Ingenico bekerjasama dengan Cybersource untuk membolehkan penyelesaian perdagangan bersatu yang selamat

(SeaPRwire) –   PARIS dan SINGAPURA, Jan. 23, 2024 — Ingenico, pemimpin global dalam penerimaan pembayaran dan perkhidmatan, telah mengumumkan perkongsian strategik dengan Cybersource, platform pengurusan pembayaran dan penipuan global agnostik Visa. Perkongsian ini akan mewujudkan penyelesaian perdagangan bersatu global untuk digunakan di Asia Pasifik terlebih dahulu, diikuti kawasan lain.

Perkongsian ini mengintegrasikan aplikasi AXIUM yang dibangunkan oleh Ingenico pada platform pembayaran terbuka Cybersource. Kolaborasi ini menyediakan penyelesaian perdagangan yang cekap dan boleh guna segera untuk memberi kuasa transaksi kad stor untuk dilaksanakan merentasi geografi, semuanya pada satu platform.

AXIUM, penyelesaian penerimaan pembayaran yang pelbagai daripada Ingenico menampilkan terminal Point-of-Sale (POS) pintar berasaskan Android, bersama-sama dengan suatu set aplikasi perniagaan. Ia menyediakan keselamatan yang kukuh, dan sokongan pelanggan yang menyeluruh. Aplikasinya, dibina pada platform Cybersource memudahkan pengembangan tanpa melalui proses pensijilan panjang untuk setiap peranti baharu.

Cybersource adalah sebahagian daripada Visa Acceptance Solutions, yang membolehkan perkhidmatan global skala segera yang diintegrasikan melalui platform penerimaan terbuka. Pusat sambungan ini menyediakan pengusaha, Pembekal Perkhidmatan Bebas (ISV), dan peniaga akses kepada blok binaan yang diperlukan untuk mewujudkan pengalaman perdagangan licin yang boleh mengukur perniagaan mereka, mengekalkan pelanggan gembira, dan membuat mereka bersedia masa depan.

Kesinambungan antara Ingenico dan Cybersource bertujuan untuk mengurangkan kos dan kekompleksan integrasi teknikal, meningkatkan kelajuan pasaran, dan menyediakan keupayaan seragam merentasi saluran yang selari dengan keperluan berubah perniagaan dan pengguna dalam ruang perdagangan stor.

Hari ini, pengusaha menghabiskan kebanyakan sumber mereka mengekalkan platform dalaman yang memproses aliran pengesahan transaksi dan pensijilan peranti POS. Penyelesaian perdagangan bersatu ini menghapuskan keperluan untuk platform berasingan yang membolehkan pengusaha memberi tumpuan kepada penyelesaian kad dan penyelesaian dengan ketelusan transaksi masa nyata dan analisis data. Ia juga membolehkan mereka meluaskan ke segmen peniaga baharu dengan memanfaatkan ekosistem kedua-dua rakan kongsi dan melabur dalam keupayaan yang akan memacu pertumbuhan masa depan.

Untuk ISV yang menyediakan perkhidmatan nilai tambah, keupayaan terapi API platform perdagangan bersatu ini memberikan kemudahan mengintegrasikan penyelesaian pembayaran ke dalam aplikasi perniagaan mereka dengan cepat. Mereka juga boleh memanfaatkan senarai pengusaha yang sudah diintegrasikan dengan platform itu, meluaskan skalabiliti perniagaan mereka merentasi geografi berbeza.

Bagi peniaga, platform ini menyediakan penyelesaian licin merentasi pasaran berbeza tanpa perlu membina semula aplikasi berbeza untuk setiap pengusaha di setiap pasaran. Peniaga juga boleh memanfaatkan penyelesaian terurus Ingenico yang mempunyai kehadiran serantau yang kuat dan perkongsian global.

Nigel Lee, Ketua Pegawai Pelanggan Ingenico, berkata, “Kami gembira bersekutu dengan Visa untuk membuka jalan ke arah ekosistem pembayaran yang lebih terpadu dan lengkap. Menggabungkan jangkauan global Visa dan Ingenico dan menggunakan tataran teknologi Android Ingenico, akan mempercepat inovasi dan mengurangkan kekompleksan. Kami percaya bersama kami boleh mengurangkan masa pasaran untuk pelanggan dan membenarkan klien dan rakan kongsi kami merealisasikan manfaat penyelesaian seragam merentasi saluran sebenar. Ini merupakan langkah penting dalam visi kami untuk memajukan perdagangan dengan memanfaatkan kekuatan kolektif teknologi dan rangkaian kami.”

Dan Parsons, Ketua Cybersource, Asia Pasifik, berkata: “Sebagai platform pembayaran terbuka dengan jangkauan global, kami telah mewujudkan era perkongsian dan kolaborasi baharu yang akan memacu gelombang baharu inovasi. Perkongsian strategik kami dengan Ingenico akan membolehkan kami menyediakan penyelesaian pembayaran yang diintegrasikan pra dan inovatif kepada klien dan rakan kongsi kami. Ini akan memberdayakan perniagaan untuk menyampaikan pengalaman perdagangan bersatu untuk memenuhi jangkaan pengguna yang berubah sambil membolehkan mereka mengukur perniagaan dengan lebih cekap.”

Perkongsian strategik ini akan dipanjangkan lagi kepada teknologi Tap-to-Phone Ingenico dengan integrasi Cybersource, membolehkan kes penggunaan pembayaran baharu. Bersama, kami sedang menghasilkan pengalaman pembayaran esok, di mana klien dan rakan kongsi boleh menikmati pengalaman licin dengan penyelesaian pembayaran paling inovatif.  

Mengenai Cybersource

Di Cybersource, kami memahami pembayaran. Kami membantu melancarkan revolusi e-dagang pada tahun 1994 dan tidak pernah menoleh ke belakang sejak itu. Melalui jangkauan global, keupayaan moden, dan wawasan perdagangan, kami mewujudkan penyelesaian perdagangan yang fleksibel, kreatif untuk kehidupan seharian – pengalaman yang menggembirakan pelanggan anda dan merangsang pertumbuhan secara global. Semuanya melalui kemudahan satu platform digital untuk mengurus semua jenis pembayaran anda, strategi penipuan, dan lebih lagi. Untuk maklumat lanjut, sila lawati cybersource.com.

Mengenai Ingenico

Ingenico ialah pemimpin global dalam penerimaan pembayaran dan perkhidmatan. Kami menyokong pelanggan kami, dan pelanggan mereka untuk melakukan lebih banyak dengan pembayaran. Aktif di 37 negara, dengan lebih daripada 3,500 pekerja kami telah berada di garis hadapan landskap perdagangan selama lebih empat dekad. Dengan lebih daripada 40 juta peranti pembayaran yang dipasang di seluruh dunia, dipacu oleh lebih daripada 2,500 aplikasi, syarikat ini memenuhi keperluan jutaan pengguna setiap hari. Melalui penyelesaian terpadu maju dan rangkaian perkongsian kami, kami memudahkan dunia pembayaran dan membawa perkhidmatan nilai tambah untuk memajukan perdagangan.

Hubungi Media:

INGENICO

Elena CHADAIGNE
+33 6 80 58 27 62 
Email:

Ikuti kami

  • LinkedIn:
  • X:
  • YouTube:
  • Facebook:
  • Instagram:

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.