Itali, Ecomondo 2023: sorotan ke atas Afrika, peluang dan penyelesaian teknologi untuk memerangi krisis iklim

4 Italy, Ecomondo 2023: spotlights on Africa, opportunities and tech solutions to combat the climate crisis
  • Penyertaan besar-besaran Suruhanjaya Eropah
  • Africa Green Growth, forum untuk kedutaan, kerajaan dan institusi Afrika
  • Fokus pada air, tenaga, makanan (WEF-Nexus), kaitan utama untuk menentukan kesan alam sekitar

RIMINI, Itali, 3 Okt. 2023 — Kemarau, penggurunan, banjir. Fenomena melampau semakin mengancam benua Afrika dan keperluan untuk pendekatan dan penyelesaian teknologi hijau amat relevan dan mendesak. Topik yang juga akan dibincangkan semasa persidangan antarabangsa di Ecomondo (edisi ke-26), Italian Exhibition Group’s (IEG) pameran perdagangan utama untuk ekonomi hijau di Eropah dan Mediterranean basin, akan diadakan dari 7 hingga 10 November di Rimini dengan 1,500 jenama pameran di 28 dewan yang menduduki seluruh premis Rimini Expo Centre.

Italian Exhibition Group Logo

Dari Proses teknologi untuk menghentikan perubahan iklim, ke Projek yang dibiayai EU yang bertujuan untuk ekonomi biru (bio) yang lebih mampan di Mediterranean, Negara Umum untuk Kesihatan Tanah (edisi ke-2) ke Africa Green Growth, untuk menyebut beberapa acara dalam kalendar sibuk yang dianjurkan oleh Jawatankuasa Teknikal-Saintifik Ecomondo, yang diketuai oleh Profesor Fabio Fava dari Universiti Bologna, bekerjasama dengan rakan kongsi institusi dan teknikal utama acara, bersama dengan lembaga pakar antarabangsa dari Suruhanjaya Eropah, OECD, FAO, UfM, EEA, ISWA.

Edisi penuh yang telah mendaftarkan penyertaan semua rantaian bekalan hijau di barisan hadapan asing, delegasi pembeli, wartawan, persatuan dan wakil institusi dari seluruh dunia, berkat kerjasama kukuh dan berharga dengan ITA – Agensi Perdagangan Itali untuk mempromosikan dan mengantarabangsakan syarikat Itali di luar negara dan dengan Kementerian Luar Negeri dan Kerjasama Antarabangsa.

Africa Green Forum (Khamis 9 November) yang dianjurkan oleh RES4Africa dan Jawatankuasa Teknikal-Saintifik Ecomondo, dengan penyertaan Suruhanjaya Eropah, akan memberi tumpuan kepada pendekatan Water Energy Food (WEF) Nexus sebagai sebahagian integral daripada agenda pembangunan antarabangsa. Persidangan, dengan penceramah institusi dan delegasi besar profesional dari benua Afrika, akan menyoroti kaitan antara sistem air, tenaga dan makanan, mendedahkan model perniagaan dan mekanisme pembiayaan yang mampu meningkatkan produktiviti ekonomi di kawasan seperti Afrika, di mana penggunaan dan keperluan air, elektrik dan makanan dijangka berkembang pesat pada masa depan.

Program acara yang sentiasa dikemas kini boleh didapati di pautan ini

Hubungi:
Kumpulan Pameran Itali Hubungi Media
Ketua hubungan media & komunikasi korporat: Elisabetta Vitali
Pengurus pejabat akhbar: Marco Forcellini
Penyelaras pejabat akhbar antarabangsa: Silvia Giorgi, media@iegexpo.it, P. +39-0541-744814

Logo – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/10/9362d4d3-italian_exhibition_group_logo.jpg