teknologi TOPCon jenis N kami, rangkaian operasi global yang luas, dan struktur kapasiti bersepadu yang maju, kami yakin dengan keupayaan kami untuk mengharungi turun naik kitaran, mencapai keuntungan yang sihat dan berkekalan, dan meningkatkan nilai pemegang saham. Kami akan terus membeli semula saham kami dan memenuhi komitmen kami kepada pemegang saham kami.”

Perihal JinkoSolar Holding Co., Ltd.

JinkoSolar (NYSE: JKS) adalah antara pengeluar modul solar terbesar dan paling inovatif di dunia. JinkoSolar mengedarkan produk solarnya dan menjual penyelesaian serta perkhidmatannya kepada asas pelanggan utiliti, komersial dan kediaman antarabangsa yang pelbagai di China, Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, United Kingdom, Chile, Afrika Selatan, India, Mexico, Brazil, Emiriah Arab Bersatu, Itali, Sepanyol, Perancis, Belgium, Belanda, Poland, Austria, Switzerland, Greece dan negara serta wilayah lain.

JinkoSolar mempunyai 14 kemudahan pengeluaran di seluruh dunia, 24 anak syarikat luar negara di Jepun, Korea Selatan, Vietnam, India, Turki, Jerman, Itali, Switzerland, Amerika Syarikat, Mexico, Brazil, Chile, Australia, Kanada, Malaysia, Emiriah Arab Bersatu, Denmark, Indonesia, Nigeria dan Arab Saudi, dan pasukan jualan global di China, Amerika Syarikat, Kanada, Brazil, Chile, Mexico, Itali, Jerman, Turki, Sepanyol, Jepun, Emiriah Arab Bersatu, Belanda, Vietnam dan India, setakat 30 September 2023.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila lihat:

Penyataan Safe Harbor

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan pandang ke hadapan. Kenyataan ini merupakan “kenyataan pandang ke hadapan” dalam pengertian Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana dipinda, dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, sebagaimana dipinda, dan sebagaimana ditakrifkan dalam Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan pandang ke hadapan ini boleh dikenal pasti melalui terminologi seperti “akan,” “menjangkakan,” “mengantisipasi,” “masa hadapan,” “bertujuan,” “merancang,” “percaya,” “menganggarkan” dan kenyataan serupa. Antara lain, petikan daripada pengurusan dalam siaran akhbar ini dan operasi serta prospek perniagaan Syarikat, mengandungi kenyataan pandang ke hadapan. Kenyataan sedemikian melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada keputusan dalam kenyataan pandang ke hadapan